Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

0
sundance
Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Görüşler

0
m1a2
Güzel bir yazıdır o. Zamanında ben de bu konuda cebelleşirken bu yazıyı bulmuş ve istifade etmiştim. Fakat sonra çok daha kolayını buldum :) Buyurun buradan yakın:

apt kaynağı (/etc/apt/sources.list`e eklenecek):

deb ftp://ftp.tux.org/pub/java/debian woody main non-free


Java 1.3 runtime env. için:

apt-get update; apt-get install j2re1.3


Aynı repository`de Java SDK da var. Ha bir de beta olarak j2re1.4`ü gördüm fakat denemedim.

P.S. Alternatif bir kaynak da şu:

deb ftp://metalab.unc.edu/pub/linux/devel/lang/java/blackdown.org/debian woody main non-free
0
tongucyumruk
Site Fazlamesai etkisine uğramış sanırım... Açılmıyor
0
FZ
Valla ben öyle olduğunu sanmıyorum. FM sitesi bence hala çok az kişi tarafından takip ediliyor ve daha da az kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Eğer popüler bir yazıya birkaç gün içinde 500 tane değil de bir iki hafta içinde ancak 80 tane (o da sadece birkaç yazıya nasil olmuş durumda) yorum geliyorsa o zaman bu sitenin daha kat etmesi gereken çok yol vardır. Henüz FM etkisi olarak nitelendirebileceğimiz bir güce erişmiş değil maalesef.

Dilerim önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleştireceği etkinliklerle FM sitesi daha çok tanınacak ve çok daha aktif bir ortam haline gelecektir yeni katılımcılarla da birlikte.
0
conan
Abi gozlerime inanamiorum yaaaa... java.sun.com`a gidilir, oradan J2SE downloadlari linkine clicklenir, Oradan da j2re-1_4_1_01-linux-i586.bin dosyasi indirilerek, chmod +x ile calistirilabilir hale getirilir. Calistirilir, ve de yes no yazarak sisteme kurulur. Bunun icin paket yapmaya ne gerek var onu anlamiyorum.

Eger browseriniz icin istiyorsaniz da gidip netscape`in ftp`sinden indirip plugins dizinine koymaniz yeterli (mozilla, netscape, ya da phoenix kullaniyorsaniz)

Herseyin de paketi olmayiversin yaw!
0
m1a2
olmazzz, biz hazıra alıştık... yok öyle indir, chmod`la, şuraya koy... :))
0
anonim
dogrusunu soylemek gerekirse ben de hala anyalabilmis degilim problemi. Simdi sorun Linux`a (en azindan benim anladigim kadariyla) mozilla`ya java destegi vermek mi?
yaw zaten ister sun java olsun ister blackdown (yanlis soylemiyorum umarim) java olsun ikisinin de readme dosyalarinda yer alan kurlum adimlarini bir biri ardi uygulayinca sorunsuzca kuruluyor

yani ben bile kurduguma gore (!) cok zor bisi olmasa gerek...
0
o_ozardic

Ben linux için dedigini yaptim ama dosya kurulamadı :( sonra forte+j2sdk1.4 le beraber kurdum ... yetmedi linux.org.tr de anlatıldıgı gibi diger userlara actım - bi de kaffe diye bişeyin dosyalarını chmod a-x ettim, atlamasın diye babalar gibi oldu :)


UNIX is about functionality, not about simplicity. Be prepared for powerful, not neccesarily ''simple'' solutions.
sonucta bi linux da unix varyantı, yukarıdaki söz onun için de geçer diyorum .. :)
0
conan
Bi sn! Benim yukarida verdigim sadece bir ornekti. Kurum kilavuzu degil! :) Kurum klavuzu icin SUN`in dokumanlarina bakman lazim. Ben sadece son defa SDK kurdugumda bunu yapmistim.
0
conan
Bi de Debian`in Java paketi yoksa bu linux kazmaligi degil Debian kazmaligidir alla alla. Cinlerim tepeme cikti.

