10 Milyona Suse 7.1-batan geminin malları

0
sundance
PC Net bu ay, bilişim sektörümüzden bazı firmaların da desteği ile özel bir sayı çıkardı. Büyük gazete bayilerinde halen bulabileceğiniz bu sayı SUSE Professional 7.1 sürümünü ve Türkçe bir installasyon ekini içeriyor.

\r\r\r \r\r\r Hem böyle bir harekete destek vermek hem de sizlere kılavuzluk etmek için alıp inceledik...
Öncelikle, bu çalışmayı yapan ekipleri kutlamak lazım. Zira yaklaşık 2000 paket, 7CD ve bütün bu CD içeriklerinin yeraldığı DVD`den oluşan bu paketi bu kadar makul bir fiyata sunabilemek oldukça büyük bir başarı, ve çok güzel bir hareket.

\r\r\r \r\r\r Suse bir dağıtım olarak, uzun süreden beri beğendiğimiz, Slackware ile birlikte, makul ve kontrolden çıkmayan bir içeriğe sahip. Zaten installasyon sırasında da bunu görebiliyorsunuz. Dahası (herne kadar RED HAT`in kutusunu inceleme fırsatı bulamamış olsam da) SUSE Professional`ın içindeki dökümanlar gerçekten çok başarılı hazırlanmış, dört dörtlük, bir çok konuda başlayanlara yönelik çok güzel ve pratik bilgiler vermesinin yanısıra en bilgililerimizin bile kapabileceği bir iki numarayı içermekteler.

\r\r\r \r\r\r Aksesuar olarak gelen SUSE rozeti ve çıkartmaları da oldukça sevimli.

\r\r\r \r\r\r Fakat bazı küçük problemler de yok değil. Öncelikle en ciddi problem kutunun Almanya için hazırlanmış olması, dolayısıyla bütün dökümanlar Almanca. Fakat bunun yaratacağı problemi biraz olsun azaltmak için, arkadaşlar 114 sayfalık bir Türkçe konfigürasyon dökümanı hazırlamışlar ki, bu da oldukça yeterli. Ama yine de keşke İngilizde dökümanlar olsaydı diyorsunuz.

\r\r\r \r\r\r Bir de bizi üzen bir şey, sitenin sonunda Linux ve GPL konusunda sitelerden bahsedilirken sekiz linkin sadece birinin Türkiye`den olması, Fazlamesai gibi Türkiye`deki Open Source haberleri konusunda emek veren bir sitenin tamamen unutulması. Bunun bir dikkatsizlik olduğunu umuyoruz, biraz burukuz ;)

\r\r\r \r\r\r \r\r\r Bazılarınız SUSE 7.3`ü çıkarttı, 7.1`i kim ne yapsın diyebilir, fakat arada çok ciddi farklar olmadığını ve PC NET`in yeni sayısında 7.1`i 7.3`e upgrade etmek için gerekli dosyaların bulunduğunu da belirtmekte fayda var.

\r\r\r \r\r\r Sonuç olarak bence düşünmeyin alın. Gerek fiyatı, gerek içeriği ile daha iyi bir dağıtım zor bulursunuz (yine de VectorLinux rulez :))\r\r

