Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

0
cayfer
Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Görüşler

0
acemi_
Sanirim sorunun, 15 Agustos tarihinde 2.4.22-rc2q5 cekirdege eklenen -add packet cdvd support- yuzunden kaynaklandigi tesbit edildi. Yani sorun, Mandrake'ye ozel olmayabilir.
0
Challenger
Daha önce LG 40X bir CD sürücü ile Slackware, Mandrake ve Vector gibi dağıtımlarda sorun yaşamıştım. Slackware 8' deki 2.4.5 çekirdeği ile bir cd' yi mount etmek istediğim anda bütün sistem kilitleniyordu. Ancak, 2.2.18 çekirdeği ile bir sorun yoktu. Slackware 9' daki 2.4 serisi çekirdekte de durum değişmedi. Vector Linux da aynı şekilde kilitleniyordu. Mandrake 9.0 ve 9.1 ile de mount ettiğim cd' deki dosya ve dizinleri bir süre sonra (yaklaşık 2 dak.) kullanamıyordum. Ancak, Red Hat 8.0 ve 9 ile bir problem olmadı. Şu an aynı CD sürücüsü ile Debian GNU/Linux 3.0r1 ve Linux 2.4.18-bf24 kullanıyorum bir sorun yok. 52X yeni bir LG CD sürücüyü de yine aynı debian ile denedim bir sorun yoktu. Ancak, yeni bir çekirdek ile denemedim.
0
yuxel
Sanırım mandrakedeki o 2-3 dk sonra dosyalara erişememe , mandrakede kullanılan supermount olayının kararlı bir yapıya sahip olmamasından kaynaklanıyor ... aynı olay ben de asus cdrom sürücüdü de oluyordu ... yani o olayın LG ile bir alakası yok ...
0
Challenger
Doğrudur. Peki ya slack ve vectordeki durum? Ek olarak LFS ile denediğim zaman da aynıydı.
0
yuxel
Slack'de , vectör'de de mi 3-5 dk sonra erişilemiyor ?
eğer değilse kernel derle flan diyip aradan sıyrılacam ...
benimki sadece bir newbie yorumuydu o 3-5 dk bekleme olayına dair :)
0
Challenger
Slack ve Vector' de artı LFS' de makine Num Lock tuşuna bile tepki vermeksizin kilitleniyor. Yani sorun eskiden kalan bir sorunun büyümüş hali olabilir.
0
ghanthar
Mdk 9.2 nin yüklenmeye değer olduğunu düşünmüyorum. LG sorunu olmasa bile. Club üyesiyim ve 9.2 yi yükledim. Daha ikl 5 dk içinde kde ve gnome menülerindeki simgeler kendiliğinden gitti ve yerine standart dosya simgeleri geldi. Hiçbirşeye dokunmadım üstelik. Eh insan daha ilk dakikalarında bug ile karşılaşınca pek tavsiye edemiyor.
Daha önce biraz negatif yaklaşmış olsamda şu aralar Fedora yı yakın takibe aldım ve test 3 beta olmasına rağmen insana daha fazla güven hissi veriyor.
0
ckaptan
LG'nin tum CD-ROM suruculerinde var olan bir sorun degil bu zaten LG bu surucunun Linux icin desteksiz oldugunu beyan etmis durumda...
Bu beyanda kullanmayin denilen bir seyi inatla kullanan birisinin katlanacagi bir durum soz konusu oluyor aslinda.
Bunun disinda Mandrake 9.2 genel planda 9.1'den cok daha donanim uyumlu ve bugfix'lerle dolu bir dagitim olmus; kendim epeydir -hem de rc2'sini- test ediyorum ve tum kurulumlarda PC'de LG CD-Writer mevcuttu!
Temel network kurulumlari, HP multi-functional printer destegi -scanner'in XSane ile kusursuz calismasi, donanim uyumu gibi konularda cok ustun yonleri var... Ayrica ATI radeon kartlari tam olarak destekleniyormus... Sans verilmesi gerelen bir dagitim, hele 9.1'den sonra... 3 buyuk dagitimda bence masaustunde en basarili dagitim; ozellikle henuz Beta olan Fedora'ya (eski RedHat) kiyasla...
Saygilar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.

Matrix de UNIX Kullanıyor!

sundance

Evet, yanlış okumadınız, bahsettiğimiz Neo'nun kral olduğu Matrix evreni. Linux Security.com'da yeralan haberde, Trinity'nin bir sistemi kırmak için bir Unix terminalden nmap ve ssh v1 kullandığı gözüküyor

Nmap'i bir filmde göreceğimi tahmin etmezdim açıkcası :) Tabi ssh v1'ın ortadan kalkalı bir müddet olması ve Matrix'in güvenlik listelerini takip etmeyip, script kiddielere davetiye çıkartması üzücü :)

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

OpenSUSE.org Yayında

vst

Daha önceden duyurduğumuz bir haberde Novell'in Suse'nin tüm kaynaklarını açacağını iletmiştik. Bugün Suse haber postalarında http://www.opensuse.org sitesinin yayına girdiği duyuruldu. Son sürümü indirebilirsiniz ve Bugzilla ile hata raporlarınızı iletebilirsiniz.