Her açılışta hibernate!?!

0
sleytr
WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...
Sonra aklıma aslında oldukça basit bir fikir geldi; Ben tüm donanım sürücülerini ve bilgisayar başlangıcında açılan programlarımı kurduktan sonra, bilgisayar daha yeni açılmışken hibernate yapsam ve o andan sonra ben sistemde önemli bir değişiklik yapıp bilgisayarı normal bir şekilde açmak istemedikçe windows hep aynı hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarından açılsa ne güzel olurdu.
Bu dediğim yöntem sanırım unixede uygulanabilir. Peki neden kimse yapmamış? Bir akıllı ben olmadığıma göre bunun önünde teknik bir engelmi var? Yoksa yok mu?!?

Görüşler

0
anonim
linux da software suspend, ram in image i swap e alarak bunu yapar.
apm -- suspend ile de hybernate partition i kullanabilirsin

http://swsusp.sf.net

noresume diye boot option da verebilirsin.

MURAT KOC
0
anonim
herhangi bir zamanda oluşturduğun hybernate dosyaları sistemin o anki durumu için geçerlidir. örneğin registry''e yapılan değişiklikler, yeni kurulan programlar vb. sistemin durumunu değiştiren faktörlerden birkaçı... sanırım bunlar problem oluşturabilir.
Unix konusunda çok uzman olduğumu iddia edemem fakat, linux''un non-preemptive olması hybernation''a engel teşkil ediyor olabilir.
0
sleytr
Yanılıyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla hibernate sırasında oluşturulan hiberfil.sys dosyası sadece sisetimin fiziksel belleğinin bir kopyası. Bizim yeni programlar kurmamız eğer o program sistem açıldığı sırada belleğe yerleşmiyorsa sorun olmaz sanırım. Ama tüm registry bilgisi windows açıldığı anda fiziksel belleğe yükleniyorsa o zaman bu hayalim, hayal olarak kalmaya mahkum olur :)
0
anonim
Registry'de ram'in bir parcasidir. Yani registry kayitlari her zaman ram'de tutulur. .dat dosyalarina bakin, ne kadar boyda iseler o kadar RAM'i birebir isgal ederler.

Registry'ye yapilan duzeltmeler devaminda diske gecirilir. Orada kalir. Hybernate ise kapanirken RAM image'ini diske yazar. Bu nedenle registry kaybi yasamazsiniz. Aksi halde her hybernate sonrasi recent docs vs. kaybolur gider.
0
sleytr
O zaman öyle bir hibernate sistemi hazırlanmalı ki, hibernateten döndükten sonra registry bilgisi herzaman son halinden (diskten) tekrar yüklenmeli.

Bence istedikten sonra bu tip sorunların hepsine çözüm bulunabilir. En azından donanım sürücülerinin yüklenmesi gibi adımları her seferinde tekrarlamayıp bunlar birden belleğe yüklemek mümkün olabilir. Belki sonuçta böyle bir açılış 20 saniye sürmez ama 65 saniye sürmeyeceğinede eminim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.