Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

0
sundance
Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Görüşler

0
m1a2
Güzel bir yazıdır o. Zamanında ben de bu konuda cebelleşirken bu yazıyı bulmuş ve istifade etmiştim. Fakat sonra çok daha kolayını buldum :) Buyurun buradan yakın:

apt kaynağı (/etc/apt/sources.list`e eklenecek):

deb ftp://ftp.tux.org/pub/java/debian woody main non-free


Java 1.3 runtime env. için:

apt-get update; apt-get install j2re1.3


Aynı repository`de Java SDK da var. Ha bir de beta olarak j2re1.4`ü gördüm fakat denemedim.

P.S. Alternatif bir kaynak da şu:

deb ftp://metalab.unc.edu/pub/linux/devel/lang/java/blackdown.org/debian woody main non-free
0
tongucyumruk
Site Fazlamesai etkisine uğramış sanırım... Açılmıyor
0
FZ
Valla ben öyle olduğunu sanmıyorum. FM sitesi bence hala çok az kişi tarafından takip ediliyor ve daha da az kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Eğer popüler bir yazıya birkaç gün içinde 500 tane değil de bir iki hafta içinde ancak 80 tane (o da sadece birkaç yazıya nasil olmuş durumda) yorum geliyorsa o zaman bu sitenin daha kat etmesi gereken çok yol vardır. Henüz FM etkisi olarak nitelendirebileceğimiz bir güce erişmiş değil maalesef.

Dilerim önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleştireceği etkinliklerle FM sitesi daha çok tanınacak ve çok daha aktif bir ortam haline gelecektir yeni katılımcılarla da birlikte.
0
conan
Abi gozlerime inanamiorum yaaaa... java.sun.com`a gidilir, oradan J2SE downloadlari linkine clicklenir, Oradan da j2re-1_4_1_01-linux-i586.bin dosyasi indirilerek, chmod +x ile calistirilabilir hale getirilir. Calistirilir, ve de yes no yazarak sisteme kurulur. Bunun icin paket yapmaya ne gerek var onu anlamiyorum.

Eger browseriniz icin istiyorsaniz da gidip netscape`in ftp`sinden indirip plugins dizinine koymaniz yeterli (mozilla, netscape, ya da phoenix kullaniyorsaniz)

Herseyin de paketi olmayiversin yaw!
0
m1a2
olmazzz, biz hazıra alıştık... yok öyle indir, chmod`la, şuraya koy... :))
0
anonim
dogrusunu soylemek gerekirse ben de hala anyalabilmis degilim problemi. Simdi sorun Linux`a (en azindan benim anladigim kadariyla) mozilla`ya java destegi vermek mi?
yaw zaten ister sun java olsun ister blackdown (yanlis soylemiyorum umarim) java olsun ikisinin de readme dosyalarinda yer alan kurlum adimlarini bir biri ardi uygulayinca sorunsuzca kuruluyor

yani ben bile kurduguma gore (!) cok zor bisi olmasa gerek...
0
o_ozardic

Ben linux için dedigini yaptim ama dosya kurulamadı :( sonra forte+j2sdk1.4 le beraber kurdum ... yetmedi linux.org.tr de anlatıldıgı gibi diger userlara actım - bi de kaffe diye bişeyin dosyalarını chmod a-x ettim, atlamasın diye babalar gibi oldu :)


UNIX is about functionality, not about simplicity. Be prepared for powerful, not neccesarily ''simple'' solutions.
sonucta bi linux da unix varyantı, yukarıdaki söz onun için de geçer diyorum .. :)
0
conan
Bi sn! Benim yukarida verdigim sadece bir ornekti. Kurum kilavuzu degil! :) Kurum klavuzu icin SUN`in dokumanlarina bakman lazim. Ben sadece son defa SDK kurdugumda bunu yapmistim.
0
conan
Bi de Debian`in Java paketi yoksa bu linux kazmaligi degil Debian kazmaligidir alla alla. Cinlerim tepeme cikti.

Surda Shibumi Windows buglarini cok gosterdiniz diye aglayinca baska sistemlerde kazmalik aramaya gerek yok. Kazmalik listeleyeceksek Win2K, WinXp yeter de artar bile. Bir olayin binbir cozum yontemi vardir, en azindan sistemde java yok diye reboot etmiyor Linux!
0
SHiBuMi
:))) Zor bir çocukluk, uzun bir ergenlik dönemi, yanındayız conan birader, biz seni böyle de seviyoruz.
0
conan
ha linux kazmaligi istiosaniz hemen dun karsilastigim bir tanesini annatayim...

dd if=/dev/cdrom of=/tmp/image.iso

(CDROM bir sureligine kasilir kalir, CD problemli ya da dead sectorler var ustunde...)

