Ödül Avcısı Aranıyor!

0
cbc
Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $

İlgili Yazılar

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.

Apache TOM CAT 4.0 çıktı

anonim

Apache'nin Java Servlet'i ve JSP yorumlayıcısı Tom Cat'in 4.0 versiyonu internet'e sunuldu. Tom Cat 4.0 Java Servlet 2.3 and JSP 1.2 özelliklerini içinde barındırıyor. Daha önceki sürüm olan 3.3'e göre tamamen farklı bir kod mimarisi kullanılmış. Daha detaylı bilgi ve indirip denemek için: jakarta.apache.org/tomcat/news.html

Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

sefalet

Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Linux World´den Linus Torvalds röpörtajı

tongucyumruk

Linux World, ruhani liderimiz Linus Torvalds ile yaptığı röpörtaj'da şimdiye kadar birçok kimsenin sormaya çekindiği soruları cesurca soruyor; Linux ve Linus ile ilgili karanlıkta kalmış birçok noktayı aydınlatıyor. İşte Linus Torvalds'ın gerçek yüzü.