Görüşler

0
tongucyumruk
Yaninda gelen kitaplarin ingilizce versiyonlarida PcNetLinux sitesinde mevcut... SuSE sevmem acikcasi... bir kere deneyip sogumustum ama yinede aldim ve bir mouse bulur bulmaz yerdeki test makinama kurup deneyecegim...
0
anonim
Vakti zamanında SuSE ile uğraşmıştım bir miktar, güzeldi, hoştu, rahattı. Herkese tavsiye, 10 milyonu nelere vermiyoruz değil mi? Hemen kullanmayacaksak bile alalım bir kenara koyalım SuSE'yi ve dokümanlarını, hem karambole bilgisayar aşkı ile Almancamızı da ilerletiriz ;-)
0
m1a2
Vector Release Candidate 2`de şu an, bir kaç gün içinde final release geliyor, FYI ;)
0
anonim
PC-Net'in, reklamlarında ingilizce paketin fotoğraflarını kullandığı söyleniyor. Bu doğruysa (Her ne kadar yanılanlara paralarını iade edeceğini söylese de) PC-Net'i tüketiciye kandırdığı için şiddetle kınıyorum. Ama burası bir tüketici hakları sitesi değil tabii ki. 7 CD'lik SuSE 7.1 paketini 10 Milyon liraya satın alabilmek hoş bir şey. PC-Net hata yapmasaydı, gerçekten mükemmel bir iş yapmış olacaktı...
0
skoylu
Reklamlarda gorunen kutular ile verilen kutular birbirinin aynisi. Ustelik, yazida 'Almanca, ingilizce, turkce' gibi bir ifade yok.
Kaldiki, printed olmasa bile kitaplarin kendileri CD'lerde mevcut. Kurulum ve kullanimda pek cok dilden herhangi birini secebilirsiniz elbette.

Konu 7 CD + 1 DVD degil aslinda. SuSE 7.x serisi GPL programlar icermesine ragmen lisansli, ucretli bir urun. Bunu kopyalayip cogaltmaniz ile XP cogaltmaniz arasinda fark yok. Oysa simdi tam takim buna sahip oldunuz. Update'leri Mart sayisinda vardi. Internetten de indirilebilir. Bunu da kurunca SuSE'ye sahip olmus oluyorsunuz. Asil espri burada. Linux dagitimlari icinde en iyilerinden birisi olan SuSE'ye boyle sahip olabilmek cok guzel. 2-3 ay once bir hayli aramis bulamamistik.
Bence, PCNET guzel bir is cikarmis. Gerci bu iste en buyuk pay sahibi, Datassist. Onlara tesekkurler bolca. Artik, serveri SuSE yapabilirim. Kurtuldum RedHat ucubesinden..
0
anonim
Ben reklamlarda farklı gösterildiğini duymuştum. Sizin söylediğinize inanmak isterim aslında. Her neyse, ben Almanca olduğunu bilerek satın almıştım. Umarım yanılan olmamıştır..
Sizin Server konusunda ise Slackware'i deneyin bir de derim :^)
0
anonim
Mart ayının PCNet dergisinde sayfa 13'e bakarsanız kutu falan değil ne yazık ki ingilizce bir SuSE Linux 7.1 'The Handbook' resmi ile karşılaşırsınız (Paketten çıkanda Das Handbuch gibi bişi yazıyodu). Başlık da {PCnet Suse Linux özel sayısı piyasada}.
Üzgünüm ama bu tüketiciye kandırmaktır. Keşke böyle bir yol seçmeselerdi. Kitapları Almanca bile olsa kendini satardı çünkü bu ürün...
0
anonim
Bence batan değil çıkan gemi, hatta uçan gemi, uzay gemisi bi nevi ;-)
0
anonim
pardon mart sayısında mı acaba bu olay.
bir de şunu sormak istiorum. en az ne kadar harddisk alanı gereklidir?
0
skoylu
Bu ozel bir sayiydi. Istanbul'daki arkadaslar sagolsun bir tane ayarladilar.
Tamamini kurayim derseniz, 15 GB Filan bir HDD yeterli olabilir saniyorum. Minimum 400 MB HD Alani lazim.

