Slackware 9.0 RC1

0
mos
Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2

Galiba sonunda geliyor..

Görüşler

0
oktay
Kurdesen dokturdukten sonra gelse nolur gelmese nolur. :)

Simdi ben ona nerde makine bulucam haha..

oktay
0
dfisek
gelecek bir tarafi yok coktan geldi. masaustumde ocak ortasinda alinmis bir slackware-current kullaniyorum, catir catir calisiyor. cok da lezzetli glibc 2.3.1 ve gcc-3.2.1 ile. simdi xfree86 4.3.0 ve gcc-3.2.2 ile daha da tadina doyum olmaz.

herhalde xfree86 4.3.0'i en hizli adapte eden slackware oldu en tutucu dagitim olmasina karsin.
0
Maverick
Adepte etti sayılır mı bilmiyorum ama Patrick Volkerding gerçekten hızlı derleyip paketledi 4.3.0`ı. Slackware-current = Patrick yerinize derler, siz zahmet etmeyin.. Bu arada hala slackware mucizesine aklım ermiyor, bir dağıtımın kullanımı nasıl bu kadar sorunsuz olabiliyor ?
0
anonim
Slackware dagitim midir acaba? Bir tane akilli adamin secip biraraya getirdigi bir sürü open source program... Bir de emsalleri ile karsilastirinca oyuncak gibi görünen install uygulamasi.
0
FZ
Slackware efsanedir! 1993 yılında İTÜ Fen-Edebiyat bilgisayar laboratuvarlarına bulaşan bu virüs oradaki pek çok gencin kanına girmiş ve onların hayatın şekillendirmiştir. Ortalıkta 30-40 disketlik kutularla dolaşan acil destek ekipleri yeni yaşam formlarının mevcut ekosistemle uyum içinde yaşayabileceklerini göstermeleri bakımından iyi bir örnektir.

(Kendinden geçmiş, ne dediği anlaşılmayan FZ)
0
sundance
Hadi itiraf et, şu anda Windows kullanıyorsun ve şimdiye kadar install ettiğin hiçbir Linux makinanda bir ay bile kalmadı :)

Dahası hep o cicili bicili installu olan, fakat arka planda iğrenç çalışan, eski Vahşi Batı kasabalarına benzeyen Linuxları kurdun sonunda da bir yerde takılıp sildin ?

Emsalleri ile karşılaştırınca dersen, 97'den beri Linux kullanan birisi olarak diyebilirim ki Slackware'in karşılaştırılabileceği tek dağıtım Debian.

Slackware bugün olmasaydı o denediğin dağıtımların %80'i bile ortada olmazdı.

Şu anda Linux bulunduğu yerdeyse bunda Slackware'in payı çok büyüktür.

0
anonim
Tabii indirin cablela frla adsl vede bilimum saglam connectionlarla direk tüm dist.leri, ondan sonra ms şöyle ms böyle. Kardeşim dialup kullancısı napsın ms kullanmasında? Malum kaynaklara ben şimdi gidipte kardes slackware 9.0rc1 cıkmıs sar bitane dedigimde abi o gelmedi sana lord of the KINGS(yasanmistir) verelim demeyecekmi? Yoksa adsli olan arkadaslara biton taklamı atayım olm dur bu kacinci film su slackwarei indirelim mi diyeyim?

NOT:Bu yorum bir yıldır adsl bekleyen, port acilsin diye dua eden, biriki adslli arkadasi olsada onlarda vivid vede sinema tarihindeki tüm filmleri indirmekten baska bisey bilmeyen tiplerden olusan,gördügü ve indiremediği tüm binaryleri bigün belki bi yerde diye saga sola not eden zavallı bir dialup kullanıcısının gözyaslarından ibarettir, süregelen OS savaslarina sıradan bir katki amaciyla yazilmis ciddi bir yorum değildir. Ciddi ciddi ms veya linux hakkında yorumlarla cevap vermeyiniz. Zaten butip bi cevaba gerek olacak bisey yazmadim.

(Yalniz bu kadar gereksiz laftan sonra, ciddi ve önemli bişey sormak aklima geldi, online haricinde bilimum opensource kaynaga ulasabileceğim bi yer biliyormusunuz?)
0
FZ
Arkadaşım, senin ilacın burası: http://www.linux34.com.

