Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)
mandrake kullanıcı acısından son derece yararlı bir linux ama yeni başlayanlara tavsiye etmemek lazım nedeni ise turkce mailistleri yok yanlış bilmiyorsam olsaydı butun turkiye mandrake kullanırdı mandrake kolay grafiksel kurulumu ile kolay ama YARDIM acısından kotu......
Yardım için söylediklerin yanlış sayılmaz. Buna türkçe karakter setlerindeki ( v 9.0 ) bazı hatalarıda ekleyebilirim. Ama kurulum ve kullanım açısından; 8 ayrı linux sürümü ( ki içlerinde corel linux gibi pek yaygın olmayan dağıtımlarda vardı ) denemiş biri olarak en kolay kurulan ve donanım uyumluluğu açısındanda en sorunsuz dağıtım olarak nitelendirebilirim.
Himmm. Mandrake Linux, Linux'tan baska bir sey mi ? Benmi yanlis biliyorum yoksa gercekten su an kullandigim MDK 9.0 hemen hemen %100 RedHat uyumlu, ustune cogu noktada tipik bir Linux surumu degil mi ?
LKD'nin listelerinde saniyorum bolca destek bulunabiliyor. Hos, ben destegi once 'komut --help' ve conf dosyalarinda, sonra man sayfalarinda, sonracima /usr/share/doc dizininde, pesinden uygulamanin sitesinde, ardindan tldp.org'da daha sonra da Google'da ararim. Bulamazsam Linux listlerine giderim de, maalesef son secenege ulasmak hic mumkun olmadi..
Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]
Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi. Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.
Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2
İspanya'nın federe eyaletlerinden biri olan Extremadura, özgür ve açık kaynak yazılımları üniversite, özel sektör, ve kamu işbiriliği ile destekleyen, geliştiren ve uyarlayan ilk yerel yönetimlerden biridir. 1997'den beri tekno-politik bir kararla süreç resmi yönetimin insiyatifi ile başlatılmış ve başarı ile sürdürülmüştür.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.