Linux Dergisi

0
Soulblighter
Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Görüşler

0
aRda_
Teşekürler ancak artık gerçekten elimize alabileceğimiz (Türkçe) bir Linux dergisinin zamanı gelmedi mi?..
Ve bu dergi sanırım bazı arkadaşlar için "penguen cafe"den sonraki (veya önceki) bir isteği olsa gerek...En azından benim öyle...
0
FZ
Hep bahsedip duruyoruz Dr. Dobb´s Journal diye, süper şahane profesyonel yazılım dergisi diye falan ama normalde bayilerde bulunan türden bir dergi değil (Türkiye´de yani). Web sitesine bakınca da derginin fiziksel olarak neye benzediği pek anlaşılmıyor. O halde diyorum ki bir kamu hizmeti yapalım ve derginin Computer Security kapak konulu Kasım 2003 sayısını insanlara PDF formatında sunalım. Bir incelesinler, profesyonel yazılım geliştiricilere yönelik, 25 yılı aşkın süredir çıkan bir dergi nasıl oluyormuş görsünler ve bildikleri dergilerle kıyaslasınlar.

Karşınızda DDJ:

http://ileriseviye.org/workpad/DDJ0311.zip
0
Soulblighter
Ben Linux World Magazine dergisini beğendim. Aslında biz de onun benzeri dergi yapabiliriz. Belki O derginin Türkiye ayağını gerçekleştirebiliriz veya sıfırdan bir dergi yapabiliriz. Bir kaç gönüllü kişi, biraz finans desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda ciddi olanlarla yazışmak isterim.

ePosta Adresim: killinganfor at netscape.net

Sevgi, Saygı, Linux
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gömülü Sistemler için bir Linux Dağıtımı Geliştirme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Mayıs 2004 Perşembe günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. IBM İstanbul Linux Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, özel amaçlar için geliştirilen gömülü sistemler üzerinde çalışacak bir Linux dağıtımının nasıl geliştirileceği, tasarım prensipleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacaktır. Ayrıca seminer, gömülü sistemler haricinde kişisel bilgisayarında kendi özel Linux dağıtımını geliştirmek isteyenler için de faydalı olacaktır.

Siyaseten doğruluğun önemi

loker

Linux International geçtiğimiz günlerde lüks bir otelde Penguen şeklinde pasta kesip GPL'in yaş gününü kutladı. Bunu, (Linux camiasıyla paylaşmak yerine) basın toplantısı şeklinde yapan oluşum adına konuşan Siyami Kahyaoğlu burada gazetecilere GPL'in önemini, özgür yazılımı anlattı, örnekler verdi ve MEB ihalesi konusunda girişimde bulunduklarını da söyledi. Hepsi çok güzeldi, ancak sunum malesef özgür olmayan bir yazılım aracılığıyla yapılıyordu ve bu bir gazetecinin gözünden kaçmadı [radikal.com.tr, Sanal Alem].

Ciddiye alınmadığınızda suçlu kim olacak şimdi?

Linus´dan SCO´ya cevap!

sundance

SCO´nun iddiaları üzerine son yapılan röportajında Linus Tornvalds, iddiaları yanıtlarken, durumun çok güzel bir resmini çiziyor. Her zamanki sade akılcı üslubu ile duruma açıklık getiriyor.

Fakat bence daha bile önemlisi, email ya da ICQ başına geçtiğinde canavar dönüşen birçok Internet kullanıcısına problemlerin bu şekilde çözülmediğini anlatan bilgece bir yol göstermesi.

Ücretsiz Linux CD Projesi

anonim

Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.

KDE 3 Çıktı

tongucyumruk

Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.