Knoppixe Kardeş Geldi...

0
anonim
Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Görüşler

0
LeChuck
Neden bu haberi ben girdigim halde...haber anonim tarafından hazirlanmis gorunuyor...Hiç hoş bir tutum değil...kınıyorum
0
anonim
sana komple yapmislar
0
anonim
Re: Knoppixe Kardeş Geldi... (Puan: 0)
Anonim tarafından Cuma, Nisan 11 @ 18:27 de onaylandı



sana komple yapmislar

seni sakaci afacan...nekadar da komiksin
0
anonim
Bu seninle alakalı bişey değil.sisteme giriş yapmamışsındır.
0
anonim
ne kadar anlamsız işler yapılıyor. morphixi denediniz mi? kimin hangi haberi ne zaman yaptığı çok mu önemli, deneyip deneyimlerinizi yazsanız daha hoş olmaz mı?

lightgui dahil hepsini denedim, fakat kde olan dışında tr klavyeyi bir türlü tanıtmayı becerememiştim, morphix foruma bir mail attım, adam cevaplamış sağolsun. linki: http://morphix.sourceforge.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=117&forum=2&jump=1
0
anonim
DİKAAAAT!!!!!
morphix de acayip bug var bug dolu o şey. installer ında bile bug var swap space hda9 filansa bilgisayar yağlı kazığa oturuyo.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...

Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

larweda

Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot