Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

0
cayfer
Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Görüşler

0
acemi_
Sanirim sorunun, 15 Agustos tarihinde 2.4.22-rc2q5 cekirdege eklenen -add packet cdvd support- yuzunden kaynaklandigi tesbit edildi. Yani sorun, Mandrake'ye ozel olmayabilir.
0
Challenger
Daha önce LG 40X bir CD sürücü ile Slackware, Mandrake ve Vector gibi dağıtımlarda sorun yaşamıştım. Slackware 8' deki 2.4.5 çekirdeği ile bir cd' yi mount etmek istediğim anda bütün sistem kilitleniyordu. Ancak, 2.2.18 çekirdeği ile bir sorun yoktu. Slackware 9' daki 2.4 serisi çekirdekte de durum değişmedi. Vector Linux da aynı şekilde kilitleniyordu. Mandrake 9.0 ve 9.1 ile de mount ettiğim cd' deki dosya ve dizinleri bir süre sonra (yaklaşık 2 dak.) kullanamıyordum. Ancak, Red Hat 8.0 ve 9 ile bir problem olmadı. Şu an aynı CD sürücüsü ile Debian GNU/Linux 3.0r1 ve Linux 2.4.18-bf24 kullanıyorum bir sorun yok. 52X yeni bir LG CD sürücüyü de yine aynı debian ile denedim bir sorun yoktu. Ancak, yeni bir çekirdek ile denemedim.
0
yuxel
Sanırım mandrakedeki o 2-3 dk sonra dosyalara erişememe , mandrakede kullanılan supermount olayının kararlı bir yapıya sahip olmamasından kaynaklanıyor ... aynı olay ben de asus cdrom sürücüdü de oluyordu ... yani o olayın LG ile bir alakası yok ...
0
Challenger
Doğrudur. Peki ya slack ve vectordeki durum? Ek olarak LFS ile denediğim zaman da aynıydı.
0
yuxel
Slack'de , vectör'de de mi 3-5 dk sonra erişilemiyor ?
eğer değilse kernel derle flan diyip aradan sıyrılacam ...
benimki sadece bir newbie yorumuydu o 3-5 dk bekleme olayına dair :)
0
Challenger
Slack ve Vector' de artı LFS' de makine Num Lock tuşuna bile tepki vermeksizin kilitleniyor. Yani sorun eskiden kalan bir sorunun büyümüş hali olabilir.
0
ghanthar
Mdk 9.2 nin yüklenmeye değer olduğunu düşünmüyorum. LG sorunu olmasa bile. Club üyesiyim ve 9.2 yi yükledim. Daha ikl 5 dk içinde kde ve gnome menülerindeki simgeler kendiliğinden gitti ve yerine standart dosya simgeleri geldi. Hiçbirşeye dokunmadım üstelik. Eh insan daha ilk dakikalarında bug ile karşılaşınca pek tavsiye edemiyor.
Daha önce biraz negatif yaklaşmış olsamda şu aralar Fedora yı yakın takibe aldım ve test 3 beta olmasına rağmen insana daha fazla güven hissi veriyor.
0
ckaptan
LG'nin tum CD-ROM suruculerinde var olan bir sorun degil bu zaten LG bu surucunun Linux icin desteksiz oldugunu beyan etmis durumda...
Bu beyanda kullanmayin denilen bir seyi inatla kullanan birisinin katlanacagi bir durum soz konusu oluyor aslinda.
Bunun disinda Mandrake 9.2 genel planda 9.1'den cok daha donanim uyumlu ve bugfix'lerle dolu bir dagitim olmus; kendim epeydir -hem de rc2'sini- test ediyorum ve tum kurulumlarda PC'de LG CD-Writer mevcuttu!
Temel network kurulumlari, HP multi-functional printer destegi -scanner'in XSane ile kusursuz calismasi, donanim uyumu gibi konularda cok ustun yonleri var... Ayrica ATI radeon kartlari tam olarak destekleniyormus... Sans verilmesi gerelen bir dagitim, hele 9.1'den sonra... 3 buyuk dagitimda bence masaustunde en basarili dagitim; ozellikle henuz Beta olan Fedora'ya (eski RedHat) kiyasla...
Saygilar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enteresan Eylemler

roktas

Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)

LINUXnet çıktı!

MaXCoDeR

Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Linux için XP Görünümü

Soulblighter

Kaç kişi bunu ister bilmiyorum. Ama adamlar Windows XP görünümlü masaüstü ortamı yapmışlar. Linux kullanıyorsunuz ama Windows XP kullanıyormuşsunuz gibi. İlgilenenlere...

www.xpde.com

Yeni bir dağıtım: Hadron

purak

Hadron Gentoo tabanlı, binary ve taşınabilir bir GNU/Linux dağıtımı oluşturma projesidir. Kendine has bir paket/modül yönetim sistemi vardır. Asıl geliştirilme amacı, USB belleklerinizde çalışma ortamınızı taşımanız olmasına rağmen; CDROM ya da sabit disk üzerinden de kolaylıkla çalışabilir.

Suse 7.3 huzurlarınızda

anonim

Linux çekirdeği kullanan, kendine has özellikleri olan Suse yeni versiyonunu çıkardı. Linux 2.4.10 cekirdegi, glibc2.2.4, KDE 2.2 ,Gnome 1.4.1 beta2 ve Xfree86 4.1.0 ile gelen Suse 7.3 un kendine has yast isimli programına ise yeni bazi moduller eklenmis (scanner konfügirasyonu, TV kartı ayarları,Suse Firewall konfigurasyon aracı, Xwindow çalışırken Yast2 yi kullanarak basit X window ayarları (ISAX ile)ve daha bir cok yenilikle huzurlarımızda.