Linux Dergisi

0
Soulblighter
Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Görüşler

0
aRda_
Teşekürler ancak artık gerçekten elimize alabileceğimiz (Türkçe) bir Linux dergisinin zamanı gelmedi mi?..
Ve bu dergi sanırım bazı arkadaşlar için "penguen cafe"den sonraki (veya önceki) bir isteği olsa gerek...En azından benim öyle...
0
FZ
Hep bahsedip duruyoruz Dr. Dobb´s Journal diye, süper şahane profesyonel yazılım dergisi diye falan ama normalde bayilerde bulunan türden bir dergi değil (Türkiye´de yani). Web sitesine bakınca da derginin fiziksel olarak neye benzediği pek anlaşılmıyor. O halde diyorum ki bir kamu hizmeti yapalım ve derginin Computer Security kapak konulu Kasım 2003 sayısını insanlara PDF formatında sunalım. Bir incelesinler, profesyonel yazılım geliştiricilere yönelik, 25 yılı aşkın süredir çıkan bir dergi nasıl oluyormuş görsünler ve bildikleri dergilerle kıyaslasınlar.

Karşınızda DDJ:

http://ileriseviye.org/workpad/DDJ0311.zip
0
Soulblighter
Ben Linux World Magazine dergisini beğendim. Aslında biz de onun benzeri dergi yapabiliriz. Belki O derginin Türkiye ayağını gerçekleştirebiliriz veya sıfırdan bir dergi yapabiliriz. Bir kaç gönüllü kişi, biraz finans desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda ciddi olanlarla yazışmak isterim.

ePosta Adresim: killinganfor at netscape.net

Sevgi, Saygı, Linux
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

Linux ve Büyük Medya

FZ

Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

sundance

Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.