İnsan köpeği ısırırsa haberdir!

0
dino68
Microsoft Rusya GNU/Linux ve OpenOffice.org sayesinde kurtuldu

Microsoft Rusya'nın Shared Source Initiative sunumu, sunumda kullanılacak Windows makinesinin problemleri nedeniyle neredeyse felakete dönüşüyordu. Çözüm sunumu yapan kişinin notebook'undaki Alt Linux (Rusya'ya özgü bir dağıtım) ve OpenOffice 1.1.2 kullanılarak sağlandı. Kısacası, Microsoft Rusya sunumunu açık kaynak kodlu yazılımlar sayesinde gerçekleştirebildi.
22 Mayıs'ta PCLinuxOnline'da

http://www.pclinuxonline.com

ve başka birçok sitede

http://www.flexbeta.net
http://slashdot.org/article.pl?sid=05/05/24/179227

yer alan bu haberi Türk okuyucular sadece Hürriyet e-yaşam'da 27 Mayıs'ta görebildiler.

http://www.hurriyetim.com.tr

GNU/Linux sunumlarının Windows ve Powerpoint kullanılarak yapılmasını her fırsatta haber yapan değerli gazeteci Serdar Kuzuloğlu nedense bu haberi atladı. Gazeteciliğe ilişkin "Köpek insanı ısırırsa haber olmaz; insan köpeği ısırırsa haberdir" vecizesine göre; haber bu; hatta bu bomba haber; ama Serdar Kuzuloğlu nasıl da farketmemiş; ya da neden atlamış acaba?

Peki bu konunun FazlaMesai'de de bugüne kadar gündeme gelmemesine ne demeli?

Acaba yarın FazlaMesai TV'de yer alır mı?

Görüşler

0
jai
Haberin medyada yankılanmamasının bilinçli bir tercih olduğunu düşünüyorum ben de. Fakat şu da bir gerçek ki, bu haberler aslında hiçbir şeyin ispatı olamıyorlar. Galatasaray-Fenerbahçe maçlarına benziyorlar. Biri yenerse diğerini kızdırıyor, "al işte, al aaall" falan diyor. Halbuki objektif baktığınızda iki taraf da birbirlerine defalarca gol atmış, defalarca biri öbürünü yenmiş.

Rusya'da Mcrsoft'un ürünlerinin arıza çıkarması, İzmir'de Onur Küçük'ün semineri sırasında OpenOffice'in arıza çıkarması bunun ispatı sanırım.

Arıza nedenleri ne olursa olsun, iki tarafın ürünleri de genelde işlerini yüksek bir başarı oranıyla yerine getiriyor. Bizdeki hocalar 1 senedir derslerde Mcrsoft ürünleriyle sunum yapıyorlar, sorun çıktığını hatırlamıyorum. Ama Rusya'da çıkmış. Ben de evimde Open Office kullanıyorum, sorun çıkartmıyor. Ama Onur Küçük'ün seminerinde çıktı...

Velhasıl, asıl galibiyet Mcrsoft ürünleriyle Open Office arasında oynanan maçlar derbi olmaktan çıktığında yaşanacak. Ha tabii aslında bu gerçekleşti bile. Maliyetleri bunu anlamaya yeter. Ama piyasa böyle düşünmüyor nedense.

Birileri boka sürekli "ot" yakıştırması yapıyor. Bu onlardaki sistematik savunma-saldırı planının bir parçası. Kalabalığın kulağına en iyi fısıldayan o kalabalığı istediği tarafa götürüyor. Fakat iş öyle bir noktaya gelecek ki, işte o zaman kimse boka "ot" demeye cesaret edemeyecek. Çünkü o bok artık çok pis kokmaya, onlarca metre öteden rahatsız etmeye başlamış olacak. İşte o vakit o medya reklam yapamayacak, rekabetin ibresiyle oynayamayacak. Kırılma noktası böyle birşey olur sanırım.

Ya da yurtdışından buraya doğru esen bir özgürlük rüzgarında herkes kendi takasına binip yelkenini açacak. Fazla bunalmadan serin serin gideceğiz özlediğimiz bilişim ütopyasına.

Fakat rüzgarla gitmek ile kürek çekerek gitmek arasında da dağlar kadar fark var sanırım...
0
sinanonur
Aklıma duyduğum bir olay geldi.
Billy amcamız zamanında Windows98i tanıtacak. Her şey güzel hazırlanmış. Fakat o kadar izleyicinin gözü önünde tanıtılacak olan windows 98 mavi ekran çıkartıyor. Şans işte :)

Tabii bazıları ilahi adalet de diyebilir :)
0
sametc
aman aman bari radikal yazmasın siz aşırı liberal bir gazetede para aşığı bir gazetede kapitalizmin kalelerinden biri olan microsoftu yerin dibine batıran haber bekliyorsanız avucunuzu yalarsınız..

allah turk milletini radikal gazetesinden korusun amin.
0
dino68
her gün 3. sayfasına M$ reklamı alan gazetede Linux tanıtımlarında Powerpoint kullanılınca hep haber oluyor; ve Sanal Alem editörü Serdar Kuzuloğlu Linux konusunda uzman ve destekleyici gibi görünüyor bir de camiada.
28 Mart'ta Siyaseten doğruluğun önemi başlıklı haberde Serdar Kuzuloğlu'ndan alıntı yapan da; fazlamesai TV'de konuşanlar da Serdar Kuzuloğlu gibi davranmışlardı; ama şimdi; "insan köpeği ısırınca" görmemezlikten gelmeyi tercih ettiler; konuyu gündeme getirmediler :(
üzücü olan bu.
0
sundance
Çünkü Fazlamesai TV'de konuşanlar (ve okurların çoğu) bu haber ve benzerlerinden baydılar.

Çünkü Fazlamesai TV'de konuşanlar hergün birsürü kişinin kendilerinden çöken sistemlerini kurtarmak için Knoppix cdsi istediklerini biliyorlar.

Çünkü Fazlamesai TV'de konuşanlar, "aaaa bakın adam windows yerine linux kullanıyor" demenin artık Linux'a da Linux kullanıcılarına da haksızlık etmek olduğuna inanıyorlar. Linux öyle parmakla gösterildiği zamanları çoktan geçti, ileri bakıyor, geriye değil.

Ve ben şahsen insan köpeği ısırırsa o insanın kuduz olduğuna inanırım. Bu benzetme bundan yüz yıl kadar önce , günümüzün her bir saçmalığı "insan köpek ısırdı" modunda sunan medyasının olmadığı zamanlarda yapılmış bir benzetmedir, ehil olmayan kişilerin düz mantık kullanmasının sakıncaları yüzünden öyle uluorta söylenmesi doğru değildir.


Buna ek olarak yukardaki haberin başlığını da aşırı derecede uygunsuz buluyorum ama yıkıcı olmamak adına bunu da belirtmemiştim.

Ayrıca madem o kadar sizi heyecanlandırdı da neden ilk çıktığı gün haber yapmadınız ve ayrıca nasıl olur da bize haber yapmadık diye hesap sorarsınız?

Son olarak diyelim ki görmemezlikten gelmeyi tercih ettiysek sizin dediğiniz gibi, peki o zaman bu haberi kim onayladı da yayınlandı?




Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

sefalet

Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.