Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

0
aksoyhasan

Görüşler

0
aksoyhasan
konu bana ilginç gelmişti ama sanırım başka kimsenin ilgisini çekmemiş..
0
rafet
Aslinda ilgi cekecek bir konu.
Kisaca yazinin icerigi hakkinda bilgi verseydin, neyin ne
oldugunu biraz anlamis olurduk.
Simdi ingilizcemi test etmeye hic niyetim yok.Herhalde benim gibi dusunenler cogunlukta .
0
kernelpanic
Linux, Linus Torvalds'ın tescilli , ticari markasıdır. yada gnome aptallar için yapılıyor gibi cümlelerle gözümde yerin dibinde olan, bir dönem benim GNU'ya kötü gözle bakmama sebep olmuş Linus Bey'e en iyi cevabı gene RMS vermiş.

umarım Stallman'in bu hareketi the hurd'ı biraz daha ön plana çıkarır.
0
Temujin
Açtım okudum röportajı ve ilgilenenlere okumasını tavsiye ederim. Yalnız bu adama pek tutmuyorum çünkü biraz fazla kuralcı ve bazı şeyleri fazlasıyla birbirinden soyutlamaya çalışmış. Mesela, açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor. Arada sadece çok ince bir çizgi mevcut.
0
Betelgeuse
Bence yanlış okumuşsun. Adamın anlatmaya çalıştığı şey "bedava yazılım" değil özgür yazılım. Açık kaynaklı yazılım ile özgür yazılım tabi ki farklı şeylerdir. Bedava yazılım kavramı ise çok daha başka birşeydir.
0
Tarık
"açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor." dediğiniz kişi Richard Stallman mı? ...
0
eevrim
Baslik ile roportaj arasindaki fark beni sasirtti dogrusu.
0
cezve
ortalikta bedava olup ozgur olmayan tonlarca program var. Aralarindaki cizgi de bence bariz sekilde kalin :))

bir de bir allahin kulu ciksa da su ropartaji kisa bir ozetlese ne guzel olurdu...
0
zekzekus

"Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

sanırım burada bir yanlış anlaşılma var. İlgili cümle:

Please don't call it "Linux;" if you do that, you give the principal developer none of the credit. Please call it "GNU/Linux" and give us equal mention.

Tam tersi "Lütfen GNU/Linux diyin." diyor.
0
seqizz
Şahsen "sana ne" diyerek GNOME kullanmaya devam etmek bana büyük haz verdi..
Zamanında Torvalds değil miydi listelerde "kde kullanın" diyen :\
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.

Konqueror ActiveX´lendi

butch

KDE'nin web tarayıcısı Konqueror artık ActiveX destekliyor. Bu da artık Linux kullanıcılarının Shockwave ve bunun gibi mevzuları kendilerine dert etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Konuyla ilgili detaylı açıklama http://dot.kde.org/994747675/ adresinde. Konqueror'a gelen bu ekin adı da ilginç, Reaktivate. http://www.konqueror.org/... adresinde söylenenlere göre Apple QuickTime eki de yolda...

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler