Eyvah! Mahvolduk!

0
cayfer
Micros~1 Win98'den ve NT4.x'ten desteğini çekiyormus! Bu haberi duyanların olası tepkilerini şöyle hayal ediyorum:
  1. Nesini çekiyormuş?
  2. Aaaaa! Desteği var mıymış ki?
  3. Nasıl yani?
  4. Böylesi Win98 ve NT4 kullanıcıları için daha iyi olabilir.
  5. Farketmez ki!
  6. Oh be... zırt pırt 300 MB "patch" indirmekten kurtulduk!
  7. Eyvah! Ben bittim!
  8. Keh keh!

Görüşler

0
barisozyurt
Haberin kaynağını da girseydiniz keşke. Bu da benden olsun : http://haber.turk.net/haber_detay.asp?ID=668713&cat=SAM
0
ReaLMusti
Off inanın çok üzüldüm :).Micro$osft ne desteği veriyoduki bilgisayarlarımızı servis pack lerle yamamaktan başka.
Yukarıdaki verilen linktede çok ilginç yorumlar var
0
FZ
Bu linkte denmiş ki (yorumsuz olarak aktarıyorum):

Teknik yardımların ve yeni yama yayımlanmasının durdurulması anlamına gelen bu uygulama 30 Haziran'da başlayacak. Kararın mali etkilerinin, gerek Microsoft, gerekse kullanıcılar açısından önemli olacağı bildiriliyor.

Pacific Crest Equities adlı kuruluş uzmanlarından Brendan Barnicle, bilgisayarları eski sistemlerle çalışan kişi ve kuruluşların yüzde 42'sinin bu yaz aylarında sistemlerini üst düzeye çıkaracakları tahmininde bulundu. Bu durum ise Microsoft'un gelirlerinin önemli çapta artmasına yol açacak.

Ancak konu işletim sistemlerinin yenilenmesiyle bitmiyor. Barnicle, yaklaşık 150 milyon kişinin de Microsoft Ofis programının eski sürümlerini kullandığını belirtti ve bu programların yeni Windows sürümleriyle uyumlu biçimde çalışmayacağını hatırlattı. Bu durumda Microsoft Ofis programlarının da üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Ofis programı, Microsoft'un en fazla kar sağladığı ürünlerin başında geliyor.
0
o_ozardic
Degerli hocamin da dedigi gibi universiteler Bill Gates in heykelini dikecekler... Tabii Bilgisayar Muhendisligi Bolumu''nun onune degil --- Isletme Fakultesi''nin onune.
Adam once calismayan urunleri bize satti, sonra onlardan kurtarmak icin yenilerini satacak :)
0
malkocoglu
Microsoft dunyasinin komunist bir duzen oldugunun farkina vardim. MS dunyasi icinde hic rekabet yok. Oteki tarafta her seyin cesitlisi, bedavasi, ucuzu pahalisi var.. Bence MS de komunistler gibi cokecek.
0
anonim
Komunist sistemde hersey kamuya aittir.
bkz GPL
0
cayfer
Şaka bir yana Bill Gates''''in gerçekten heykeli dikilecek adam olduğunu düşünüyorum.

Bir kere sadece yazılım ürünleriyle hem iktisat, hem bilgisayar mühendisliği, hem de aktüel tarihe geçmeyi başardı. Daha da önemlisi bunları bir şeyler üreterek başardı. Kimseye malını zorla satmadı. Eğer Word, Excel, vs yazılımları kendi konularında standart olduysa; diğer tüm ürünler bunlara benzemeye çalışıyorsa bu hem teknik hem de idari bir başarıdır.
Evet! Doğru zamanda doğru yerde bulunmak gibi bir şansı da vardı ama bilge birinin dediği gibi
''''Fırsatlar her zaman karşınızdadır, marifet onların fırsat olduğunu görebilmektedir''''.
Gates önemli bir adam. MS''''de bilgisayar tarihinde çok önemli bir firma. Bunlar yadsınamaz.

Ürünlerinin çalışmamasına gelince... Her yazılımda hata olur; IBM OS/VS de hata vardı, VAX-VMS''''de de, CP/M''''de de... Bu doğal.

Benim MS dünyasında hoşuma gitmeyen tek şey, son bir kaç yıldır gözlediğim tüketiciyi yanıltma yoluna kaymaları (ticari kaygılarla olsa gerek). Kayda değer hiç bir değişiklik içermeyen ürünleri yeni birşeymiş gibi empoze etmelerine dayanamıyorum. XP''''nin reklamlarında müşterilere artık e-posta mesajlarında resim ve ses kaydı gönderebileceklerini söylediklerini hatırlıyor musunuz? Hele şu TCO (sahip olma maliyeti) ve güvenlik meselelerinde söyledikleri yenilir yutulur gibi gelmedi bana.

