Linux for Playstation I & II, bu sefer tamamı bedava ve açık!

0
larweda
Sony'nin Linux`lu Playstation II kutusunu çıkaracağını duyurmasının ardından PS üzerinde Linux çalıştırabilmek için sabırsızlıkla bekleyenler için bu sefer tamamı açık kodlu olan ve bedava olan bir alternatif var: Çek bir firma olan Blokman Trading`in Runix'i. Playstation 1 için 2.4 Linux çekirdeğinin alfa sürümünü piyasaya süren Blokman Trading, temmuz ayında çekirdeğin beta sürümünü, ekim ayında da kararlı bir sürümünü çıkaracağını duyurdu. Playstation II için de bir çekirdek yazıldığı söyleniyor, ancak PS2 için verilen bir tarih yok.
Sony, Linux for Playstation II`den sadece 1000 adet üreteceğini ve sadece Japon pazarında piyasaya süreceğini duyurmuştu.

İlgili Yazılar

Nvu Web Geliştirme Yazılımı Artık Türkçe

tetir

Linspire tarafından desteklenen Nvu web geliştirme yazılımının yerelleştirme çalışmaları Erkan Kaplan ve Serdar Soytetir tarafından sonuçlandırıldı. Linux ve Mac ortamları için hazırlanan Türkçe paketler ve eklenti olarak kurulabilen dil dosyası (xpi) burada:
Linux için Türkçe Paket
Türkçe Dil Dosyası
Mac için Türkçe Paket

Gaim 2 Yolda

cbc

Sık kullandığım yazılımlardan biri olan Gaim'in 2.0 versiyonu bir süredir CVS üzerinden erişilebilir durumda. Beta sürümünü beklemeden denemek, izlenimlerimi ve ilk gözüme çarpan yeteneklerini paylaşmak, çok fazla teknik detaya kaçmadan nasıl deneyebileceğinizden bahsetmek istiyorum.

İyi ki Doğdun Linux

sami

25 Ağustos 1991'de, Linus Torvalds'ın ".. Nisan'dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX'in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum .." sözleriyle doğan Linux'un, 17 yaşını hep birlikte kutluyoruz. EMO Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği ile ortaklaşa Linux'un doğum gününü 23 Ağustos 2008 tarihinde bir dizi etkinlikle kutluyor. Etkinlik programını haberimizin devamında bulabilirsiniz. Şubemiz terasında gerçekleştirilecek olan doğum günü partisine tüm EMO ve LKD uyeleri ve özgür yazılım gönüllüleri davetlidir.

10 Milyona Suse 7.1-batan geminin malları

sundance

PC Net bu ay, bilişim sektörümüzden bazı firmaların da desteği ile özel bir sayı çıkardı. Büyük gazete bayilerinde halen bulabileceğiniz bu sayı SUSE Professional 7.1 sürümünü ve Türkçe bir installasyon ekini içeriyor.

\r\r\r \r\r\r Hem böyle bir harekete destek vermek hem de sizlere kılavuzluk etmek için alıp inceledik...

Vector Linux SOHO 5.1 Sahnede

GaripFakir

Slackware tabanlı bir sürüm olan Vector Linux SOHO 5.1 dağıtımını duyurdu. SOHO sürümü tek CD'lik bir dağıtım masaüstü olarak KDE ya da ICEVM ile geliyor. Slackware'in çevikliği ve sağlamlığına bir de kullanım kolaylığı ilave edilince karşı konulması güç bir GNU/Linux dağıtımı ortaya çıkıyor.

Vector linux kullanmak için aşağıdaki sebepler öne sürülebilir: