OSDir.com Ekran Görüntüsü Turları şimdi Türkçe

0
anonim
OSDir Ekran Görüntüsü Turları'nın Türkçe çevirilerinin hazır olduğunu bildirmekten gurur duyarız. Bu sayfayı yer imlerinize ekleyin ve dünyaya açılın! İyi eğlenceler!

İlgili Yazılar

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.

Microsoft Windows: Insecure by Design

DJENGIN

Washington Post´ta yayınlanan “Microsoft Windows: Insecure by Design” başlıklı makalesinde Pegoraro, alternatif işletim sistemleri Mac OS X ve Linux’un daha korumalı olduğunu belirtirken Microsoft firmasının virüs koruma stratejilerini eleştiriyor. Kısa bir süre önce dünya çapında milyonlarca kullanıcı So.Big virüsü saldırısını yaşadı. E-posta kutuları şişerken internet trafiği yavaşladı, anonim e-postalar kutuları doldurdu.

Tek Disketlik muLinuX

denizlilikaan

Evet yanlış okumadınız gidin ve indirin ben gayet memnunum ven HDDye bölüm açmadan ve ext2´ye gerek olmadan MS Windows ile kardeş kardeş çalısıyor. Eğer X ortamı istersenız o da tek disketlik :)).

Adres:http://mulinux.sunsite.dk