Burayı bir ziyaret et sonra da FM sitesine teşekkürlerini, linux34 yöneticilerine de selamlarımızı ilet ;-)

0
FZ
Bu arada ne yap ne et bu etkinliğe de katılmayı ihmal etme ;-)
0
anonim
Tamamdır, linux34 hakkaten ilaç gibi. Ancak bu Bilgideki etkinliği siz söylemeden öncede merak ediyor ve katılmakta istiyordum ama kafamda bi takım soruişaretleri var. Yani öğrenci ağırlıklımıdır, yada ne bileyim daha çok sektörel midir, yani karşımda nasıl bir güruh bulacağım acaba kaygısı dolayısı ile tereddütteyim. Bu kadarıda fazla diyebilirsiniz ama fazlamesaisiniz madem bunuda bi zahmet cevaplayıveriniz :)
0
FZ
http://open.bilgi.edu.tr/workshop/ adresindeki pop-up pencerede etkinlik programı var (ya da : http://open.bilgi.edu.tr/workshop/program.html)

Öğrenciler de gelecek, hocalar da gelecek, BT sektöründen profesyoneller de gelecek. fazlamesai.net ekibinden editörler, yazarlar, okuyucular, katılımcılar da gelecek ve icabında liseli gençler de gelecek. Yani mümkün olduğunca bir bilgisayar curcunasına çevireceğiz ortamı :)

Tereddüt etme, atla gel derim ben ;-)

Bu mesajı okuyan herkes davetlidir :)
0
conan
cok yuksek ihtimal ben gelemiyorum :(
Bi ay sonnaya kaydirsak? :)
0
anonim
Gerci eczanelerden birinin adresini yazmislar ama genede belirteyim. Boyle bir sorunun oldugunda FM camiasina vs. bir sekilde ulas. Daha genis kapsamda GNU community'ye.. Bilki sana mutlaka yardimci olurlar. Sonucta bizler paylasmayi sevdigimiz icin buradayiz..
0
redial
linux34.com bunun icin var, ama illa paylasmanin doruklarina cikalim dersen, email adresini bildir, eminim elindekileri paylasacak birileri cikar ;)

0
oktay
**biriki adslli arkadasi olsada onlarda vivid vede sinema tarihindeki tüm filmleri indirmekten baska bisey bilmeyen tiplerden olusan,gördügü ve indiremediği tüm binaryleri bigün belki bi yerde diye saga sola not eden**

su listeyi bir gorelim yaw, birseyler yapariz belki :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Linux 1.0

anonim

En önemli özelliği sitesinde de belirtildiği gibi "Her uygulama ile ekrana ve yazıcıya Türkçe yazma ve bastırma desteğini orijinal olarak içinde barındıran ilk ve tek dağıtım" olan Gelecek Linux, Gelecek Linux Sistemleri firması tarafından hazırlanmış. 3 CD halinde ve Türkçe StarOffice 5.1 ile beraber gelen Gelecek Linux, bizleri yüzlerce dolar lisans ücreti ödemekten kurtaracak ve sonunda Linux altında adam gibi bir Türkçe masaüstü ve ofise kavuşturacak gibi gözüküyor. Gelecek Linux'u FTP yansısından indirebilmeniz mümkün. Web sitesine ise http://www.geleceklinux.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Fedora Core 5 çıktı!

maeqlin

Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

Mandrake´den Gizemli açıklama!

ghanthar

Mandrake Linux un yaratıcısı Gael Duval tarafından Mdk Kulüpe bir mesaj atıldı.
"Mandrake Linux seçim özgürlüğü olduğu için
Mandrake Linux insanları güçlendirmek olduğu için
İnsanların hareket etme kapasitesi olduğu için
İnsanların yeni ürünlerle neler yaptığını izlemeyi sevdiğimiz için
Onu yıl sonuna doğru bir tatil hediyesi olarak yayımlayacağız"
Mdk Club'ta herkes bu aralar bunun ne olabileceğini konuşuyor. Hareketten bahsedildiği için herkesin ilk aklına gelen laptop veya cep bilgisayarı için özel bir sürüm. Bir ay daha beklememiz gerekecek sanırım ne olduğunu anlamak için.
Kaynak:LinuxMerkezi

GNU/Linux çekirdeği, MS Windows'a mı benzemeye başladı?

anonim

SCOlastik düşünceye sahip insanlar, oralarda bir yerde hayatlarını hala sürdürüyorlar. Çok yakın bir arkadaşımdan (ki ben pek ZDNet takip etmem) aldığım haber linki beni değişik düşüncelere sevk etti.Yorumlarınıza açık.

Detaya inemeden şöyle bir gözattım. Paranoyak mıyım? Yoksa yeni bir oyun mu başlıyor? ZDNet haberi

Fedora Core 1.0 Hazır

caglar_onur

Redhat'in açık kaynak projesi haline getirdiği Fedora Linux ilk sürümünü duyurdu.
Ayrıntılar için: http://fedora.redhat.com/
Sürüm Notları için: http://fedora.redhat.com/docs/release-notes/
İndirmek için: http://fedora.redhat.com/download/

Not: ftp.linux.org.tr'de mecvut benim bulabildiğim tek türkiye yansısı o, şu an indiriyorum akşamda vakit bulursam kuracağım, ilk izlenimlerimi aktarmaya çalışırım