Düzenli İfadeler ve Kullanım Alanları Semineri

0
caglar_onur
Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Haziran 2004 Çarşamba günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'unun ev sahipliği yapacağı seminerde, karmaşık metin işleme ihtiyaçları için biçilmiş kaftan olan düzenli ifadelerin (ing. regular expressions) ne olduğu, nasıl kullanıldığı, nelerle kullanıldığı gibi sorulara yanıt verilmeye çalışılacaktır. Seminerde bir verinin evirip çevirilerek bambaşka bir biçime sokulması ve başka amaçlarla kullanılması, yoğun verinin içinden sadece ihtiyaç duyulan bilginin alınması, verinin kullanıcı tarafından yanlış biçimde verilmesinin önlenmesi ayrıntılı olarak örneklenecektir. Seminere katılan izleyicilerin düzenli ifade yazma becerilerinin arttırılması ve günlük hayatta düzenli ifadelerden faydalanmaları hedeflenmektedir.

İlgili Yazılar

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

SCO Dünyaya karşı!

sundance

SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.