Linux Dergisi

0
Soulblighter
Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Görüşler

0
aRda_
Teşekürler ancak artık gerçekten elimize alabileceğimiz (Türkçe) bir Linux dergisinin zamanı gelmedi mi?..
Ve bu dergi sanırım bazı arkadaşlar için "penguen cafe"den sonraki (veya önceki) bir isteği olsa gerek...En azından benim öyle...
0
FZ
Hep bahsedip duruyoruz Dr. Dobb´s Journal diye, süper şahane profesyonel yazılım dergisi diye falan ama normalde bayilerde bulunan türden bir dergi değil (Türkiye´de yani). Web sitesine bakınca da derginin fiziksel olarak neye benzediği pek anlaşılmıyor. O halde diyorum ki bir kamu hizmeti yapalım ve derginin Computer Security kapak konulu Kasım 2003 sayısını insanlara PDF formatında sunalım. Bir incelesinler, profesyonel yazılım geliştiricilere yönelik, 25 yılı aşkın süredir çıkan bir dergi nasıl oluyormuş görsünler ve bildikleri dergilerle kıyaslasınlar.

Karşınızda DDJ:

http://ileriseviye.org/workpad/DDJ0311.zip
0
Soulblighter
Ben Linux World Magazine dergisini beğendim. Aslında biz de onun benzeri dergi yapabiliriz. Belki O derginin Türkiye ayağını gerçekleştirebiliriz veya sıfırdan bir dergi yapabiliriz. Bir kaç gönüllü kişi, biraz finans desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda ciddi olanlarla yazışmak isterim.

ePosta Adresim: killinganfor at netscape.net

Sevgi, Saygı, Linux
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RedHat 7.2 çıktı

conan

RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

Chris Stephenson röportajı

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre Danışmanı Chris Stephenson'la NTV Radyo'daki "Linux Magazine" programında bir röportaj yayınlanacak. 25 Mart'ta saat 12:30'da dinlenecebilecek. Programda Chris Stephenson'la özgür yazılım ve üniversiteler üzerine konuşulduğu bilgisi alındı. Röportajın dökümünün NTVMSNBC portalında yayınlanacağı da söylendi.
http://www.ntvmsnbc.com/ntv/ntvradyo adresinden canlı dinlenebilir.

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

vst

Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org