Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

0
talat
Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Görüşler

0
slay3r
Harika! Debian Rulez! .) Nihayet başlamışlar Linux'a geçmeye.
0
talat
daha bu tarz haberlerden yakın zamanda cok duyacagız... :)
0
mrtksn
bazı dağıtımlar windowsta bile fazla oyunla geliyorlar. Memurlar solitare i aşıp tux ile kapışmaya başlamalarından korkuyorum.
0
nursand
Türkiye'de yaklaşık 3000 belediye var.Bu, haberdar olduğum ilki! Hepimizin daha çok yolu var.
0
talat
merak etme debian kurarken bir cok seyi kurmadım yani uzerinde sadece openoffice ve firefox var :)
0
anonim
Bu haberde sadece Kocaeli > Gebze belediyesinden bahsedilmiştir.
Türkiyenin en büyük belediyelerinden Adana > Seyhan Belediyesi Tüm Bilgisayarlarında Linux'a geçme çalışmaları yapıyor.

Merak etmeyin devamı gelecek. Daha birçok belediye sırada bekliyor......
0
anonim
Bu arada bir not daha K.Maraş Belediyesi bazı sistemlerini Linux'a geçirmiş durumda.
0
Challenger
Bu güzel haberlerin nedeni söz konusu belediyelerin bilgi işlem bölümünde çalışan GNU/Linux kullanıcıları olsa gerek ;-)
0
skoylu
Gebze Belediyesi, Seyhan belediyesini döver :)) En azından 3 misli çapı var..

Gebze bir ilginç yer. Gündüz nüfusu bir kaç milyonu geçiyor olmalı. Tabela'da 285.000 yazar halbuki. Oysa, Darıca, Dilovası, Çayırova gibi yerlerle yapışık haldedir.

Olay şudur. Sanayinin memleketteki en yoğun olduğu yerin Belediyesi Linux'a geçişte başarılı olursa bu çok bariz bir örnek olacaktır. Memleketin belli başlı sanayi kuruluşları bu belediyenin birer abonesi.

Gebze Belediyesi bu açıdan daha bir önemli görünüyor. Ama Su faturalarında KOCAELİ Büyükşehir belediyesi yazar, otomatik ödeme yapmak isterseniz hem KOCAELİ BŞ. belediyesi, hem de Gebze Sular idaresi çıkar. Afallar, yanlış söyler ve tonla ceza ödersiniz. Böyle düzenden uzak bir kurumun kendi düzensizliği içindeki bazı karmaşaları Linux'a yüklemesinden, bu başarıszlığı da Linux'un kabahati olarak görmesinden korkarım..

Umarım seyhan daha derli topludur..

0
anonim
Arkadasim seni kiniyorum. o belediye bu belediyeyi dover nasil baslik oyle. biz burada güzel birseyden bahsediyoruz. boyle olacaksa bu tur güzel haberleri sizlere iletmeyelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel 2.4.24 Çıktı

bahadirkandemir

Kernel'in bellek yönetim kodunda, mremap(2) sistem çağrısındaki hatalı sınır kontrolünden kaynaklanan bir güvenlik zayıflığı bulundu.

mremap sistem çağrısı, sanal bellek alanlarının adreslenebilir boşluklarını taşımak ve boyutlarını değiştirme imkanı sağlıyor.

Duyurunun tamamı: http://isec.pl/vulnerabilities/isec-0013-mremap.txt

Enteresan Eylemler

roktas

Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)

LKD Yılın Penguenlerini Seçiyor

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bu yıldan itibaren her yıl, Yılın Penguenleri ödüllerini vermeye başlayacak.

Ödül Kategorileri:
- Özgür Yazılım
- Yerelleştirici
- En İyi Linux Projesi
- En İyi Kurumsal Kullanıcı
- En Çalışkan Penguen

Paylaşmak istediğim bir anı

cayfer

Dün akşam evde ilginç bir olay yaşadım: 14 yaşındaki küçük oğlum Murat sinirli bir şekilde odasından çıkıp "Yetti artık!" diye yanıma geldi. "Hayrola?" diyince "yarından başlayarak LINUX'a geçiyorum!" dedi. Nedenini sorunca "bu çakılmalardan, ikide bir reboot etmek zorunda kalmaktan ve virüslerden bıktım artık." yanıtını verdi. "Ama o zaman oyunlarını oynayamazsın" falan diyince "Abim benim sevdiğim oyunların hepsini halletmis, üstelik MSN, AIM hepsi varmış. MP3'ler için de çok iyi bir program varmış. Filim de seyrediliyormuş. Ödevlerimi de LINUX'un ofis programıyla yaparım" dedi ve makinasındaki önemli dosyalarını benim makinama yedeklemeye başladı. "Bi tek photoshop yokmuş, onu da kullanmayabilirim" diyince GIMP'ten söz ettim ve çok sevindi.

14 yaşında bir çocuk... Benden ve ağabeyinden etkilenmemiş olmasına olanak yok elbette ama hiç kimsenin zorlaması olmadan, bir akşam durup dururken odasından "Yeter artık..." diye fırlıyorsa MS ürünleriyle profesyonel iş yapmaya girişeceklerin bir kez daha düşünmesi gerekir gibime geliyor.

HP Linux Sistemleri Satışına Başladı

anonim

Linux kullanıcıları Dell'in Linux sistemlerini satmayı bırakmasından çok üzülmüştü.Bu seferki iyi haber.HP önceden Red Hat 7.1 yüklenmiş Intel tabanlı sistemlerin satışına başladı.Bu sistemler firmanın sadece iş yerlerine satılan PC modellerinde bulunuyor.Ev kullanıcıları için üretilen modeller WinXP ile satılmaya devam edilecek. www.hp.com/products1/linux/