Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

0
cayfer
Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Görüşler

0
acemi_
Sanirim sorunun, 15 Agustos tarihinde 2.4.22-rc2q5 cekirdege eklenen -add packet cdvd support- yuzunden kaynaklandigi tesbit edildi. Yani sorun, Mandrake'ye ozel olmayabilir.
0
Challenger
Daha önce LG 40X bir CD sürücü ile Slackware, Mandrake ve Vector gibi dağıtımlarda sorun yaşamıştım. Slackware 8' deki 2.4.5 çekirdeği ile bir cd' yi mount etmek istediğim anda bütün sistem kilitleniyordu. Ancak, 2.2.18 çekirdeği ile bir sorun yoktu. Slackware 9' daki 2.4 serisi çekirdekte de durum değişmedi. Vector Linux da aynı şekilde kilitleniyordu. Mandrake 9.0 ve 9.1 ile de mount ettiğim cd' deki dosya ve dizinleri bir süre sonra (yaklaşık 2 dak.) kullanamıyordum. Ancak, Red Hat 8.0 ve 9 ile bir problem olmadı. Şu an aynı CD sürücüsü ile Debian GNU/Linux 3.0r1 ve Linux 2.4.18-bf24 kullanıyorum bir sorun yok. 52X yeni bir LG CD sürücüyü de yine aynı debian ile denedim bir sorun yoktu. Ancak, yeni bir çekirdek ile denemedim.
0
yuxel
Sanırım mandrakedeki o 2-3 dk sonra dosyalara erişememe , mandrakede kullanılan supermount olayının kararlı bir yapıya sahip olmamasından kaynaklanıyor ... aynı olay ben de asus cdrom sürücüdü de oluyordu ... yani o olayın LG ile bir alakası yok ...
0
Challenger
Doğrudur. Peki ya slack ve vectordeki durum? Ek olarak LFS ile denediğim zaman da aynıydı.
0
yuxel
Slack'de , vectör'de de mi 3-5 dk sonra erişilemiyor ?
eğer değilse kernel derle flan diyip aradan sıyrılacam ...
benimki sadece bir newbie yorumuydu o 3-5 dk bekleme olayına dair :)
0
Challenger
Slack ve Vector' de artı LFS' de makine Num Lock tuşuna bile tepki vermeksizin kilitleniyor. Yani sorun eskiden kalan bir sorunun büyümüş hali olabilir.
0
ghanthar
Mdk 9.2 nin yüklenmeye değer olduğunu düşünmüyorum. LG sorunu olmasa bile. Club üyesiyim ve 9.2 yi yükledim. Daha ikl 5 dk içinde kde ve gnome menülerindeki simgeler kendiliğinden gitti ve yerine standart dosya simgeleri geldi. Hiçbirşeye dokunmadım üstelik. Eh insan daha ilk dakikalarında bug ile karşılaşınca pek tavsiye edemiyor.
Daha önce biraz negatif yaklaşmış olsamda şu aralar Fedora yı yakın takibe aldım ve test 3 beta olmasına rağmen insana daha fazla güven hissi veriyor.
0
ckaptan
LG'nin tum CD-ROM suruculerinde var olan bir sorun degil bu zaten LG bu surucunun Linux icin desteksiz oldugunu beyan etmis durumda...
Bu beyanda kullanmayin denilen bir seyi inatla kullanan birisinin katlanacagi bir durum soz konusu oluyor aslinda.
Bunun disinda Mandrake 9.2 genel planda 9.1'den cok daha donanim uyumlu ve bugfix'lerle dolu bir dagitim olmus; kendim epeydir -hem de rc2'sini- test ediyorum ve tum kurulumlarda PC'de LG CD-Writer mevcuttu!
Temel network kurulumlari, HP multi-functional printer destegi -scanner'in XSane ile kusursuz calismasi, donanim uyumu gibi konularda cok ustun yonleri var... Ayrica ATI radeon kartlari tam olarak destekleniyormus... Sans verilmesi gerelen bir dagitim, hele 9.1'den sonra... 3 buyuk dagitimda bence masaustunde en basarili dagitim; ozellikle henuz Beta olan Fedora'ya (eski RedHat) kiyasla...
Saygilar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

Linux`da KYLIX ile Görsel ve Hızlı Programlama

FZ

Bilgi işlem camiasındaki öncü şirket Borland'ı tanımayan, bilmeyen yoktur herhalde programcılar arasında.

Görülen o ki Borland firması gene bir öncü olarak Linux yazılım geliştirme dünyasında nicedir eksikliği çekilen (Java araçlarını saymazsak) Görsel Hızlı Program Geliştirme (VRAD - Visual Rapid Application Development) aracı olan Kylix'i piyasaya sürdü. Bir nevi Delphi for Linux olan bu aracın Linux yazılım dünyasını nasıl etkileyeceğini göreceğiz bir süre sonra.

Linux Eğitimi - Kayıt için son 4 gün

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Linux eğitimi için kayıtlar başladı ve cuma gününe kadar sürecek. Gerek içerik, gerekse eğitim yöntemleri açısından başka bir örneği olmayan bu eğitim, ücretler açısından da benzersiz. Zaman kaybetmeden yerinizi ayırtın, camiada siz de yerinizi alın.

Ayrıntılı bilgi: http://open.bilgi.edu.tr

Not: Kayıta PCworld dergisiyle gelenlere %25 indirim yapılacaktır.

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.