bir programlama dilini bilmenin ölçüsü herhalde, belli programlama konseptlerini özümsemekle ilgili birşeydir. diyelim ki, o çok eski basic'ten bu yana kod yazıyorsanız, ve eski alışkanlıklarınız dolayısıyla, oop'yi kullanmakta çekingen davranıyorsanız siz, c++'ı, php'yi vs. bilmiyorsunuz demektir.
daha kısa ve anlamlı bir ifadeyle, bana göre, bir kodlama dilini bilmek demek, onu "verimli" bir biçimde kullanabilmek demektir. elbette bu demek değil ki, her ifadeyi, her operatörü, her naneyi ezberden kodlamanız gerekiyor. hayır. ama, x işinin "nasıl" yapılacabileceğini sezebilmeniz ve eksik ya da yanlış bir kod yazdığınızda bunu anlayabilmeniz gerekir. örneğin, php için (dil mi tartışmasına girmeden) gerekmeyen yerde çift tırnak kullanmamak php'yi bildiğinizin göstergesidir.
wine'ı korsan kopya saymak demek bu. bir yerde de haklılar sanki. :) neticede, müşteri hizmetleri kapsamında algılanabilecek şeyler, "dowload center" vs. bu hizmetleri "müşterilerine" sunmak en doğal hakları. tabii, microsoft'un konumu ve geçmiş deneyimler bir tepki doğuruyor. vs. vs.
[quote]VE Descartes konusuna gelince insan istediği kadar şüpheci olsun en sonunda düşünce, benlik, blinç vs... birşeylerin varlığını (kendi varlığı adına) kabullenmek zorunda. Yoksa kendi varlığından emin olmayan bir şüpheci ile tartışmak manasız olur. (Adam kendi var mı, şu an seninle tartışıyor mu, ondan bile emin değil :) ).[/quote]
"tedbirini terket, takdir Tanrınındır. sen yoksun, bütün
varlıklar senin vehmindir, senin şüphendir"
şeyh galib
nedendir bilmiyorum, ama her soruya makul cevaplar verdim. bir kısmına da "hiçbir fikrim yok", dedim; çünkü hakikaten hiçbir fikrim yoktu. bir cevap vermiş olsam "oyunbozanlık" yapmış olacaktım sizin deyiminizle. acaba bu da bilişsel bilimler (herhalde 'cogsci' değil!!) kılavuzunun konusu mudur? yani, paso tribal enfeksiyon halindeyiz de haberimiz mi yok? selamlar...
Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi ( 3)