Klaus Knopper ile ropörtaj

0
conan
Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Görüşler

0
anonim
Knoppix'' i çok konuştuk, CD'' den çalışan bir Debian dağıtımı. Bir de Mandrake dağıtımı varmış CD''den çalışan : Virtual-linux. Yakında duyurulacak 1.2 versiyonu Mandrake 9.0 temel alınarak hazırlanmaktaymış. Detaylar için :

http://www.virtual-linux.org/nuke/index.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux World´den Linus Torvalds röpörtajı

tongucyumruk

Linux World, ruhani liderimiz Linus Torvalds ile yaptığı röpörtaj'da şimdiye kadar birçok kimsenin sormaya çekindiği soruları cesurca soruyor; Linux ve Linus ile ilgili karanlıkta kalmış birçok noktayı aydınlatıyor. İşte Linus Torvalds'ın gerçek yüzü.

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

pcextra

Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.

Slackware Türkiye Resmi Yansısı

experience

Slackware Linux Projesi Resmi Türkiye Yansısı hizmete girdi.Siteye buradan, yansıya da buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.slackware.com/getslack/list.php?country=Turkey

EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

anonim

LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.