Acil durumlarda: TOMSRTBT...

0
m1a2
`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)
Daha da ayrıntılı tanıtıma girmeyeyim, işte wget var meselâ pakette. 1.7 MB`lık bir tar.gz indirerek (DOS versiyonu da mevcut) tek bir `./install.s` komut satırıyla disketiniz hazır hâle geliyor. `VI` olarak `elvis` kullanılmış. Türkçe klavye desteği var ve her zaman olduğu gibi problemli :( Paketin ilginç bir özelliği scripting dili olarak `Lua` kullanılmış olması (bu `Lua`yı pek incelemedim, fakat paketten çıkan yorumlayıcı da az yer kaplıyor doğrusu... hımmm TODO: buna bi bakmak lâzım). Meselâ login scriptleri de dahil olmak üzere bazı standart Unix binaryleri Lua ile yazılmış. FAQ'den bir iktibas: `Almost the only originality is arrangement, construction, and scripts. I did write 'tomshexd' and the Lua scripts from scratch.` Eh şimdi gelelim benim gibi bir logo düşkününün en seveceği kısma, işte boot prompt öncesinde gelen ASCII art: sizin için üşenmedim -VIM`in de katkılarıyla- Alt-255 ile white space kontrolüne fake atmak suretiyle `tomsrbt`nin logosunu aha da buraya koyuyorum -önizleme sonrasında deformasyona uğrarsa yandık-; ben çok beğendim umarım siz de beğenirsiniz... (yoksa bu işin daha kolay bir yolu var mıydı?)


Welcome to tomsrtbt-1.7.361 by Tom Oehser

http://www.toms.net/rb/

        #####
       #######
       ##O#O##
       #VVVVV#
     ##  VVV  ##
    #          ##
   #            ##
   #            ###          .~.
  QQ#           ##Q          /V\
QQQQQQ#        #QQQQQQ      // \\
QQQQQQQ#     #QQQQQQQ      /(   )\
  QQQQQ#######QQQQQ         ^`~'^

 Other distributions       tomsrtbt

(15 seconds...)


Görüşler

0
m1a2
Amanin, minik penguenin sol kolunda problem var :) Neyse, mesajı algılanıyor ya, önemli olan bu...
0
larweda
sol kol tamamdır, penguenimiz çolak kalmasın di mi ama.. :)
0
m1a2
eyvallah :)
0
anonim
bildigim kadariyla pire tagı bu isi goruyor :) Onun disinda tomsrtbt gercekten de super bir disket, daha dolu, daha cok progmrami olan dagitimlar da var mulinux mesela, yok yok. Fakat Tomsrtbt de en guzel sey komutlarin buyuk bir cogunlugunun helpi de gozardi edilmemis. Yani bir option unuttugunuzda bir komutu nasil kullanacaginizi hatirlamadiginizda kalmiyorsunuz oyle. Editor olarak da vi degil :p e3 kullaniyor, e3un vi compatibility modu resmen mucize gibi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mepis Linux İncelemesi

anonim

Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"