Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

0
cayfer
Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Görüşler

0
acemi_
Sanirim sorunun, 15 Agustos tarihinde 2.4.22-rc2q5 cekirdege eklenen -add packet cdvd support- yuzunden kaynaklandigi tesbit edildi. Yani sorun, Mandrake'ye ozel olmayabilir.
0
Challenger
Daha önce LG 40X bir CD sürücü ile Slackware, Mandrake ve Vector gibi dağıtımlarda sorun yaşamıştım. Slackware 8' deki 2.4.5 çekirdeği ile bir cd' yi mount etmek istediğim anda bütün sistem kilitleniyordu. Ancak, 2.2.18 çekirdeği ile bir sorun yoktu. Slackware 9' daki 2.4 serisi çekirdekte de durum değişmedi. Vector Linux da aynı şekilde kilitleniyordu. Mandrake 9.0 ve 9.1 ile de mount ettiğim cd' deki dosya ve dizinleri bir süre sonra (yaklaşık 2 dak.) kullanamıyordum. Ancak, Red Hat 8.0 ve 9 ile bir problem olmadı. Şu an aynı CD sürücüsü ile Debian GNU/Linux 3.0r1 ve Linux 2.4.18-bf24 kullanıyorum bir sorun yok. 52X yeni bir LG CD sürücüyü de yine aynı debian ile denedim bir sorun yoktu. Ancak, yeni bir çekirdek ile denemedim.
0
yuxel
Sanırım mandrakedeki o 2-3 dk sonra dosyalara erişememe , mandrakede kullanılan supermount olayının kararlı bir yapıya sahip olmamasından kaynaklanıyor ... aynı olay ben de asus cdrom sürücüdü de oluyordu ... yani o olayın LG ile bir alakası yok ...
0
Challenger
Doğrudur. Peki ya slack ve vectordeki durum? Ek olarak LFS ile denediğim zaman da aynıydı.
0
yuxel
Slack'de , vectör'de de mi 3-5 dk sonra erişilemiyor ?
eğer değilse kernel derle flan diyip aradan sıyrılacam ...
benimki sadece bir newbie yorumuydu o 3-5 dk bekleme olayına dair :)
0
Challenger
Slack ve Vector' de artı LFS' de makine Num Lock tuşuna bile tepki vermeksizin kilitleniyor. Yani sorun eskiden kalan bir sorunun büyümüş hali olabilir.
0
ghanthar
Mdk 9.2 nin yüklenmeye değer olduğunu düşünmüyorum. LG sorunu olmasa bile. Club üyesiyim ve 9.2 yi yükledim. Daha ikl 5 dk içinde kde ve gnome menülerindeki simgeler kendiliğinden gitti ve yerine standart dosya simgeleri geldi. Hiçbirşeye dokunmadım üstelik. Eh insan daha ilk dakikalarında bug ile karşılaşınca pek tavsiye edemiyor.
Daha önce biraz negatif yaklaşmış olsamda şu aralar Fedora yı yakın takibe aldım ve test 3 beta olmasına rağmen insana daha fazla güven hissi veriyor.
0
ckaptan
LG'nin tum CD-ROM suruculerinde var olan bir sorun degil bu zaten LG bu surucunun Linux icin desteksiz oldugunu beyan etmis durumda...
Bu beyanda kullanmayin denilen bir seyi inatla kullanan birisinin katlanacagi bir durum soz konusu oluyor aslinda.
Bunun disinda Mandrake 9.2 genel planda 9.1'den cok daha donanim uyumlu ve bugfix'lerle dolu bir dagitim olmus; kendim epeydir -hem de rc2'sini- test ediyorum ve tum kurulumlarda PC'de LG CD-Writer mevcuttu!
Temel network kurulumlari, HP multi-functional printer destegi -scanner'in XSane ile kusursuz calismasi, donanim uyumu gibi konularda cok ustun yonleri var... Ayrica ATI radeon kartlari tam olarak destekleniyormus... Sans verilmesi gerelen bir dagitim, hele 9.1'den sonra... 3 buyuk dagitimda bence masaustunde en basarili dagitim; ozellikle henuz Beta olan Fedora'ya (eski RedHat) kiyasla...
Saygilar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler

Ulusal GNU/Linux Dağıtımı Yapmak Ne Kadar Anlamlı?

FZ

mp3.com ile köşeyi dönen ve ardından masaüstü GNU/Linux dağıtımı işine giren ve Linspire isimli bir GNU/Linux dağıtımı satmaya başlayan Michael Robertson, ülkelerin ulusal dağıtımlarını geliştirmelerinin pek de mantıklı ve anlamlı bir iş olmadığını düşünüyor.

Robertson'a göre bu durum yıllar önce ülkelerin kendi ulusal havayollarına sahip olmaya çalışmalarına ve sonra da o havayolları şirketlerinin zarar etmesine benziyor. Robertson, ciddi bir masaüstü dağıtım geliştirip kitlelere sunmanın büyük bir ekip gerektirdiğini ve bundan daha önemlisi çok hızlı, kıvrak ve piyasa koşullarına göre hareket edilmesinin önemli olduğunu, bunu da ancak özel sektörün becerebileceğini, devlet kurumlarının bu tür bir alanda yeterince çevik ve öngörülü hareket edemeyeceğini belirtiyor. Yazar, Brezilya ve Çin gibi ülkelerin ulusal dağıtım geliştirme çabalarının arzu edilen noktaya varamayacağını belirtiyor.

Kaynak: http://emresokullu.blogspot.com