Bu arada, bu paket lisansli. Yani kopyalamak birebir suc. Ayrica uzerinde promosyon bandrolu var. Promosyon olarak ithal edilmis urunlerin satilmasi yasak. Aklinizda bulunsun.
0
tongucyumruk
Acikcasi kutuyu aldigim halde henuz icerigindeki paketleri inceleme firsatim olmadi ama lisans derken sistemi kurmamiz icin gereken base cdlerde lisansli birsey oldugunu sanmiyorum. Belki diger cdlerde lisansli programlar olabilir ama en azindan ilk 2 cd falan bana kalirsa gpl paketlerdir. Ornegin Mandrakede de ilk 3 cd GPL veya GPL olmasa bile dagitmaniza olanak saglayan paketler iceriyor. Ote yandan diger cdlerde IBM ViaVoice for linux tarzi lisansli yazilimlar var. Bu nedenle bana kalirsa base cdlerin kopyalanmasi bir suc teskil etmiyor (vay be 5 yillik hukuk egitimi insanin cumlelerini bile degistiriyor).
0
anonim
dağıtımın kendisi heralde lisanslı.yani bütün cd yi birebir kopyalayamıyosun.ama içinde gpl istediğin gibi kopyalayabilirsin muhtemelen.
0
anonim
>ama içinde gpl istediğin gibi kopyalayabilirsin muhtemelen.

düzeltiyorum.

herhangi bir cd deki gpl paketleri istediğin gibi kopyalayabilirsin muhtemelen.
0
anonim
suse 8.0 çıkmış bu arada.beta kde 3 ile beraber geliyor.o halde 7.1 i 7.3 e update edin ,stabil stabil yolunuza devam edin.
0
anonim
Nerde satılıyor bu set..
bayii olarak tabii. internetten almak istemiorum tanımadığım bir firma hepsi burada çünkü ..
0
gILgamIsh
Tüm gastecilerde goruyom ben sabah ise giderken/ ki guzergah kadıkoy uskudar besiktas etiler oluyo.
PCNET satan heryere bi kac tane vermisler.

Simdi bu gastecide linux olayı super bende cok tuttum da almanca olayı fena.
0
larweda
hemen bütün büyük gazetecilerde var, (iskele, otobüs durağı vb. gibi yerlerdikilerde özellikle) ayrıca, remzi, nezih abc vs. gazete de satan büyük kitapçılarda var.


ama hepsiburada`dan ben daha önce defalarca alışveriş yaptım, türkiyede online ticaret olayına soyunabilmiş birkaç adamdan biri oldukları için (fiyatlar makul olduğu sürece) elimden geldiği kadar alışveri yapmaya çalışıyorum. Bu adamlar güvenliği beceremez, kredi kartı vermek istemiyorum diyorsanız, alışveriş yaparken havale ile de gönderebiliyorsunuz, havale ile kim uğraşıcak şimdi diyorsanız da, bu iş online bankacılık veren bankalardan 3-5 dakkada yapılabiliyor. Bence deneyin, bu adamlar (hepsiburada, ideefixe vs.) yaşasın; batmasın. Gerekliler çünkü.

Bu arada belirteyim, benim hiç bir kurumsal web sitesi ya da web şirketi ile kişisel bir bağlantım yok, ve hatta ileride online alışveriş işi yapmayı da düşünmüyorum. :)
0
anonim
çok saolun arkadaşlar..
hepsi burada comu isim olarak ta ben pek tutmadım ki havale olayı ile harbi harbi hiç uğraşamam:D
ama bi ara ideefixe takılacam valla orası kaliteli bi yer .. herkes memnun..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux'da Fransa ve Çin Ortaklığı

Soulblighter

Fransız Atom Enerjisi Kurumu (CEA), Linux üzerinde çalışacak bir yazılım için Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışmaya başlayacak.
Devlet kurumları, beraber çalışarak PC, PDA, Sunucular gibi çeşitli ortamlarda çalışacak Linux temelli bir platform oluşturmak için örgütlenecek. Ayrıca oluşturulacak sistem çevrimiçi hizmetleri ve iletişim uygulamalarını da destekleyecek.

Henüz ayrıntılar verilmese de CEA, Fransız teknoloji şirketi Bull ve Fransız kökenli Avrupalı şirket ST Microelectronics ile beraber de çalışacak.
Fransız Hükümeti son zamanlarda Linux'a ilgisini arttırdı. Son olarak Fransız Danışmanlık şirketi Unilog'dan, Pariste'ki 17.000 devlet bilgisayarına Linux yüklenmesi ile ilgili çalışma yapmasını istemişti.

Kaynak: C|NET Asia

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

polat

Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.