Acil durumlarda: TOMSRTBT...

0
m1a2
`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)
Daha da ayrıntılı tanıtıma girmeyeyim, işte wget var meselâ pakette. 1.7 MB`lık bir tar.gz indirerek (DOS versiyonu da mevcut) tek bir `./install.s` komut satırıyla disketiniz hazır hâle geliyor. `VI` olarak `elvis` kullanılmış. Türkçe klavye desteği var ve her zaman olduğu gibi problemli :( Paketin ilginç bir özelliği scripting dili olarak `Lua` kullanılmış olması (bu `Lua`yı pek incelemedim, fakat paketten çıkan yorumlayıcı da az yer kaplıyor doğrusu... hımmm TODO: buna bi bakmak lâzım). Meselâ login scriptleri de dahil olmak üzere bazı standart Unix binaryleri Lua ile yazılmış. FAQ'den bir iktibas: `Almost the only originality is arrangement, construction, and scripts. I did write 'tomshexd' and the Lua scripts from scratch.` Eh şimdi gelelim benim gibi bir logo düşkününün en seveceği kısma, işte boot prompt öncesinde gelen ASCII art: sizin için üşenmedim -VIM`in de katkılarıyla- Alt-255 ile white space kontrolüne fake atmak suretiyle `tomsrbt`nin logosunu aha da buraya koyuyorum -önizleme sonrasında deformasyona uğrarsa yandık-; ben çok beğendim umarım siz de beğenirsiniz... (yoksa bu işin daha kolay bir yolu var mıydı?)


Welcome to tomsrtbt-1.7.361 by Tom Oehser

http://www.toms.net/rb/

        #####
       #######
       ##O#O##
       #VVVVV#
     ##  VVV  ##
    #          ##
   #            ##
   #            ###          .~.
  QQ#           ##Q          /V\
QQQQQQ#        #QQQQQQ      // \\
QQQQQQQ#     #QQQQQQQ      /(   )\
  QQQQQ#######QQQQQ         ^`~'^

 Other distributions       tomsrtbt

(15 seconds...)


Görüşler

0
m1a2
Amanin, minik penguenin sol kolunda problem var :) Neyse, mesajı algılanıyor ya, önemli olan bu...
0
larweda
sol kol tamamdır, penguenimiz çolak kalmasın di mi ama.. :)
0
m1a2
eyvallah :)
0
anonim
bildigim kadariyla pire tagı bu isi goruyor :) Onun disinda tomsrtbt gercekten de super bir disket, daha dolu, daha cok progmrami olan dagitimlar da var mulinux mesela, yok yok. Fakat Tomsrtbt de en guzel sey komutlarin buyuk bir cogunlugunun helpi de gozardi edilmemis. Yani bir option unuttugunuzda bir komutu nasil kullanacaginizi hatirlamadiginizda kalmiyorsunuz oyle. Editor olarak da vi degil :p e3 kullaniyor, e3un vi compatibility modu resmen mucize gibi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $

Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

pcextra

Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.

Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

anonim

Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi Linux Seminerleri

mambo

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), üniversitelerde düzenlediği bağımsız konferanslar çerçevesinde 18.10.2003 Sakarya Üniversitesi’nde Linux seminerleri düzenliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya

Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

FZ

Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)