Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

0
talat
Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Görüşler

0
slay3r
Harika! Debian Rulez! .) Nihayet başlamışlar Linux'a geçmeye.
0
talat
daha bu tarz haberlerden yakın zamanda cok duyacagız... :)
0
mrtksn
bazı dağıtımlar windowsta bile fazla oyunla geliyorlar. Memurlar solitare i aşıp tux ile kapışmaya başlamalarından korkuyorum.
0
nursand
Türkiye'de yaklaşık 3000 belediye var.Bu, haberdar olduğum ilki! Hepimizin daha çok yolu var.
0
talat
merak etme debian kurarken bir cok seyi kurmadım yani uzerinde sadece openoffice ve firefox var :)
0
anonim
Bu haberde sadece Kocaeli > Gebze belediyesinden bahsedilmiştir.
Türkiyenin en büyük belediyelerinden Adana > Seyhan Belediyesi Tüm Bilgisayarlarında Linux'a geçme çalışmaları yapıyor.

Merak etmeyin devamı gelecek. Daha birçok belediye sırada bekliyor......
0
anonim
Bu arada bir not daha K.Maraş Belediyesi bazı sistemlerini Linux'a geçirmiş durumda.
0
Challenger
Bu güzel haberlerin nedeni söz konusu belediyelerin bilgi işlem bölümünde çalışan GNU/Linux kullanıcıları olsa gerek ;-)
0
skoylu
Gebze Belediyesi, Seyhan belediyesini döver :)) En azından 3 misli çapı var..

Gebze bir ilginç yer. Gündüz nüfusu bir kaç milyonu geçiyor olmalı. Tabela'da 285.000 yazar halbuki. Oysa, Darıca, Dilovası, Çayırova gibi yerlerle yapışık haldedir.

Olay şudur. Sanayinin memleketteki en yoğun olduğu yerin Belediyesi Linux'a geçişte başarılı olursa bu çok bariz bir örnek olacaktır. Memleketin belli başlı sanayi kuruluşları bu belediyenin birer abonesi.

Gebze Belediyesi bu açıdan daha bir önemli görünüyor. Ama Su faturalarında KOCAELİ Büyükşehir belediyesi yazar, otomatik ödeme yapmak isterseniz hem KOCAELİ BŞ. belediyesi, hem de Gebze Sular idaresi çıkar. Afallar, yanlış söyler ve tonla ceza ödersiniz. Böyle düzenden uzak bir kurumun kendi düzensizliği içindeki bazı karmaşaları Linux'a yüklemesinden, bu başarıszlığı da Linux'un kabahati olarak görmesinden korkarım..

Umarım seyhan daha derli topludur..

0
anonim
Arkadasim seni kiniyorum. o belediye bu belediyeyi dover nasil baslik oyle. biz burada güzel birseyden bahsediyoruz. boyle olacaksa bu tur güzel haberleri sizlere iletmeyelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

Titus

Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

Seminer - Topluluk Süreçleri ve Pardus

anonim

Özgürlükİçin topluluğu adına yarın saat:15:00'da Hakan HAMURCU'yu ağırlayacak olan YTÜLinux, sevgili Hakan ile Pardus / Özgürlükİçin topluluk süreçlerini konuşacaklar. Yıldız Teknik Üniversitesi C Blok Konferans Salonu'nda yapılacak bu seminere dışarıdan katılım serbest olup, etkinlik gelen herkesi ağırlayacak geniş bir salonda düzenlenecektir. Bu arada YTÜLinux grubundan bahsetmeden olmayacak...

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

Linux yerçekiminden kurtulunca...

conan

/.'da bugün dolaşırken ilginç bir habere rastgeldim. BBC'nin verdiği habere göre, RedHat NASA'nın bir görevinde uzaya gitmeye hazırlanıyormuş. IP bir tabanlı iletişim deneyi için kullanılacak olan işletim sistemi 233 MHz CPU, 128 MB RAM ve 144 MB sabit disk ile donatılmış bir bilgisayarda.

Ama işin daha ilginç olan kısmı ise bu habere onaylayanın verdiği yorumdu. Debian 1997'de çoktan uzaya gitmiş bile! :)

Robert M. Love ile röportaj

raistlinthewiz

tinyminds.org'un kernel hackerlardan Robert M. Love ile yaptığı röportajda, Robert'ın yazmış olduğu preemptive kernel patch hakkında bilgiler bulabilirsiniz. tinyminds.org Robert M. Love röportajı