Vector Linux SOHO 5.1 Sahnede

0
GaripFakir
Slackware tabanlı bir sürüm olan Vector Linux SOHO 5.1 dağıtımını duyurdu. SOHO sürümü tek CD'lik bir dağıtım masaüstü olarak KDE ya da ICEVM ile geliyor. Slackware'in çevikliği ve sağlamlığına bir de kullanım kolaylığı ilave edilince karşı konulması güç bir GNU/Linux dağıtımı ortaya çıkıyor.

Vector linux kullanmak için aşağıdaki sebepler öne sürülebilir:
1) Java ve Flash vs desteği olann bir sürüme kolay ve hızlı kurulumu ile kavuşmak. Bir ofis ya da ev ortamında gereken nerdeyse tüm yazılımlar mevcut. (Integrated Firefox with MPlayer, Java, Flash, PDF, GAIM).

2) Ana dağıtımlardan biri olan Slackware kullanmak ya da onunla tanışmak. Son sürüm programlar içeren bir Slackware'e sahip olmak.

3) Çok kolay yönetebileceğiniz ve otomatik donanım tanıyabilen bir Slackware sahip oluyorsunuz. Tabiiki isterseniz klasik Slackware yaklaşımıyla da sisteminizi yönetebilirsiniz.

4) İnanılmaz hafif ve hızlı bir dağıtım olduğu için mevcut PCnizden yüksek performans almak ya da eldeki emekliliği yaklaşan eldeki PCleri değerlendirmek.

Görüşler

0
darkhunter
Vector, SOHO ile hakikaten basamak atlayan bir dağıtım oldu.

Ben 5.1'in Türkçe desteğinin ne durumda olduğunu merak ediyorum... En son 5.0 kurma şansım olmuştu, konsoldaki Türkçe desteği çok yetersizdi diye hatırlıyorum... Acaba 5.1 ne durumda? Kurulum dilleri arasında Türkçe var mı?


SOHO çok sempatik bir isim değil mi? Çökelek'i de vardı bunun "SOHO da buluşalım..." kıvamında :-)
0
GaripFakir
Ben de ciddi olarak vector kullanmaya 5.0 ile başladım. Ben evdeki eski pc'mi upgrade mi etsem derken vectorLinux kurunca elde ettgim performans ile vazgectim bundan. O gunden beri de her günümüz beraber geçiyor. Türkçe desteği konusu sürümün belki tek zayif noktasi. Bu arda bir dip not düşeyim: Bu arada vector sayesinde slackware ile de tekrar tanıştım. Slackware belkide en çok haksızlığa ugrayan işletim sistemlerinden biri. Swaret ile apt-get benzeri deneyimler yaşamak mümkün. Slakware eski sürümlerin aksine PC'lerdeki nerdeyse tüm donanımları da tanıyor. Slackware ile ilgili soylentiler herhalde 3.0 versiyonu zamanindan kalma olsa gerek
0
anonim
Kurulum dilleri arasında Türkçe bulunmamakta, bu arada kurulum sırasında ilki kurulumun başında (kernel panic ?!) ikincisi sonlarda ekran kartımı (nvidia, 32mb'lık GeForce mx) tanıtırken çakıldı.Vasm ile klavyeyi Trk haline getirebiliyorsunuz ama bende çalışmadı malisef.

Bu arada bütün codecler yüklü geliyor (ilk defa kurulum ardından "sıfır ayar" ile xine ve kaffein 'i takılmadan düzgün bir şekilde dvd ve divx izledim diyebilirim) , zaman tutmasamda open office'ın "biraz" daha hızlı açıldığını söyleyebilirim (P3 700Mhz, 128mb ram :( ).
0
denizlilikaan
Merhaba Eğer Benimle irtibata geçerseniz size vector linux üzerinde konsol ve X de nasıl türkçe yazılır okunur onu anlatabilirim ( Ben VectorSoho'yu KDE Türkçe olarak çok rahat bir şekilde kulanmaktayım .Konsolda iken türkçe desteğini etkinlestirmek için ~#loadkeys trq // trq Klavye için ~#setfont lat5-16 // Fontu yükler ~#export LANG=tr_TR // Yerel türkçe Desteği ~#export LC_ALL=tr_TR // Tüm Dialoglar Türkçe Ayrıca bu komutları /etc/rc.d/rc.local dosyasına yazarsanız her boottan sonra türkçenin keyfini yaşarsınız. Saygılarımla.
0
sametc
Vector 3.2 kurmustum... Acaba 3.2 sürümü gibi disketten kurulum şansı yokmu?... gerçekten gördüğüm en güzel ve parlak fikirli bir kurulum tipiydi.
0
GaripFakir
Ne yazikki disketten kurulum secenegi bulunmuyor. Amam bunun otesinde cok kolay bir kurulumu var. Acikcasi acil linux ihtiyaclari icin ideal. Java flash vs. yuklu gelmesi bence cok hos. Ayrica "vlapt" adli tool ile debian apt-get benzeri deneyimler yasamak ta olasi. (Isterseniz "swaret" adli programi yukleyerek debian apt-get'e yakin bir lukse kavusabilirsiniz.) http://www.linuxpackages.net/ adresinde slackware ve vectorlinuxa yuklenebilecek tum populer yazilimlar mevcut.
0
GaripFakir
Bu arada bir sitemimi de dile getireyim Türkçe Slackware sitesi olan www.fomus.org aylar önce sessiz sedasiz aramizdan ayrildi. Bence çok güzel bir siteydi.
0
linux34
1Cd 2ytl'den .. indiremeyenlere gönderebilirim. Linux34.com
0
some_plus
fomus.org ' a ne oldu bilemiyorum ama biz tekrar slackware için bir site yapmaya karar verdik şu an sadece uygun zamanı bekliyoruz. Sınavlarımın bitmesi ile arkadaşlarla siteye başlayacağız. Site bittiğinde duyuru yapılacaktır :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

Penguen Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin, çalışmalarında görev alacak birçok penguene ihtiyacı var. Biri neden siz olmayasınız?

Topluluğa sempati duymanın yanı sıra, birebir çalışmalarda yer almak, «çorbada benim de tuzum var» demek istemez misiniz?

Görev alabileceğiniz birçok çalışma sizleri bekliyor.
[Ayrıntılı Bilgi]

Gentoo 2005.1 Hizmetinizde!

zekeriya_akyildiz

Gentoo 2005.1 duyuruldu. Hemen edinmek istiyorsanız buyrun;
http://www.gentoo.org

Not: Eğer isterseniz GLIS 0.1 ile görsel bir kurulum yapma olanağına da sahipsiniz. Ancak henüz beta aşamasında olduğu için ufak bir numara gerektiriyor.

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

Almanca knoppix dökümanı, fırından yeni çıktı

cbc

Knoppix ve anladığım kadarı ile basitçe GNU/Linux hakkında Almanca bir dökümanın yansılara dağıtıldığı dedikodusu etrafta dolaşıyor. Dökümanın Türkçe versiyonunu hazırlayacak fazlamesai neferleri var mi acaba?

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/knoppix/docs/knoppix_tutorial/