Acil durumlarda: TOMSRTBT...

0
m1a2
`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)
Daha da ayrıntılı tanıtıma girmeyeyim, işte wget var meselâ pakette. 1.7 MB`lık bir tar.gz indirerek (DOS versiyonu da mevcut) tek bir `./install.s` komut satırıyla disketiniz hazır hâle geliyor. `VI` olarak `elvis` kullanılmış. Türkçe klavye desteği var ve her zaman olduğu gibi problemli :( Paketin ilginç bir özelliği scripting dili olarak `Lua` kullanılmış olması (bu `Lua`yı pek incelemedim, fakat paketten çıkan yorumlayıcı da az yer kaplıyor doğrusu... hımmm TODO: buna bi bakmak lâzım). Meselâ login scriptleri de dahil olmak üzere bazı standart Unix binaryleri Lua ile yazılmış. FAQ'den bir iktibas: `Almost the only originality is arrangement, construction, and scripts. I did write 'tomshexd' and the Lua scripts from scratch.` Eh şimdi gelelim benim gibi bir logo düşkününün en seveceği kısma, işte boot prompt öncesinde gelen ASCII art: sizin için üşenmedim -VIM`in de katkılarıyla- Alt-255 ile white space kontrolüne fake atmak suretiyle `tomsrbt`nin logosunu aha da buraya koyuyorum -önizleme sonrasında deformasyona uğrarsa yandık-; ben çok beğendim umarım siz de beğenirsiniz... (yoksa bu işin daha kolay bir yolu var mıydı?)


Welcome to tomsrtbt-1.7.361 by Tom Oehser

http://www.toms.net/rb/

        #####
       #######
       ##O#O##
       #VVVVV#
     ##  VVV  ##
    #          ##
   #            ##
   #            ###          .~.
  QQ#           ##Q          /V\
QQQQQQ#        #QQQQQQ      // \\
QQQQQQQ#     #QQQQQQQ      /(   )\
  QQQQQ#######QQQQQ         ^`~'^

 Other distributions       tomsrtbt

(15 seconds...)


Görüşler

0
m1a2
Amanin, minik penguenin sol kolunda problem var :) Neyse, mesajı algılanıyor ya, önemli olan bu...
0
larweda
sol kol tamamdır, penguenimiz çolak kalmasın di mi ama.. :)
0
m1a2
eyvallah :)
0
anonim
bildigim kadariyla pire tagı bu isi goruyor :) Onun disinda tomsrtbt gercekten de super bir disket, daha dolu, daha cok progmrami olan dagitimlar da var mulinux mesela, yok yok. Fakat Tomsrtbt de en guzel sey komutlarin buyuk bir cogunlugunun helpi de gozardi edilmemis. Yani bir option unuttugunuzda bir komutu nasil kullanacaginizi hatirlamadiginizda kalmiyorsunuz oyle. Editor olarak da vi degil :p e3 kullaniyor, e3un vi compatibility modu resmen mucize gibi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

e2e

Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7

Klasik MacOS veritabanı artık Linux´ta

anonim

Apple'ın klasik veritabanı olan FileMaker Pro 5.5 MacOS x, Window 2000, Windows NT den sonra sonunda Linux (X/86) da çalışıyor.Çok basit bir veritabanı uygulaması olan FileMaker Pro Linux da çalışması ve özellikle X/86 tabanlı Linux da çalışması gerçekten ilginç ve güzel bir gelişme. http://www.filemaker.com/products/fms_home.html

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Wireless avlamanın yararları: Özgür Knoppix Kitabı

sundance

New Jersey'de jetlagi atlatmak için 26 saatten sonra uyuyup uyandığımda (laptopı açtığım ana denk geliyor bu) yarısından fazlası açık 37 tane kablosuz ağ buldum. Tesadüf o ki ;) en yakını FreeLinuxCd.org'un ağıydı, hemen daldım.

Eşe dosta mailları attıktan sonra, bir de uzun süredir bakamadığım freelinuxcd.org'a bir göz atayım dedim veee hayırsız FM takipçilerinden Conan'ın Knowing Knoppix isimli özgür knoppix kitabından bahsettiğini gördüm. Bu vesileyle OpenOffice formatında yazılmış bu kitabı sizlerle paylaşayım istedim.

Kim demiş war driving anca bela getirir diye. Neyse wlan'ın sahibi (Oktay) içerde hala uyuyor, o kalkmadan kaçsam iyi olur ;)

Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

sundance

İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.