Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

0
FZ
Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)

Görüşler

0
sametc
mandrake kullanıcı acısından son derece yararlı bir linux ama yeni başlayanlara tavsiye etmemek lazım nedeni ise turkce mailistleri yok yanlış bilmiyorsam olsaydı butun turkiye mandrake kullanırdı mandrake kolay grafiksel kurulumu ile kolay ama YARDIM acısından kotu......
0
Nightwalker
Yardım için söylediklerin yanlış sayılmaz. Buna türkçe karakter setlerindeki ( v 9.0 ) bazı hatalarıda ekleyebilirim. Ama kurulum ve kullanım açısından; 8 ayrı linux sürümü ( ki içlerinde corel linux gibi pek yaygın olmayan dağıtımlarda vardı ) denemiş biri olarak en kolay kurulan ve donanım uyumluluğu açısındanda en sorunsuz dağıtım olarak nitelendirebilirim.
0
anonim
Himmm. Mandrake Linux, Linux'tan baska bir sey mi ? Benmi yanlis biliyorum yoksa gercekten su an kullandigim MDK 9.0 hemen hemen %100 RedHat uyumlu, ustune cogu noktada tipik bir Linux surumu degil mi ?

LKD'nin listelerinde saniyorum bolca destek bulunabiliyor. Hos, ben destegi once 'komut --help' ve conf dosyalarinda, sonra man sayfalarinda, sonracima /usr/share/doc dizininde, pesinden uygulamanin sitesinde, ardindan tldp.org'da daha sonra da Google'da ararim. Bulamazsam Linux listlerine giderim de, maalesef son secenege ulasmak hic mumkun olmadi..

0
anonim
united linux göreniniz var mı?Bize neler hissettiğini anlatabilirse seviniriz.
zahter
0
anonim
Bende var. Kapagini acinca buram buram SuSE kokuyor..

0
oktay
O da goruntu mu bea :)

http://altunergil.net:8888/snaps/kde-warm-2.jpg

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.

Linux 2.6 çıktı

tongucyumruk

Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Silicon Graphics XFS`i Linux`a verdi

FZ

Silicon Graphics bilgisayar şirketi 1994 yılından beri ticari sistemlerinde kullandığı ve "journaling filesystem" olarak tabir edilen, sistem göçtüğünde çok hızlı yeniden ayağa kaldırmayı sağlayan ve çok büyük harddisk alanlarının ekonomik ve optimum şekilde yönetilmesine olanak veren dosya sistemi XFS'i Linux camiasına sundu.

Ve final: Linux için Opera 5

sundance

Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.