CTRL+C ise yaramaz, process kill etmek ise yaramaz, CD disari cikmaz, reboot! :P
0
anonim
mount /dev/cdrom /mnt/cdrom
cd /mnt/cdrom
umount /dev/cdrom
Device Busy
eject
Device Busy
umount /mnt/cdrom
Device Busy

yaaa niyee yaaaaaa... :)
Ilk baslarda cok kafami vurdurmustu duvarlara. usendim login olmuyom iste. bu da anonim olsun.

0
conan
hmm bir iki neden hemen.
Bir. Terminalde (console) mount edilen cdrom`un icindeki herhangi bir dizinde isen;
Iki. automount kullaniyorsan, mount edildiginde X acikken cdrom dizinini otomatikman acan bir setup`in varsa (RedHat oyle gelir) ekranda cdromun icerigini gosteren bir pencere varsa;
Uc. Ornegin xmms acip CD`den mp3 caldin sonra ise xmms`ini bir yerlerde unuttuysan (calmiyor olsa bile);
umount edemezsin busy olur.
0
tongucyumruk
O kadarına gerek yok... sadece terminali aç ve sırayla yazan komutları ver hehehehe... senin dd'nin ilacı ise:
tonguc@serafettin:~$ pgrep dd | xargs kill -9

9 yemezse 11 kesin yer...
0
conan
Olmuooooo :(
0
m1a2
Hmmm... Bu tip çaresiz durumlar için `Magic SysRq`i kullanmaya ne dersin? Yalnız önce kernel`ın bunu desteklemesi lâzım. (CONFIG_MAGIC_SYSRQ -> enable) Alt-SysRq-I `kill-all-tasks` yapıyor meselâ.
0
anonim
alo biliyoz. ilk baslarda kafa karistirmisti diyorum. orada bariz 'cd /mnt/cdrom' demisim di mi olayi aciklamak icin :P

bu arada bunu ilk farketttigimde.. yok lan bu windows mu icindeyiz diye calismiycak demistim. ama baska da yapabilecek birseyi yok aslinda.

anongyim
0
conan
okuzluume ver ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux 2.4 çekirdeğin 20 yaşındaki koruyucu meleği Marcelo ile röportaj

acemi_

Çeviri biraz acele ve özensiz oldu. Sözü edilen bazı konular hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim. Bunu göz önüne alarak okuyun.

http://kerneltrap.org/node/view/1880


Marcelo Tosatti, 2001 Kasın ayında 18 yaşındayken Linux 2.4 kararlı cekirdeğin bakıcısı (maintainer) oldu. 2.4.15 sürümünden çok kısa bir süre sonra çıkan 2.4.16 sürümü ile ilk çekirdeğini yayınladı. Çekirdekte, dosya sistemindeki bir bozulma ile ilgili bir güncelleme yapılmıştı. İki sene sonunda, artık çekirdeğin 2.4.23 sürümünü yayınlamış durumda ve çok yakında çekirdeği bakım (maintenance) moduna geçirmeyi planlıyor. Yani artik sadece hatalar ve güvenlikle ilgili güncellemeler yapılacak.

Marcelo, Brezilya'da yaşıyor ve Cyclades Corporation adlı şirkette çalışıyor. Bu röportajda, Marcelo'nun nasıl 2.4 çekirdeğin bakıcısı olduğuna ve 2.4 çekirdeği bugünlere nasıl getirdiğine bakacağız.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

Mandriva Linux Limited Edition 2005

darkhunter

Mandriva ilk meyvesini verdi. Önümüzdeki günlerde halka da açılması beklenen Mandriva Linux'un temel özellikleri şöyle :
- Linux kernel 2.6.11.6
- KDE 3.3.2 (with some backports from version 3.4, including kpdf)
- GNOME 2.8.3
- Firefox 1.0.2
- GCC 3.4.3
- The GIMP 2.2
- Cdrecord 2.01.01a21 (with DVD+R dual-layer support)
- OpenOffice.org 1.1.4
- MySQL 4.1.11

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Mandrake 10 Gazete Bayilerinde

Teorisyen

Daha önceleri Mandrake Linux 9.2 yi ve 9.3 ü veren Pc Extra Dergisi şimdide Mandrake Linux 10'u veriyor...

İlgilenenlere duyurulur...