Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

0
sundance
Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

Görüşler

0
sundance
Not: 40 makinaya bir admin gerçekten biraz fena bir rakam, çevremde gördüğüm kadarıyla bunu 75-100 arası bir sayıya çıkartmak gerekir diye düşünüyorum.
0
paprika
bu kampüsün büyüklüğü ile de ilgili bir durum...
0
malkocoglu_2
Iyi demisler cunku gecende Solaris uzerinde kurdugum JBoss kumesi (cluster) script'leri oyle haldeydi ki, birden fazla makina destegi eklemek sadece virgulden sonra yeni IP adresleri eklemekten (ve hedef makinalarda ssh kurup, public key'imi o makinalara eklemekten) ibaretti. Bu tur olceklenebilen bir kontrol etkisinin Winb*k'da kolay kolay elde edilecegini zannetmiyorum; Yanliz Perl ile Win!@# idaresi hakkinda kitaplar gordugumu hatirliyorum (uzaktan registry minciklamasi babinda) fakat ne kadar yaygin kullandiklarina emin degilim. Bir de su meshur "active directory" var, nerededir, ne saviyededir?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian, Gentoo, Mandrake: Performans karşılaştırmaları

roktas

Dağıtımlar arasındaki performans farklılıkları zaman zaman FM'de tartışma konusu olur. Bu haber'e Debian haftalık bülteninde rastladım. Gentoo ve Mandrake'nin şu meşhur optimizasyonlarının son kullanıcı nezdinde ne kadar hissedilir olduğu, Debian gibi optimize edilmemiş (!) bir dağıtımla karşılaştırma yapılarak incelenmiş ve önceden umulmayan bazı ilginç sonuçlara ulaşılmış. Buyurun buradan okuyun.

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $

Guru`ları da işten atarlar !!!

sundance

Slashdot.org'da yeralan habere göre HP NJ`deki bir ofisini tamamen kapatma kararı almış.

Bu haliyle çok da önemi yokmuş gibi gözüken haberin çok önemli bir yanı var, o da bu ofisin işlevi. Bu ofis HP-UX (HP`nin kendi geliştirmekte olduğu Unix)`i 64 bit işlemci olan Itanium64`e uyarlamakla görevli olan ofis. Durum böyle olunca ofisin kapanması ile açığa çıkan kişiler de Unix aleminin en has teknisyenleri. Aralarında yaklaşık 20 yıldır Unix kernel üzerine geliştirmede bulunan kişilerden Bell Laboratuvarları`nın efsane olduğu zamanlardan kalma teknisyenler bile var.

Hala öğrenemediler, en pahalı yatırım insandır, insanı kaybederseniz makinalar bir işe yaramaz...

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Unix heryerde

sundance

Microsoft`un başı iyice dertte! Unix ailesi, IT sektöründen sonra diğer alanlarda da ürünler ortaya koymaya başladı.

1996`da Tarlabaşı`nda bir evde `Internet Böcek İlaçlama` diye bir firmanın ilanını gördüğümden beri (hala da çalışıyor bu firma) böyle eğlenceli bir haber görmemiştim. Unix`in babası kabul edilen Brian Kernigan`ın bile tuzu var bu haberde.