Sevgili Ozardıç, Adam once calismayan urunleri bize satti, sonra onlardan kurtarmak icin yenilerini satacak :) demiş. Almayın aziz dostum! Çalışmıyorsa neden alıyorsunuz? Eğer yapmak istediğiniz işler için MS dışında bir çözümünüz yoksa MS''''i suçlamamalısınız. Ya işlerinizi yanlış araçlarla yapıyorsunuz ya da Gates''''in dehası sayesinde sahip olduğunuz olanakların bedelini ödemelisiniz (çok kötü bir cümle oldu, farkındayım).

Ben şahsen her işimi LINUX''''la yapabiliyorum. Eğer bir bankanın web tabanlı bankacılık uygulamasına IE dışında bir tarayıcı ile erişilemiyorsa sistemin yöneticilerine bir mesaj atıp o bankanın web hizmetlerinden yararlanamadığımı bildirip işlerimi yapabildiğim bir bankaya geçiyorum. Onların bileceği iş. Keza IE dışında tarayıcı deskteklemeyen web sayfaları... Sahibinin bileceği iş...

Bana birisi açamadığım bir Powerpoint dosyası ya da Word dosyası gönderirse de makinamda MS-Word olmadığı için gönderdiği dosyayı açamadığımı bildiriyorum, bir başka şekilde bir daha gönderiyor. Gönderemiyorsa gene onun bileceği iş.

Binde bir bunu yapamayan biriyle dosya transferi yapmak zorunda kalırsam WinX''''li bir makinadan yararlanıyorum. Aynı şeyi Mac dosyaları için de yapmıyor muyuz?
0
SHiBuMi
Hele şükür, bu konu hakkında ergenlik hormonlarındaki dengesizlik yüzünden düştüğü kimlik krizini bir yazılım firmasına düşmanlık yaparak kapatmaya çalışanların yürüttüğü abuk ve komik mantıkların dışında güzel bir yorum okuyabildik, teşekkür ederim.

Ben şahsen her işimi Linux ile yapamıyorum. Çalıştığım firma maaşımı, web tabanlı bankacılık uygulamasına IE dışında bir tarayıcı ile ulaşılamayan bir bankaya yatırıyor. Ayrıca bu bankanın sitesinden bütün faturalarımı yatırabiliyor olmama rağmen, IE dışında bir tarayıcı ile ulaşılabilen banka sitesinden bunu yapamıyorum. Bu durumda veznede sıra beklemek yerine Windows kullanmayı tercih ediyorum.

Bana birisi bir powerpoint dosyası ya da word dosyası gönderdiğinde açamazsam maalesef bu benim bilmem gereken bir iş oluyor çünkü ben oradaki bilgileri almış kabul ediliyorum. Alamıyorsam teknik destek istemem gerekir ki teknik destek ekibinin de yapacağı ilk iş, makinama Windows + Office kurarak al kardeşim kulağı ne diye tersten tutmaya çalışıyorsun güzel güzel aç dosyanı demek olacaktır. Sohbet arasında ben o adilerin programlarını kullanmıyorum, erkeğin özüyüm diyebilmek için ne kendi hayatımı ne de başkalarının hayatını durup dururken zorlaştırmaya niyetim yok. Bir zamanlar elrond'un da dediği gibi, sen OpenOffice'in dosya formatlarını standart hale getir, bunu kabul ettir, ondan sonra karşımıza gel ben daha iyiyim de. Daha iyi olmak, yalnızca uygulamanın kalitesi ile, özgürlüğü ile, fiyatı ile ölçülen bir değer değildir. Kimsenin dönüp bakmadığı altından saray inşa etmenin manası yok.

Kayda değer hiçbir gelişme olmadan yeni ürünler ortaya sürmeye karşıysanız, evinizdeki buzdolabından çamaşır makinanıza, bindiğiniz arabanıza kadar bir sürü şeye aynı tepkiyi vermenizi gerektirir. Bugünlerde robotuyla meşhur olan firmanın üretim ve pazarlama stratejilerinin sohbetini bu yaşınıza kadar mutlaka bir arkadaşınızla yapmışsınızdır herhalde. Sistemin içinden böyle tek bir sembolü cımbızla çekip saçmalama düzeyinin ötesinde yüklenerek - sizi değil işi komünizme kadar getiren yorumları kastediyorum - kendimize bir kimlik yaratmaya çalışırken, aynı işleri kendi ülkemizde kendi yerel markalarımız yaparken ses çıkarmayıp bunların ürünlerini paşa paşa kullanıyorsak, çok büyük yüzsüzlük ediyoruz demektir.
0
anonim
Arkadaşım sen başkalarına hakaret etmeden yorum yazamayacak mısın hiç ?
0
cayfer
Biz bilişimciler medeni bir şekilde sohbet edemezsek kimse edemez. Lütfen sözcüklerinizin tonuna dikkat edin sayın Shibumi.

