Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

0
FZ
Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.

Görüşler

0
paprika
wine'ı korsan kopya saymak demek bu. bir yerde de haklılar sanki. :) neticede, müşteri hizmetleri kapsamında algılanabilecek şeyler, "dowload center" vs. bu hizmetleri "müşterilerine" sunmak en doğal hakları. tabii, microsoft'un konumu ve geçmiş deneyimler bir tepki doğuruyor. vs. vs.
0
raistlinthewiz
konuyu biraz daha deirnden incelersek sunu gorecegiz:
microsoftun cephe aldıgı sadece wine projesi degil.
acıkta winea karsı, bir haraketmis gibi gorunsede, isin birde diger boyutu var. bu haraket, wine oldugu kadar reactosa da yapılmıs birsey. Eger ki wine projesi bundan zarar gorurse ister istemez, Açık Kaynak Windows Alternatifi Reactos'da görecektir. Çünki su anda wine team & reactos team beraber calısmakta ve birbirlerinin source treelerine mudahale edebilmekte, kaynak paylasmaktadırlar. İşe bu acıdan bakınca, daha bir anlamlı oluor - 1 tasla 2 kus gibi mesela :)
0
Challenger
Hayır iki değil üç kuş. Bir aralar isim kavgasına tutuştuğu Lindows yani yeni adıyla Linspire' ı da vuracak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

darkhunter

MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Microsoft´tan Palladium Demosu

tongucyumruk

Microsoft Watch'ta çıkan habere göre Micros~1, mayıs ayında New Orleans'ta yapılacak WinHEC'te Palladium teknolojisinin demosunu yapacak. Palladium hakkındaki son haberlere göre Micros~1 trusted root'un adını "Nexus" olarak belirlemiş durumda. Palladium teknolojisinin Longhorn Server 2005 ile hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Not: Nexus ismi size de bilgisayarların insanları yediği filmlerden fırlamış gibi gelmiyor mu?