GNUstep live CD

0
yuxel
Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

İlgili Yazılar

OpenSUSE.org Yayında

vst

Daha önceden duyurduğumuz bir haberde Novell'in Suse'nin tüm kaynaklarını açacağını iletmiştik. Bugün Suse haber postalarında http://www.opensuse.org sitesinin yayına girdiği duyuruldu. Son sürümü indirebilirsiniz ve Bugzilla ile hata raporlarınızı iletebilirsiniz.

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

pcextra

Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.

AMD (ATI) Sonunda GNU/Linux İle İyi Geçinmeye Karar Verdi

Betelgeuse

http://planet.ubuntu.com/ sitesindeki blog yazarlarından öğrendiğime göre ATI chipsetli grafik kartları için GNU/Linux uyumlu ve açık kaynak kodlu sürücüler çıkarılması için sonunda bir adım atılmış. GNU/Linux işletim sisteminde ATI chipsetli grafik kartlarından düzgün verim alabilmek için ATI'nin yayınladığı ama kodları kapalı olan sürücü bir çok sorun çıkarıyordu.

Gömülü Sistemler için bir Linux Dağıtımı Geliştirme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Mayıs 2004 Perşembe günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. IBM İstanbul Linux Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, özel amaçlar için geliştirilen gömülü sistemler üzerinde çalışacak bir Linux dağıtımının nasıl geliştirileceği, tasarım prensipleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacaktır. Ayrıca seminer, gömülü sistemler haricinde kişisel bilgisayarında kendi özel Linux dağıtımını geliştirmek isteyenler için de faydalı olacaktır.