Klaus Knopper ile ropörtaj

0
conan
Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Görüşler

0
anonim
Knoppix'' i çok konuştuk, CD'' den çalışan bir Debian dağıtımı. Bir de Mandrake dağıtımı varmış CD''den çalışan : Virtual-linux. Yakında duyurulacak 1.2 versiyonu Mandrake 9.0 temel alınarak hazırlanmaktaymış. Detaylar için :

http://www.virtual-linux.org/nuke/index.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Mandrake'nin Türk usulü; Turkix

aRda_

DistroWatch.com'da yer alan haberle duyurulan Mandrake10.0 tabanlı 2.4 kernelli Türk-Azeri yapımı bir dağıtım Turkix.
Live CD olarak çalışan Turkix, web sitesinde yazdığına göre "size Linux'ü tanıma olanağını kolayca sağlamak üzere tasarlandı."

2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

Titus

Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

Bilimadamları Sony Playstation 2 Kullanıyor!

FZ

Ama oyun oynamak için değil çok karmaşık vektörel ve matris hesaplamalarını kısa sürede yapabilmek için. ABD´deki Ulusal Süperbilgiişlem Uygulamaları Merkezi´ndeki (NCSA - National Center for Supercomputing Applications) araştırmacılar çok hızlı hesap yapabilmek için Sony Playstation 2 bilgisayarlarının hesaplama gücünü GNU/Linux işletim sistemi ile birleştirdiler.

Linux işletim sistemi ile kurulan ve 70 adet Sony PS2 bilgisayardan oluşan bu küme bilgisayar sistemi (cluster) yüksek yoğunlukta hesaplama gerektiren uygulamaların programlanması için kullanılıyor.