Lockheed Martin´den Linux projesi

0
urxalit
Newsalert´teki habere göre Lockheed Martin tasarım projelerinde Linux kullanmaya başlıyor. Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.
...
The $200 billion JSF program is an ambitious 25-year plan to upgrade the current fleet of U.S. fighter planes. Maryland-based Lockheed Martin bagged the deal Oct. 26, beating out Boeing Corp. in a highly anticipated announcement made by Air Force Secretary James G. Roche.

With an initial $18 billion down-payment by Pentagon, Lockheed Martin has started off the production of the single-engine stealth aircrafts by outsourcing Open Source solutions to German firm SuSE Linux.
...

(200 milyar dolarlık JSF programı hali hazırdaki Amerikan Hava gücü savaş uçaklarını 25-yıl içinde yeneilemeyi içeriyoe. Hava kuvvetleri sekreteri James G. Roche'nin açıklamasına göre, Maryland'de kurulmuş olan Lockhead Martin, 26 Ekim'de yapılan ihalede Boeing firmasını yenerek ihaleyi almayı başardı.

Lockheed Martin, Pentagondan aldığı 18 milyar dolar ön ödeme ile tek motorlu yakalanamaz uçak üretimi projesine başladı. Proje bünyesine de Alman SuSE Linux firmasına yaptırdığı açık kodlu çözümleri dahil ediyor.

...)

Görüşler

0
erolozcan
Bu haberin uydurma oldugu ortaya cikti. Asagidaki
linkten detayi okuyabilirsiniz :

http://linuxtoday.com/news_story.php3?ltsn=2001-11-20-003-20-NW-SW-SS

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

Bilimadamları Sony Playstation 2 Kullanıyor!

FZ

Ama oyun oynamak için değil çok karmaşık vektörel ve matris hesaplamalarını kısa sürede yapabilmek için. ABD´deki Ulusal Süperbilgiişlem Uygulamaları Merkezi´ndeki (NCSA - National Center for Supercomputing Applications) araştırmacılar çok hızlı hesap yapabilmek için Sony Playstation 2 bilgisayarlarının hesaplama gücünü GNU/Linux işletim sistemi ile birleştirdiler.

Linux işletim sistemi ile kurulan ve 70 adet Sony PS2 bilgisayardan oluşan bu küme bilgisayar sistemi (cluster) yüksek yoğunlukta hesaplama gerektiren uygulamaların programlanması için kullanılıyor.

Kernel Mentors Projesi

anonim

Linux çekirdeği ile ilgili projelere yeni başlayan hevesli genç topluluk ile tecrübeli çekirdek geliştirecilerini buluşturarak onlara yol göstermelerini sağlayan "Kernel Mentors" projesi Matt Mackall tarafından duyuruldu.

Bu projenin kernel newbies veya kernel janitors projelerine alternatif olmadığı onlarla beraber çalışacağı da ifade ediliyor. Projeye ait e-posta listesine buradan ulaşılabilir.

Linux Kernel Fonksiyonlarını 'Hook'lamak

anonim

Linux çekirdeğindeki bir fonksiyonun işleyişini ona zarar vermeden değiştirmek istediğimizi düşünelim. Kaynak kodları değiştirir tekrar derleriz ancak bu yazıda daha farklı bir yöntem izleyecegiz ve hafızadaki kernel'a tamamen geçici bir yama yapacağız.

Redhat 9.0 Geldi

GaripFakir

Redhat 9.0 hakkında detayli bir inceleme: http://www.gurulabs.com/RedHatLinux9-review.html