Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

0
aksoyhasan

Görüşler

0
aksoyhasan
konu bana ilginç gelmişti ama sanırım başka kimsenin ilgisini çekmemiş..
0
rafet
Aslinda ilgi cekecek bir konu.
Kisaca yazinin icerigi hakkinda bilgi verseydin, neyin ne
oldugunu biraz anlamis olurduk.
Simdi ingilizcemi test etmeye hic niyetim yok.Herhalde benim gibi dusunenler cogunlukta .
0
kernelpanic
Linux, Linus Torvalds'ın tescilli , ticari markasıdır. yada gnome aptallar için yapılıyor gibi cümlelerle gözümde yerin dibinde olan, bir dönem benim GNU'ya kötü gözle bakmama sebep olmuş Linus Bey'e en iyi cevabı gene RMS vermiş.

umarım Stallman'in bu hareketi the hurd'ı biraz daha ön plana çıkarır.
0
Temujin
Açtım okudum röportajı ve ilgilenenlere okumasını tavsiye ederim. Yalnız bu adama pek tutmuyorum çünkü biraz fazla kuralcı ve bazı şeyleri fazlasıyla birbirinden soyutlamaya çalışmış. Mesela, açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor. Arada sadece çok ince bir çizgi mevcut.
0
Betelgeuse
Bence yanlış okumuşsun. Adamın anlatmaya çalıştığı şey "bedava yazılım" değil özgür yazılım. Açık kaynaklı yazılım ile özgür yazılım tabi ki farklı şeylerdir. Bedava yazılım kavramı ise çok daha başka birşeydir.
0
Tarık
"açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor." dediğiniz kişi Richard Stallman mı? ...
0
eevrim
Baslik ile roportaj arasindaki fark beni sasirtti dogrusu.
0
cezve
ortalikta bedava olup ozgur olmayan tonlarca program var. Aralarindaki cizgi de bence bariz sekilde kalin :))

bir de bir allahin kulu ciksa da su ropartaji kisa bir ozetlese ne guzel olurdu...
0
zekzekus

"Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

sanırım burada bir yanlış anlaşılma var. İlgili cümle:

Please don't call it "Linux;" if you do that, you give the principal developer none of the credit. Please call it "GNU/Linux" and give us equal mention.

Tam tersi "Lütfen GNU/Linux diyin." diyor.
0
seqizz
Şahsen "sana ne" diyerek GNOME kullanmaya devam etmek bana büyük haz verdi..
Zamanında Torvalds değil miydi listelerde "kde kullanın" diyen :\
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Linux 2.0 çıktı

tongucyumruk

Gelecek A.Ş. tarafından geliştirilen Gelecek Linux'un 2.0 sürümü geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız çıktı. Tamamen masaüstüne yönelik olarak hazırlanmış olan dağıtımda mümkün olduğunca paketlerde sadeleştirme yapılmış. Bu sayede ilk defa Linux kuran ve X, Window Manager gibi kavramlara pek te alışık olmayan kullanıcıların daha makina açılında içinde Enlightenment, Blackbox, Window Maker gibi çince kelimeler geçen uzun bir menü ile karşılaşıp şaşırması önlenmeye çalışılmış.

Novell, SuSe 9.1`i duyurdu

yuxel

Novell, Gnu/Linux 2.6 ile gelen ilk ticari dağıtım olma özelliğine sahip olan SuSe 9.1'i duyurdu. Kişisel sürümü $29.95, profesyonel sürümü ise $89.95 'den satılacak olan 9.1, Gnome 2.4.2 ve KDE 3.2.1 masaüstü ortamlarını içeriyor. Dağıtımda ayrıca Softmaker firmasında üretilen TextMaker(kelime işlemci) ve Planmaker(tablolama) ofis programları da gelmekte.
Slashdot | Newsforge | Eweek | Madpenguin

Kolları sıvadık - 2: VectorLinux Kuralım

butch

Eveet, Vector Linux kuruyoruz`un yeni bölümüne hoş geldiniz.

Sizlerden aldığımız tepkiler bizleri oldukça sevindirdi. Ne yönde nasıl bir çalışma yapmamız gerektiği, bunun nasıl bir ilgi ve destek göreceği konusunda küçük de olsa kararsızlıklarımız vardı, verdiğiniz tepkilerle bunu çözmemiz konusunda oldukça yardımcı oldunuz.

Gelelim yaklaşık iki haftadır beklediğiniz kuruluma.

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $

10 trilyonla neler yapılmaz...(mesela kendi işletim sistemimiz)

gILgamIsh

Her nekadar KamuNet projesi hakkında bilgi sahibi olmasam da (henüz) projenin ve onun için ayrılan bütçenin, burada çokça dile getirdiğimiz hayaller için bir başlangıç olabileceği konusunda ümitliyim. Gerçekten de önümüze hazır sunulan ve nimet diye sarıldığımız yazılımlar (onlar kendini biliyor) aslında tüm ülke için her açıdan büyük stratejik önem taşıyorlar. Belki bu uyum yasası benzeri avrupa+&KamuNet projesi ve onun için ayrılan 10 trilyon aklımızı başımıza getirmek için bir neden olur ne dersiniz??
Aşağıdaki metin Mac kullanıcılarının listesi "Elmakurdu"ndan alıntıdır.