Her açılışta hibernate!?!

0
sleytr
WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...
Sonra aklıma aslında oldukça basit bir fikir geldi; Ben tüm donanım sürücülerini ve bilgisayar başlangıcında açılan programlarımı kurduktan sonra, bilgisayar daha yeni açılmışken hibernate yapsam ve o andan sonra ben sistemde önemli bir değişiklik yapıp bilgisayarı normal bir şekilde açmak istemedikçe windows hep aynı hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarından açılsa ne güzel olurdu.
Bu dediğim yöntem sanırım unixede uygulanabilir. Peki neden kimse yapmamış? Bir akıllı ben olmadığıma göre bunun önünde teknik bir engelmi var? Yoksa yok mu?!?

Görüşler

0
anonim
linux da software suspend, ram in image i swap e alarak bunu yapar.
apm -- suspend ile de hybernate partition i kullanabilirsin

http://swsusp.sf.net

noresume diye boot option da verebilirsin.

MURAT KOC
0
anonim
herhangi bir zamanda oluşturduğun hybernate dosyaları sistemin o anki durumu için geçerlidir. örneğin registry''e yapılan değişiklikler, yeni kurulan programlar vb. sistemin durumunu değiştiren faktörlerden birkaçı... sanırım bunlar problem oluşturabilir.
Unix konusunda çok uzman olduğumu iddia edemem fakat, linux''un non-preemptive olması hybernation''a engel teşkil ediyor olabilir.
0
sleytr
Yanılıyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla hibernate sırasında oluşturulan hiberfil.sys dosyası sadece sisetimin fiziksel belleğinin bir kopyası. Bizim yeni programlar kurmamız eğer o program sistem açıldığı sırada belleğe yerleşmiyorsa sorun olmaz sanırım. Ama tüm registry bilgisi windows açıldığı anda fiziksel belleğe yükleniyorsa o zaman bu hayalim, hayal olarak kalmaya mahkum olur :)
0
anonim
Registry'de ram'in bir parcasidir. Yani registry kayitlari her zaman ram'de tutulur. .dat dosyalarina bakin, ne kadar boyda iseler o kadar RAM'i birebir isgal ederler.

Registry'ye yapilan duzeltmeler devaminda diske gecirilir. Orada kalir. Hybernate ise kapanirken RAM image'ini diske yazar. Bu nedenle registry kaybi yasamazsiniz. Aksi halde her hybernate sonrasi recent docs vs. kaybolur gider.
0
sleytr
O zaman öyle bir hibernate sistemi hazırlanmalı ki, hibernateten döndükten sonra registry bilgisi herzaman son halinden (diskten) tekrar yüklenmeli.

Bence istedikten sonra bu tip sorunların hepsine çözüm bulunabilir. En azından donanım sürücülerinin yüklenmesi gibi adımları her seferinde tekrarlamayıp bunlar birden belleğe yüklemek mümkün olabilir. Belki sonuçta böyle bir açılış 20 saniye sürmez ama 65 saniye sürmeyeceğinede eminim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

conan

.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...