Her açılışta hibernate!?!

0
sleytr
WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...
Sonra aklıma aslında oldukça basit bir fikir geldi; Ben tüm donanım sürücülerini ve bilgisayar başlangıcında açılan programlarımı kurduktan sonra, bilgisayar daha yeni açılmışken hibernate yapsam ve o andan sonra ben sistemde önemli bir değişiklik yapıp bilgisayarı normal bir şekilde açmak istemedikçe windows hep aynı hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarından açılsa ne güzel olurdu.
Bu dediğim yöntem sanırım unixede uygulanabilir. Peki neden kimse yapmamış? Bir akıllı ben olmadığıma göre bunun önünde teknik bir engelmi var? Yoksa yok mu?!?

Görüşler

0
anonim
linux da software suspend, ram in image i swap e alarak bunu yapar.
apm -- suspend ile de hybernate partition i kullanabilirsin

http://swsusp.sf.net

noresume diye boot option da verebilirsin.

MURAT KOC
0
anonim
herhangi bir zamanda oluşturduğun hybernate dosyaları sistemin o anki durumu için geçerlidir. örneğin registry''e yapılan değişiklikler, yeni kurulan programlar vb. sistemin durumunu değiştiren faktörlerden birkaçı... sanırım bunlar problem oluşturabilir.
Unix konusunda çok uzman olduğumu iddia edemem fakat, linux''un non-preemptive olması hybernation''a engel teşkil ediyor olabilir.
0
sleytr
Yanılıyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla hibernate sırasında oluşturulan hiberfil.sys dosyası sadece sisetimin fiziksel belleğinin bir kopyası. Bizim yeni programlar kurmamız eğer o program sistem açıldığı sırada belleğe yerleşmiyorsa sorun olmaz sanırım. Ama tüm registry bilgisi windows açıldığı anda fiziksel belleğe yükleniyorsa o zaman bu hayalim, hayal olarak kalmaya mahkum olur :)
0
anonim
Registry'de ram'in bir parcasidir. Yani registry kayitlari her zaman ram'de tutulur. .dat dosyalarina bakin, ne kadar boyda iseler o kadar RAM'i birebir isgal ederler.

Registry'ye yapilan duzeltmeler devaminda diske gecirilir. Orada kalir. Hybernate ise kapanirken RAM image'ini diske yazar. Bu nedenle registry kaybi yasamazsiniz. Aksi halde her hybernate sonrasi recent docs vs. kaybolur gider.
0
sleytr
O zaman öyle bir hibernate sistemi hazırlanmalı ki, hibernateten döndükten sonra registry bilgisi herzaman son halinden (diskten) tekrar yüklenmeli.

Bence istedikten sonra bu tip sorunların hepsine çözüm bulunabilir. En azından donanım sürücülerinin yüklenmesi gibi adımları her seferinde tekrarlamayıp bunlar birden belleğe yüklemek mümkün olabilir. Belki sonuçta böyle bir açılış 20 saniye sürmez ama 65 saniye sürmeyeceğinede eminim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı

mysterious

Geçenlerde bi arkadaşım bana başına gelen bi olayı anlattı.msn messenger kullanırken kendisine M$ Müşteri Deneyimi Geliştirme Programına katılmak istermisiniz? ' diye bir soru sorulduğunu söyledi. Ben de bunu daha yakından incelemek ve FM'ye bir haber olarak gönderebilmek için araştırmaya başladım.
M$ (Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı, MSN Messenger'ın kalitesini, güvenilirliğini ve performansını geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Bunu, ürünün sonraki sürümünün tasarımına yardımcı olma ve hizmetimizi geliştirmemize yardım etme şansı olarak görebilirsiniz. ). Ayrıyeten toplanan verilerin güvenirliği hakkındada tam bir garantide vermiyor!
Bu konuyla alakalı linkler aşağıda FM okurlarını ile paylaşmak ve yorumlarını almak istedim..
Sevgi ve saygılarımla...
microsoft.com/products/ceip/turkey/default.htm
messenger.microsoft.com/TR/support/sqm.asp

Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

bahadirkandemir

Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

Sistem Yöneticileri İçin MS Windows Live CD

yuxel

Live Windows CD'si yapıp bir Klaus Knopper olma planlarım vardı ;) Ancak birileri benden önce davranmış ve Windows Önyükleme Ortamı kullanarak bu işi yapmış. Buradan ekran görüntülerine erişebilirsiniz
Kaynak : /.