Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)
mandrake kullanıcı acısından son derece yararlı bir linux ama yeni başlayanlara tavsiye etmemek lazım nedeni ise turkce mailistleri yok yanlış bilmiyorsam olsaydı butun turkiye mandrake kullanırdı mandrake kolay grafiksel kurulumu ile kolay ama YARDIM acısından kotu......
Yardım için söylediklerin yanlış sayılmaz. Buna türkçe karakter setlerindeki ( v 9.0 ) bazı hatalarıda ekleyebilirim. Ama kurulum ve kullanım açısından; 8 ayrı linux sürümü ( ki içlerinde corel linux gibi pek yaygın olmayan dağıtımlarda vardı ) denemiş biri olarak en kolay kurulan ve donanım uyumluluğu açısındanda en sorunsuz dağıtım olarak nitelendirebilirim.
Himmm. Mandrake Linux, Linux'tan baska bir sey mi ? Benmi yanlis biliyorum yoksa gercekten su an kullandigim MDK 9.0 hemen hemen %100 RedHat uyumlu, ustune cogu noktada tipik bir Linux surumu degil mi ?
LKD'nin listelerinde saniyorum bolca destek bulunabiliyor. Hos, ben destegi once 'komut --help' ve conf dosyalarinda, sonra man sayfalarinda, sonracima /usr/share/doc dizininde, pesinden uygulamanin sitesinde, ardindan tldp.org'da daha sonra da Google'da ararim. Bulamazsam Linux listlerine giderim de, maalesef son secenege ulasmak hic mumkun olmadi..
Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.
Dünya bilgi teknolojisinin bağımsız sertifika sağlayıcısı CompTIA ve dünyanın lider Linux Sertifikasyon Organizasyonu, Linux Professional Institute (LPI), giriş seviyesi (LPIC-1) Linux sertifika programını standartlaştırmak amacıyla yaptıkları işbirliğini duyurdular.
Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.
Nero'nun linux için geliştirdiği versiyonun yeni sürümü Nero Linux 3 çıktı. Bu sürümle birlikte artık Linux'da Blu-Ray disclere ve HD DVD disclere yazma destekleniyor. 64 bit desteğide mevcut ve 26 dilde yayınlandı. Desteklediği dağıtımlar Red Hat Enterprise Linux 4, SuSe Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1 ve Ubuntu 5.10.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.