Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

0
butch
Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Görüşler

0
crematorium
Keşke bu eğitim kurları pazar günleri de olsa :(
0
FZ
Bildiğim kadarı ile başvuru yoğunluğuna göre oluşacak gruplara uygun gelecek şekilde farklı günlerde de eğitim söz konusu. Yani mevcut durum neyi gerektiriyorsa o yapılacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bir linux dağıtımı : MagmaLinux 9.3

ccvural

Linux kurmak normal bilgisayar kullanıcıları için daima korkulan bir şey olmuştur. MagmaLinux bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor. Kurulum son derece basitleştirilmiş.

Linux 'a geçmek isteyen bormal bilgisayar kullanıcılarının zorlandığı bir başka konu ise hangi paket/programları kuracağı. Magma , uzman olmayanların paket seçme sorununa da çözüm getirmeyi hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için http://www.magmalinux.org

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Mandriva Linux 2007 Beta

alperfm

Eski versiyonlarıyla herkesin (özellikle de benim) bilinçaltına hatalarla dolu linux sürümü olarak yerleşen mandriva (eskiden mandrake idi), artık o kanıyı silmiş gibi. Yeni sürümü Mandriva Linux 2007 nin ise betası çıkmış durumda.

Mandriva 2007 deki yeniliklere bakacak olursak:

>3D masaüstü desteği, drak3d ile konfigüre edebilme,
>Gnome 2.16,
>Kernel 2.6.17,
>Yeni 'Ia Ora' Mandriva teması,
>VPN konfigüre aracı; drakvpn...

E-Lapis Dergisi Çıktı (Sayı 1)

anonim

Gönüllü olarak hayata geçirmeye çalıştığımız projelerden birisi olan e-lapis online derginin ilk sayısı çıktı. PDF formatında indirilebilir.