Linux Dergisi

0
Soulblighter
Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Görüşler

0
aRda_
Teşekürler ancak artık gerçekten elimize alabileceğimiz (Türkçe) bir Linux dergisinin zamanı gelmedi mi?..
Ve bu dergi sanırım bazı arkadaşlar için "penguen cafe"den sonraki (veya önceki) bir isteği olsa gerek...En azından benim öyle...
0
FZ
Hep bahsedip duruyoruz Dr. Dobb´s Journal diye, süper şahane profesyonel yazılım dergisi diye falan ama normalde bayilerde bulunan türden bir dergi değil (Türkiye´de yani). Web sitesine bakınca da derginin fiziksel olarak neye benzediği pek anlaşılmıyor. O halde diyorum ki bir kamu hizmeti yapalım ve derginin Computer Security kapak konulu Kasım 2003 sayısını insanlara PDF formatında sunalım. Bir incelesinler, profesyonel yazılım geliştiricilere yönelik, 25 yılı aşkın süredir çıkan bir dergi nasıl oluyormuş görsünler ve bildikleri dergilerle kıyaslasınlar.

Karşınızda DDJ:

http://ileriseviye.org/workpad/DDJ0311.zip
0
Soulblighter
Ben Linux World Magazine dergisini beğendim. Aslında biz de onun benzeri dergi yapabiliriz. Belki O derginin Türkiye ayağını gerçekleştirebiliriz veya sıfırdan bir dergi yapabiliriz. Bir kaç gönüllü kişi, biraz finans desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda ciddi olanlarla yazışmak isterim.

ePosta Adresim: killinganfor at netscape.net

Sevgi, Saygı, Linux
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.

Busy Box - Minimalist Linux meraklılarına

sundance

Hep merak etmişimdir madem Windows`a alternatif, neden Linux`da devamlı şişiyor diye. Glibc, KDE filan derken dev gibi bir sistem karşımıza çıkıyor. Herşey bir yana temel *nix komutları için bile mblarca yer ve Lib5, Lib6 kullanmamız gerekiyor.

Benzer bir kaygı ile BusyBox ekibi, hemen hemen bütün temel Linux komutlarını tek bir dosyada toplamışlar, hem de UPX`lendikten sonra sadece 130K`a inen bir tek dosyada.

Hangi komutlar mı var bu 130K`nın içinde ? ...

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Linux`da KYLIX ile Görsel ve Hızlı Programlama

FZ

Bilgi işlem camiasındaki öncü şirket Borland'ı tanımayan, bilmeyen yoktur herhalde programcılar arasında.

Görülen o ki Borland firması gene bir öncü olarak Linux yazılım geliştirme dünyasında nicedir eksikliği çekilen (Java araçlarını saymazsak) Görsel Hızlı Program Geliştirme (VRAD - Visual Rapid Application Development) aracı olan Kylix'i piyasaya sürdü. Bir nevi Delphi for Linux olan bu aracın Linux yazılım dünyasını nasıl etkileyeceğini göreceğiz bir süre sonra.

KDE 3 Çıktı

tongucyumruk

Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.