Her açılışta hibernate!?!

0
sleytr
WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...
Sonra aklıma aslında oldukça basit bir fikir geldi; Ben tüm donanım sürücülerini ve bilgisayar başlangıcında açılan programlarımı kurduktan sonra, bilgisayar daha yeni açılmışken hibernate yapsam ve o andan sonra ben sistemde önemli bir değişiklik yapıp bilgisayarı normal bir şekilde açmak istemedikçe windows hep aynı hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarından açılsa ne güzel olurdu.
Bu dediğim yöntem sanırım unixede uygulanabilir. Peki neden kimse yapmamış? Bir akıllı ben olmadığıma göre bunun önünde teknik bir engelmi var? Yoksa yok mu?!?

Görüşler

0
anonim
linux da software suspend, ram in image i swap e alarak bunu yapar.
apm -- suspend ile de hybernate partition i kullanabilirsin

http://swsusp.sf.net

noresume diye boot option da verebilirsin.

MURAT KOC
0
anonim
herhangi bir zamanda oluşturduğun hybernate dosyaları sistemin o anki durumu için geçerlidir. örneğin registry''e yapılan değişiklikler, yeni kurulan programlar vb. sistemin durumunu değiştiren faktörlerden birkaçı... sanırım bunlar problem oluşturabilir.
Unix konusunda çok uzman olduğumu iddia edemem fakat, linux''un non-preemptive olması hybernation''a engel teşkil ediyor olabilir.
0
sleytr
Yanılıyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla hibernate sırasında oluşturulan hiberfil.sys dosyası sadece sisetimin fiziksel belleğinin bir kopyası. Bizim yeni programlar kurmamız eğer o program sistem açıldığı sırada belleğe yerleşmiyorsa sorun olmaz sanırım. Ama tüm registry bilgisi windows açıldığı anda fiziksel belleğe yükleniyorsa o zaman bu hayalim, hayal olarak kalmaya mahkum olur :)
0
anonim
Registry'de ram'in bir parcasidir. Yani registry kayitlari her zaman ram'de tutulur. .dat dosyalarina bakin, ne kadar boyda iseler o kadar RAM'i birebir isgal ederler.

Registry'ye yapilan duzeltmeler devaminda diske gecirilir. Orada kalir. Hybernate ise kapanirken RAM image'ini diske yazar. Bu nedenle registry kaybi yasamazsiniz. Aksi halde her hybernate sonrasi recent docs vs. kaybolur gider.
0
sleytr
O zaman öyle bir hibernate sistemi hazırlanmalı ki, hibernateten döndükten sonra registry bilgisi herzaman son halinden (diskten) tekrar yüklenmeli.

Bence istedikten sonra bu tip sorunların hepsine çözüm bulunabilir. En azından donanım sürücülerinin yüklenmesi gibi adımları her seferinde tekrarlamayıp bunlar birden belleğe yüklemek mümkün olabilir. Belki sonuçta böyle bir açılış 20 saniye sürmez ama 65 saniye sürmeyeceğinede eminim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.