Linux Dergisi

0
Soulblighter
Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Görüşler

0
aRda_
Teşekürler ancak artık gerçekten elimize alabileceğimiz (Türkçe) bir Linux dergisinin zamanı gelmedi mi?..
Ve bu dergi sanırım bazı arkadaşlar için "penguen cafe"den sonraki (veya önceki) bir isteği olsa gerek...En azından benim öyle...
0
FZ
Hep bahsedip duruyoruz Dr. Dobb´s Journal diye, süper şahane profesyonel yazılım dergisi diye falan ama normalde bayilerde bulunan türden bir dergi değil (Türkiye´de yani). Web sitesine bakınca da derginin fiziksel olarak neye benzediği pek anlaşılmıyor. O halde diyorum ki bir kamu hizmeti yapalım ve derginin Computer Security kapak konulu Kasım 2003 sayısını insanlara PDF formatında sunalım. Bir incelesinler, profesyonel yazılım geliştiricilere yönelik, 25 yılı aşkın süredir çıkan bir dergi nasıl oluyormuş görsünler ve bildikleri dergilerle kıyaslasınlar.

Karşınızda DDJ:

http://ileriseviye.org/workpad/DDJ0311.zip
0
Soulblighter
Ben Linux World Magazine dergisini beğendim. Aslında biz de onun benzeri dergi yapabiliriz. Belki O derginin Türkiye ayağını gerçekleştirebiliriz veya sıfırdan bir dergi yapabiliriz. Bir kaç gönüllü kişi, biraz finans desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda ciddi olanlarla yazışmak isterim.

ePosta Adresim: killinganfor at netscape.net

Sevgi, Saygı, Linux
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611

Huzurlarınızda SUSE Linux 10

parsifal

openSUSE projesinin ilk meyvesi oldu!

Goldmaster olarak da adlandırılan SUSE linux 10.0 hakkında daha detaylı bilgiyi burdan alabilirsiniz.

Linux yerçekiminden kurtulunca...

conan

/.'da bugün dolaşırken ilginç bir habere rastgeldim. BBC'nin verdiği habere göre, RedHat NASA'nın bir görevinde uzaya gitmeye hazırlanıyormuş. IP bir tabanlı iletişim deneyi için kullanılacak olan işletim sistemi 233 MHz CPU, 128 MB RAM ve 144 MB sabit disk ile donatılmış bir bilgisayarda.

Ama işin daha ilginç olan kısmı ise bu habere onaylayanın verdiği yorumdu. Debian 1997'de çoktan uzaya gitmiş bile! :)

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

Linus Torvalds'dan Yeni Bir Fikir: DCO

malkocoglu

Linus Torvalds, ticari ürünlerden gelebilecek kodların Linux kaynak koduna girmemesi için Geliştiriciyi Tanimlayan Sertifika (Developer's Certificate of Origin - DCO) adlı bir sistem önerdi. Bu sistem kaynak kod dosyalarının kim, ne zaman yazıldığını kayıtlara geçirerek, kişinin ve kişilerin Linux içine koydukları kodlardan sorumlu olmalarını sağlayacak. Bu sayede SCO gibi sorun çıkartan tiplerden korunmak amaçlanıyor.

http://www.linuxworld.com/story/44996.htm