Surda Shibumi Windows buglarini cok gosterdiniz diye aglayinca baska sistemlerde kazmalik aramaya gerek yok. Kazmalik listeleyeceksek Win2K, WinXp yeter de artar bile. Bir olayin binbir cozum yontemi vardir, en azindan sistemde java yok diye reboot etmiyor Linux!
0
SHiBuMi
:))) Zor bir çocukluk, uzun bir ergenlik dönemi, yanındayız conan birader, biz seni böyle de seviyoruz.
0
conan
ha linux kazmaligi istiosaniz hemen dun karsilastigim bir tanesini annatayim...

dd if=/dev/cdrom of=/tmp/image.iso

(CDROM bir sureligine kasilir kalir, CD problemli ya da dead sectorler var ustunde...)

CTRL+C ise yaramaz, process kill etmek ise yaramaz, CD disari cikmaz, reboot! :P
0
anonim
mount /dev/cdrom /mnt/cdrom
cd /mnt/cdrom
umount /dev/cdrom
Device Busy
eject
Device Busy
umount /mnt/cdrom
Device Busy

yaaa niyee yaaaaaa... :)
Ilk baslarda cok kafami vurdurmustu duvarlara. usendim login olmuyom iste. bu da anonim olsun.

0
conan
hmm bir iki neden hemen.
Bir. Terminalde (console) mount edilen cdrom`un icindeki herhangi bir dizinde isen;
Iki. automount kullaniyorsan, mount edildiginde X acikken cdrom dizinini otomatikman acan bir setup`in varsa (RedHat oyle gelir) ekranda cdromun icerigini gosteren bir pencere varsa;
Uc. Ornegin xmms acip CD`den mp3 caldin sonra ise xmms`ini bir yerlerde unuttuysan (calmiyor olsa bile);
umount edemezsin busy olur.
0
tongucyumruk
O kadarına gerek yok... sadece terminali aç ve sırayla yazan komutları ver hehehehe... senin dd'nin ilacı ise:
tonguc@serafettin:~$ pgrep dd | xargs kill -9

9 yemezse 11 kesin yer...
0
conan
Olmuooooo :(
0
m1a2
Hmmm... Bu tip çaresiz durumlar için `Magic SysRq`i kullanmaya ne dersin? Yalnız önce kernel`ın bunu desteklemesi lâzım. (CONFIG_MAGIC_SYSRQ -> enable) Alt-SysRq-I `kill-all-tasks` yapıyor meselâ.
0
anonim
alo biliyoz. ilk baslarda kafa karistirmisti diyorum. orada bariz 'cd /mnt/cdrom' demisim di mi olayi aciklamak icin :P

bu arada bunu ilk farketttigimde.. yok lan bu windows mu icindeyiz diye calismiycak demistim. ama baska da yapabilecek birseyi yok aslinda.

anongyim
0
conan
okuzluume ver ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Klasik MacOS veritabanı artık Linux´ta

anonim

Apple'ın klasik veritabanı olan FileMaker Pro 5.5 MacOS x, Window 2000, Windows NT den sonra sonunda Linux (X/86) da çalışıyor.Çok basit bir veritabanı uygulaması olan FileMaker Pro Linux da çalışması ve özellikle X/86 tabanlı Linux da çalışması gerçekten ilginç ve güzel bir gelişme. http://www.filemaker.com/products/fms_home.html

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

Linux`un patladığı nokta...

sundance

Hep yazıyoruz Linux şöyle, Linux böyle. Çünkü açıkcası tamamen gönüllü organizasyonlar tarafından bir `fazlamesai`lere dayanan böyle bir proje bizde gerçekten heyecan ve keyif uyandırıyor.

Ama bu demek değildir ki Linux`daki kötü yanları da görmezden geleceğiz.
Birçok X Windows yöneticisinde terminaller arası copy/paste yapamamak bunlardan biri mesela ;)