Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

0
anonim
Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.

İlgili Yazılar

NTV Radyo´da GNU/Linux programı başlıyor

thisisawar

NTV Radyo'da bu hafta bir GNU/Linux programı başlayacağı açıklandı.

Oracle'ın sponsorluğunda hazırlanan "Oracle Linux Magazin" adlı program her Perşembe 12:35'te yayınlanacak. NTV Radyo'da Erdal Kaplanseren'in sunacağı program her ne kadar Oracle merkezinde yürüyecekse de, içinde Linux geçen bir radyo programının olması keyif verici. NTV Radyo frekansları bilgisi NTVMSNBC'nin sitesinde (www.ntvmsnbc.com) bulunabilir. Sanıyorum programı dinleyerek içerik kalitesinin artırılmasını sağlamak mümkün olabilir. Bakalım neler olacak...

Pratix Linux

anonim

Fatih Aşıcı tarafından geliştirilen Fedora Core 2 tabanlı GNU/Linux dağıtımı Pratix Linux çıktı. Dağıtımın özellikleri kısaca şöyle:

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $