FreeBSD 4.3 Çıktı

0
sundance
x86 platformu üstünde (birçoklarına göre) en güvenilir işletim sistemi, FreeBSD sonunda 4.3 versionu çıkarttı.

Birçok yazılımın son hallerinin olduğu bu dağıtım (Scite 1.36 var mesela :) birçoklarını mutlu edeceğe benziyor.

Görüşler

0
anonim
yaa iki haftadir 4.2 nin iso sunu indirmeye calisiyorum benim icin oldukca jkotu bir haber tamda sona yaklasmisken
:(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

İyi ki Doğdun Linux

sami

25 Ağustos 1991'de, Linus Torvalds'ın ".. Nisan'dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX'in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum .." sözleriyle doğan Linux'un, 17 yaşını hep birlikte kutluyoruz. EMO Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği ile ortaklaşa Linux'un doğum gününü 23 Ağustos 2008 tarihinde bir dizi etkinlikle kutluyor. Etkinlik programını haberimizin devamında bulabilirsiniz. Şubemiz terasında gerçekleştirilecek olan doğum günü partisine tüm EMO ve LKD uyeleri ve özgür yazılım gönüllüleri davetlidir.

Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

anonim

Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)

Linux yarışması başladı!

FZ

Bugün başlayan ve 15 gün boyunca sürecek olan IBM Roadshow kapsamındaki Linux Başarı Öyküleri 2002, bu konuda iddia sahibi projeleri bekliyor.

8 ilde 21 üniversitede gerçekleştirilecek olan etkinliğe bugün Sabancı Üniversitesi'nde başlandı. Kazanan üniversitenin ödülüyse IBM tarafından kurulacak olan bir bilgisayar laboratuvarı olacak. Dereceye giren ilk 10 kişi de yurtiçi ve yurtdışında en az 8 hafta staj imkânı ve Linux on Intel seti kazanacak.