Slackware 11.0 duyuruldu!

0
anonim
Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.

Görüşler

0
anhanguera
selam,

uzun zamandir bu kadar sevinmemistim, hayir sevinmistim 10.2 duyruldugunda da ayni derecede sevinmistim, aslinda her versiyon aciklandiklarinda seviniyorum eki eki eki..

alper.
0
towsonu2003
Slackware 100.01 cikinca ne yapacaksiniz acaba? ;)

Bana Linux'u sevdiren distro'nun isine devam ediyor olmasi cok guzel.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ext4 Dosya Sistemi Geliyor

Guardian

Slahdot'dan gelen rss haberlerinde karşılaştığım linux-watch.com'daki haber göre hard disk'lerinin terabyte sınırlarına ulaşmasıyla ext3 dosya sisteminin 21. yüzyıl hard disklerinin kapasite gereksinimlerini karşılayamayacağına ilişkin açıklamalar çıkmış. Bunun üzerine kernel geliştiricileri ext4 dosya sistemi yapısının deneme sürümünü çıkarmışlar.

İyi bir kernel programcısı olarak bilinen Andrew Morton, 10 Ekim'de Linux kernelleri arasına ext4 dosya sistemini eklemiş.

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz: