Uludağ sitesi yenilendi

0
bm
Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.

Görüşler

0
demolish
uludağın dns lerinde bir problem mi var yoksa banamı öyle geliyor?
0
bm
dns'leri degil tek dns'i. Problem o makinede degil ODTU'de. org.tr icin yetkili sunuculardan biri olan ns1.metu.edu.tr'de uludag icin 'glue' yok. (dig ns uludag.org.tr @NS1.METU.EDU.tr diye bakin, buraya cikti koyunca fm mesaji almiyor)

Kendi makinenizde bind varsa ns1'i bloklayin, gidip glue olan bir yerden bakar (ns2 mesela) problem cozulur. Sansa once gidip ns1'a bakmis sizin kullandiginiz DNS sunucusu, o da yanlis ayarli oldugu icin isin icinden cikamiyor. Uludagin makinesi ayakta, baktim simdi.


0
bm
Bir daha baktim, NS1.METU.EDU.tr'nin org icin yetkili olmamasi lazim. Bu sefer benim kafam karismis (yahut birsey degisti), ozur dilerim. dig +trace ile bakabilir misiniz?
0
demolish
teşekkürler, şimdi açabiliyorum siteyi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LindowsOS 4.5 İncelemesi

ghanthar

Linuxmerkezi LindowsOS 4.5 in bir incelemesini yayımladı, buradan ulaşabilirsiniz.

E-devlet kapısında GNU/Linux

anonim

Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

adervis

Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.