Isyerinizde elektronik veri alışverişi için standart olsun diye Win+Office kurmaya çekinmiyorsanız ( ya da çekinmiyorlarsa) diyecek hiç bir lafım(ız) yok. Sizin de bildiğiniz gibi 150 gram eti kimileri 500.000 liralık yemek olarak yer, kimileri de 50.000.000 liralık yemek olarak... Ikisi de yanlış değildir. Iki lokantanın sahibi de sahtekar değildir.

Beyaz eşya üreticileri ''kayda değer'' bir gelişme oluşturmadan ürettikleri yeni modellerde ''bu buzdolabini alırsanız bir daha yemekleriniz bozulmaz'' demiyor ama. Bindiğim arabanın üreticisi de bu model arabaların kaza yapmayacağını iddia etmiyor. Hele hele tek kaptanlı yelkenli bir teknenin bir noktadan bir noktaya 10 kişilik makina dairesi kadrosu gerektiren mazotlu bir tekneden daha pahalıya gideceğini de iddia etmiyorlar.

Sözun kısası: Benim işimde Windows ürünleri başarılı değil; daha doğrusu UNIX ve türevleri daha başarılı. Üstelik hem kısa vadede, hem uzun vadede çok daha ucuz. Çeşitli kereler (işimiz gereği) Windows ürünlerini de çeşit olsun diye kullanmaya çalıştığımızda ürünlerin broşür ve reklamlarının dürüst olmadığını gözledik. Ayrıca işletim sistemleri benim 30 yıl önceki ders kitaplarımda bile yazan çok iş düzeninde çalışacak işletim sistemi tasarım ilkelerine uymuyor.

Örneğin XP, sürücüye CD takılmış mı diye her 2 saniyede bir CD sürücüye erişmeye çalışıyor.

Hala Win bir makinanın yedeği alınamıyor.

Hala bir uygulama programı kurduktan sonra (genellikle) reboot gerekiyor.

Yani aslında Win.3.1''den bu yana kayda değer bir gelişme yok bence...

Oysa bu geçen süre içinde o robotçu firmanın televizyonlarında, çamaşır makinalarında kayda değer gelişmeler oldu.

O komünizm yorumları aslında birer espiriydi ama neyse... Espiriyi yapan açıklasın, daha doğru olur.
0
anonim
Tamam o zaman.. Derhal Windows kullanmaya basliyoruz..

Adresim Aynali Carsi Kat 2 No 109 Sivas. Bana bir WinXP Pro, OfficeXP, Iyice bir antivirus programi yolla, hemen baslayalim Windows kullanmaya.

Bu kadar kolay 'Kimsenin hayatini zorlastirma hakkim yok' derken, saniyorum hayatini kolaylastirdigin onlarin ve kolaylastiracagin bizlerin bunlari finanse ederken ne zorluklar cektigimizi dusundun mu acaba hic ? Sen okadar iyiliksever birisi olduguna gore artik bu kiyagida yaparsin. Hadi bekliyorum. Yurtici kargo 2 gunde getirir paketi..



0
conan
>Hele şükür, bu konu hakkında ergenlik hormonlarındaki dengesizlik yüzünden düştüğü kimlik
>krizini bir yazılım firmasına düşmanlık yaparak kapatmaya çalışanların yürüttüğü abuk ve komik
>mantıkların dışında güzel bir yorum okuyabildik, teşekkür ederim.

Ergenlik hormonlarim beni kimlik krizine sokuyor ve bundan cok mutluyum :)
0
anonim
> Bana birisi açamadığım bir Powerpoint dosyası ya da Word dosyası gönderirse de makinamda MS-Word olmadığı için gönderdiği dosyayı açamadığımı bildiriyorum, bir başka şekilde bir daha gönderiyor. Gönderemiyorsa gene onun bileceği iş.

Birisi benden bir sunum istedi. SXI yolladim. Acamiyorum dedi. Bu defa bir CD'ye yazip OpenOffice yolladim.

MS Office kullanicilari bunu yapabiliyormu kolayca sormak isterim. Cunku slaytlari duzeltip geri yollayacakti. Hadi sadece bakacak olsa, PPT viewer, Word Viewer vs. isimizi gorur de...


0
anonim
NT 4.x den desteği win95 le birlikte geçen sene çekmedi mi ya?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

larweda

Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

FZ

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.