FreeBSD 4.3 Çıktı

0
sundance
x86 platformu üstünde (birçoklarına göre) en güvenilir işletim sistemi, FreeBSD sonunda 4.3 versionu çıkarttı.

Birçok yazılımın son hallerinin olduğu bu dağıtım (Scite 1.36 var mesela :) birçoklarını mutlu edeceğe benziyor.

Görüşler

0
anonim
yaa iki haftadir 4.2 nin iso sunu indirmeye calisiyorum benim icin oldukca jkotu bir haber tamda sona yaklasmisken
:(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Şimdi Linux için de var

e2e

DesktopLinux.com'a bugün girdiğimde alt alt geçen iki başlıkta da bu, "Şimdi Linux için de var" ifadesi geçiyordu. Artık Linux üzerinde çalışacak programlar ise Adobe'un Acrobat Reader 7.0'ı ile Nero'nun CD yazma programıydı.

Acrobat 7.0'a, RPM ve .tar.gz formatlarında buradan,
NeroLinux hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Acaba RMS bu durumu nasıl karşılıyor.

Mini Linux Makinalar

sundance

Linux`la Turkiye çapında iş mi yapmak istiyorsunuz ? Minimum müdahale ile çalışan verimli, aynı zamanda da estetik Linux istemciler mi arıyorsunuz ? Daha fazla aramayın...

Linuxdevices.com sizin için oldukça iyi bir liste hazırlamış durumda. Her türlü isteğe, ihtiyaca göre mini mini linux makinalar, seçin beğenin alın :)

Lindows Adını Değiştiriyor

yuxel

Slashdot'daki habere göre, Microsoft, Lindows'a 2001 yılında açtığı davayı kazanmış. Lindows'un yeni ismini heyecanla bekliyoruz.