Linux 10 yaşına bastı!

0
larweda
Dün, (25 Ağustos 2001) Linux 10'uncu doğumgününü kutladı. Kimileri hala heryerde Windows görme hayalleri kuradursunlar, birçok insan Microsoft'u sadece gerekirse kullanılacak bir alternatif olarak görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bakın Linus 10 sene önce ne söylemiş:
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones."
Ben 386(486) mimarisi için (ücretsiz) bir işletim sistemi geliştiriyorum. (sadece hobi olarak, gnu gibi büyük ve profesyonel olmayacak) :)
-Linus Torvalds, 25-Aug-91

Görüşler

0
tongucyumruk
Ummadik tas bas yarar demis atalarimiz. Bir bildikleri varmiski soylemisler dimi ama...
0
anonim
valla bir 10 yıl daha geçse yine bi halt olmaz. İsterseniz bu site 10 yıl sonra da var olursa o zamanki durumu yine buradan değerlendiririz (tabi bizler de hala yaşıyor olursak!). Linux falan hikaye bunlar. Çocuk oyuncağı değil bu işler, öyle herkesin burnunu sokacağı. Biraz insanların haddini bilmesi gerekiyor. Linux''un açıklarını uğraşan biliyor zaten, öyle sitelerde falan fazla dolaşmadığı için bu haberler (kesinlikle sebebi ciddiye alınmaması) herkes sanıyor ki Linux muhteşem güvenli bla bla... Hepsi hikaye...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

rpmfind

mysterious

Linux'un kolaylıklarının hayatımızın vazgeçilmezi olduğu aşikar.

rpmfind da böyle bir şey; internet üzerinden rpm paketlerini size bulup kolayca indirmenizi sağlayan bir program.

Mesela bir paket kurmak istiyorsunuz. Nereden bulacağım bu paketi şimdi? Kimbilir ne kadar sürer? Ne kadar yer kaplar? Ve bana gerekli dosyalar neler?

rpmfind tüm bu sorgu işlemlerini belirttiğiniz anahtar kelimeye veya düzgün anlatıma göre yapar.

Detaylı bilgi için : http://rpmfind.net/linux/rpmfind/

Linus´dan SCO´ya cevap!

sundance

SCO´nun iddiaları üzerine son yapılan röportajında Linus Tornvalds, iddiaları yanıtlarken, durumun çok güzel bir resmini çiziyor. Her zamanki sade akılcı üslubu ile duruma açıklık getiriyor.

Fakat bence daha bile önemlisi, email ya da ICQ başına geçtiğinde canavar dönüşen birçok Internet kullanıcısına problemlerin bu şekilde çözülmediğini anlatan bilgece bir yol göstermesi.

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

LinuxMarket Açıldı

aRda_

Ülkemizdeki GNU/Linux camiasina yeni bir kurumsal site daha eklendi: LinuxMarket.org

Özellikle şehir merkezlerinden uzak veya hızlı bir internet bağlantısı olmayan tüm penguen severlerin sadece CD parası ödeyerek satın alabilecekleri dağıtım CD'leri satışı yapılmaktadır.

30 dağıtıma yakın GNU/Linux CD'lerini bulabileceğiniz sitede satışlar Linux Kullanıcıları Derneği üyelerine %10 indirimli satılmaktadır.

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)