Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

0
sundance
Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

Görüşler

0
sundance
Not: 40 makinaya bir admin gerçekten biraz fena bir rakam, çevremde gördüğüm kadarıyla bunu 75-100 arası bir sayıya çıkartmak gerekir diye düşünüyorum.
0
paprika
bu kampüsün büyüklüğü ile de ilgili bir durum...
0
malkocoglu_2
Iyi demisler cunku gecende Solaris uzerinde kurdugum JBoss kumesi (cluster) script'leri oyle haldeydi ki, birden fazla makina destegi eklemek sadece virgulden sonra yeni IP adresleri eklemekten (ve hedef makinalarda ssh kurup, public key'imi o makinalara eklemekten) ibaretti. Bu tur olceklenebilen bir kontrol etkisinin Winb*k'da kolay kolay elde edilecegini zannetmiyorum; Yanliz Perl ile Win!@# idaresi hakkinda kitaplar gordugumu hatirliyorum (uzaktan registry minciklamasi babinda) fakat ne kadar yaygin kullandiklarina emin degilim. Bir de su meshur "active directory" var, nerededir, ne saviyededir?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

gismo

slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.

Guru`ları da işten atarlar !!!

sundance

Slashdot.org'da yeralan habere göre HP NJ`deki bir ofisini tamamen kapatma kararı almış.

Bu haliyle çok da önemi yokmuş gibi gözüken haberin çok önemli bir yanı var, o da bu ofisin işlevi. Bu ofis HP-UX (HP`nin kendi geliştirmekte olduğu Unix)`i 64 bit işlemci olan Itanium64`e uyarlamakla görevli olan ofis. Durum böyle olunca ofisin kapanması ile açığa çıkan kişiler de Unix aleminin en has teknisyenleri. Aralarında yaklaşık 20 yıldır Unix kernel üzerine geliştirmede bulunan kişilerden Bell Laboratuvarları`nın efsane olduğu zamanlardan kalma teknisyenler bile var.

Hala öğrenemediler, en pahalı yatırım insandır, insanı kaybederseniz makinalar bir işe yaramaz...