Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

0
talat
Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Görüşler

0
slay3r
Harika! Debian Rulez! .) Nihayet başlamışlar Linux'a geçmeye.
0
talat
daha bu tarz haberlerden yakın zamanda cok duyacagız... :)
0
mrtksn
bazı dağıtımlar windowsta bile fazla oyunla geliyorlar. Memurlar solitare i aşıp tux ile kapışmaya başlamalarından korkuyorum.
0
nursand
Türkiye'de yaklaşık 3000 belediye var.Bu, haberdar olduğum ilki! Hepimizin daha çok yolu var.
0
talat
merak etme debian kurarken bir cok seyi kurmadım yani uzerinde sadece openoffice ve firefox var :)
0
anonim
Bu haberde sadece Kocaeli > Gebze belediyesinden bahsedilmiştir.
Türkiyenin en büyük belediyelerinden Adana > Seyhan Belediyesi Tüm Bilgisayarlarında Linux'a geçme çalışmaları yapıyor.

Merak etmeyin devamı gelecek. Daha birçok belediye sırada bekliyor......
0
anonim
Bu arada bir not daha K.Maraş Belediyesi bazı sistemlerini Linux'a geçirmiş durumda.
0
Challenger
Bu güzel haberlerin nedeni söz konusu belediyelerin bilgi işlem bölümünde çalışan GNU/Linux kullanıcıları olsa gerek ;-)
0
skoylu
Gebze Belediyesi, Seyhan belediyesini döver :)) En azından 3 misli çapı var..

Gebze bir ilginç yer. Gündüz nüfusu bir kaç milyonu geçiyor olmalı. Tabela'da 285.000 yazar halbuki. Oysa, Darıca, Dilovası, Çayırova gibi yerlerle yapışık haldedir.

Olay şudur. Sanayinin memleketteki en yoğun olduğu yerin Belediyesi Linux'a geçişte başarılı olursa bu çok bariz bir örnek olacaktır. Memleketin belli başlı sanayi kuruluşları bu belediyenin birer abonesi.

Gebze Belediyesi bu açıdan daha bir önemli görünüyor. Ama Su faturalarında KOCAELİ Büyükşehir belediyesi yazar, otomatik ödeme yapmak isterseniz hem KOCAELİ BŞ. belediyesi, hem de Gebze Sular idaresi çıkar. Afallar, yanlış söyler ve tonla ceza ödersiniz. Böyle düzenden uzak bir kurumun kendi düzensizliği içindeki bazı karmaşaları Linux'a yüklemesinden, bu başarıszlığı da Linux'un kabahati olarak görmesinden korkarım..

Umarım seyhan daha derli topludur..

0
anonim
Arkadasim seni kiniyorum. o belediye bu belediyeyi dover nasil baslik oyle. biz burada güzel birseyden bahsediyoruz. boyle olacaksa bu tur güzel haberleri sizlere iletmeyelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

Linux 10 yaşına bastı!

larweda

Dün, (25 Ağustos 2001) Linux 10'uncu doğumgününü kutladı. Kimileri hala heryerde Windows görme hayalleri kuradursunlar, birçok insan Microsoft'u sadece gerekirse kullanılacak bir alternatif olarak görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bakın Linus 10 sene önce ne söylemiş:
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones."
Ben 386(486) mimarisi için (ücretsiz) bir işletim sistemi geliştiriyorum. (sadece hobi olarak, gnu gibi büyük ve profesyonel olmayacak) :)
-Linus Torvalds, 25-Aug-91

Biz zenginiz ya...

sundance

Newsforge`un haberine göre Scotland Yard, pilot uygulama olarak İngiltere ve İskoçya`da polislerin masaüstü bilgisayarlarında Linux kullanmaya başlanıyor...

3500 masaüstünde yapılacak deneme başarılı olursa bu sistemin 60,000 polisi kapsayacağı ve bundan da İngiliz hükümetinin yılda 1 Milyon pound üzerinde tasarruf sağlayacağı açıklandı. Bilgisayarlar 300 poundluk smart kard okuyuculu terminallerden oluşuyor ve VNC ile ana sunucuya bağlanıyorlar...

Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

raistlinthewiz

Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?