Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

0
anonim
Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.

İlgili Yazılar

Cisco Emulatörü

sundance

Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Şimdi Linux için de var

e2e

DesktopLinux.com'a bugün girdiğimde alt alt geçen iki başlıkta da bu, "Şimdi Linux için de var" ifadesi geçiyordu. Artık Linux üzerinde çalışacak programlar ise Adobe'un Acrobat Reader 7.0'ı ile Nero'nun CD yazma programıydı.

Acrobat 7.0'a, RPM ve .tar.gz formatlarında buradan,
NeroLinux hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Acaba RMS bu durumu nasıl karşılıyor.

E-Lapis Dergisi Çıktı (Sayı 1)

anonim

Gönüllü olarak hayata geçirmeye çalıştığımız projelerden birisi olan e-lapis online derginin ilk sayısı çıktı. PDF formatında indirilebilir.

Kernel Mode Linux

anonim

User Mode Linux projesini pek çok kişi duymuştur. Özellikle sanal-sunucu hizmeti verme konusunda büyük kolaylıklar sağlayan bu uygulamanın bir de tam aksi olan Kernel Mode Linux var. Uygulamalarının hepsinin kernel mode da çalıştığı bu proje için, proje sahibi Toshiyuki Maeda nın iddası projenin sistemde gözle görülür seviyede performans artışı sağladığı; buna karşın güvenlik açısından bir dezavantajının bulunmadığı. Şimdilik yalnızca IA-32 desteğine sahip proje için gerekli çekirdek yamaları ve dokümantasyonu bu adresten edinebilirsiniz.

INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

anonim

Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.