Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

0
FZ
Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)

Görüşler

0
sametc
mandrake kullanıcı acısından son derece yararlı bir linux ama yeni başlayanlara tavsiye etmemek lazım nedeni ise turkce mailistleri yok yanlış bilmiyorsam olsaydı butun turkiye mandrake kullanırdı mandrake kolay grafiksel kurulumu ile kolay ama YARDIM acısından kotu......
0
Nightwalker
Yardım için söylediklerin yanlış sayılmaz. Buna türkçe karakter setlerindeki ( v 9.0 ) bazı hatalarıda ekleyebilirim. Ama kurulum ve kullanım açısından; 8 ayrı linux sürümü ( ki içlerinde corel linux gibi pek yaygın olmayan dağıtımlarda vardı ) denemiş biri olarak en kolay kurulan ve donanım uyumluluğu açısındanda en sorunsuz dağıtım olarak nitelendirebilirim.
0
anonim
Himmm. Mandrake Linux, Linux'tan baska bir sey mi ? Benmi yanlis biliyorum yoksa gercekten su an kullandigim MDK 9.0 hemen hemen %100 RedHat uyumlu, ustune cogu noktada tipik bir Linux surumu degil mi ?

LKD'nin listelerinde saniyorum bolca destek bulunabiliyor. Hos, ben destegi once 'komut --help' ve conf dosyalarinda, sonra man sayfalarinda, sonracima /usr/share/doc dizininde, pesinden uygulamanin sitesinde, ardindan tldp.org'da daha sonra da Google'da ararim. Bulamazsam Linux listlerine giderim de, maalesef son secenege ulasmak hic mumkun olmadi..

0
anonim
united linux göreniniz var mı?Bize neler hissettiğini anlatabilirse seviniriz.
zahter
0
anonim
Bende var. Kapagini acinca buram buram SuSE kokuyor..

0
oktay
O da goruntu mu bea :)

http://altunergil.net:8888/snaps/kde-warm-2.jpg

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

Linux, Renault F1 testlerini hızlandırdı

Soulblighter

IBM e1350 Linux kümeleme sistemi Renault F1 takımının test için harcadığı zamanı 3 haftadan 18 saate düşürdü.

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)