Evcimen Linux´çular yaşadı: Mandrake 8.0 çıktı!

0
sidar
Yeni Mandrake 8.0, KDE 2.4.3 Linux Kernel çekirdeğini kullanıyor ve KDE 2.1.1, GNOME 1.4, Nautilus 1.0, Evolution 0.9, XFree86 =4.0.3, RPM 4.0 gibi yeni sürüm ve yeni özelliklerle geliyor. Mandrake 8.0'e geçmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ftp.php3

İlgili Yazılar

MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

gismo

slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

INTEL: Linux, 32 İşlemcili Sunucularda Çok İyi

anonim

INTEL 32 işlemcili Itanium sunucularında yaptığı veritabanı performans testlerinde denediği Linux´un Windows ve Unix ile yarıştığını gördü.

INTEL, Linux'un geniş veritabanlarını işlemedeki performansını ölçmek için yaptığı testlerde saniyede 600.000 hareket (transaction) ile diğerlerine göre genç sayılabilecek bir işletim sisteminin büyük rakiplerinden hiç de aşağı kalır yanı olmadığını açıkladı.

GNU/Linux Tarihi Arşivi

ghanthar

İlk Red Hat veya Slackware, Suse sürümünü denemek, veya bunlardan önce hangi dağıtımlar vardı bir göz atmak nasıl olurdu? Güzel mi? O zaman bu haberi okuyun.

Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

adervis

Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.

HP, GNU/Linux Tabanlı Dizüstü Bilgisayar Piyasaya Sürecek

malkocoglu_2

Hewlett-Packard, SUSE Linux ile yüklenmiş olarak satılacak yeni bir dizüstü bilgisayarı çok yakında piyasalara duyuracak. HP'nin bu tür bir ürünü piyasaya süren ilk bilgisayar şirketi olduğu iddia edildi.

HP unveils Linux-based laptop