Mandrake 10.1 Official Çıktı

0
resilence
Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

İlgili Yazılar

Torvalds: Linux, yoluna devam edecek

anonim

Mart ayında Unix kodları telif haklarını elinde bulunduran SCO Group şirketinin IBM’i Linux’un Unix’e dayandığı ve IBM’in bu Unix kodlarını Linux’u geliştirmek için kullandığı iddiasıyla mahkemeye vermesi ve Linux kullanıcılarından telif ücreti tazmin edeceğini açıklamasının ardından Linux’un ‘bağımsız”lığı tartışmaya açıldı.

Linus Torvalds daha önce bir çok kereler Linux’un Unix kodlarıyla Berkeley Software Solution kodlarını paylaştıkları için akraba olduğunu ancak bunun bir bağlayıcılık içermediğini belirtmişti.

Torvald ile yapılan söyleşiyi de sizlere iletelim:

Sakarya Üniversitesi Linux Seminerleri

mambo

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), üniversitelerde düzenlediği bağımsız konferanslar çerçevesinde 18.10.2003 Sakarya Üniversitesi’nde Linux seminerleri düzenliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya

Linux 10 yaşına bastı!

larweda

Dün, (25 Ağustos 2001) Linux 10'uncu doğumgününü kutladı. Kimileri hala heryerde Windows görme hayalleri kuradursunlar, birçok insan Microsoft'u sadece gerekirse kullanılacak bir alternatif olarak görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bakın Linus 10 sene önce ne söylemiş:
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones."
Ben 386(486) mimarisi için (ücretsiz) bir işletim sistemi geliştiriyorum. (sadece hobi olarak, gnu gibi büyük ve profesyonel olmayacak) :)
-Linus Torvalds, 25-Aug-91

OpenBSD 2.9 Çıktı!

PCc0d3r

OpenBSD 2.9 çıktı! Bilindiği gibi OpenBSD BSD çeşitleri arasında güvenliğe en çok önem veren işletim sistemleri arasında.
\r Daha fazla bilgi için: Release Notes ChangeLog

Mandrakelinux 10.0 Community

parsifal

Linux 2.6 çekirdeği ile yepyeni Mandrakelinux 10.0 çıktı.
Şu anda sadece DVD olarak satılan ve Mandrake Club üyeleri için indirilebilen Mandrakelinux 10.0, Mayıs 2004'de "Mandrakelinux 10.0 Offical" olarak aramıza katılacak...
Meraklıları için buraya...