LINUXnet çıktı!

0
MaXCoDeR
Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
yuxel
Temennimiz derginin bir "özel sayı(!)" olarak kalmaması... Keza 6 ayda bir yayınlanacak derginin zannımca değeri = özel sayı
0
MaXCoDeR
Gelen ilgiye bağlı olarak 2. sayı çok daha erken çıkabilir, ve şimdilik öyle olacağa benziyor.
0
mos
oyle sey mi olurmus, cikiyosa "aylik dergiyim ben" diyerek ciksin. korkak olmayan girisimciler istiyoruz :)
0
ShaarDaar
türkiyede girişimci olup korkmayan bir insan olabilirmi? tüm servetini bir kaç saatlik devalüasyon ile kaybendenler sıfır boçla yatırım yaparım deyip kredi çekip batanlar bence çok dürüst davranmışlar başlangıç için
0
MaXCoDeR
Türkiye'de Linux dergisi çıkarmanın bile bir yayıncı için nasıl bir cesaret örneği olduğunu bilemezsiniz :)
0
cayfer
Güzel bir dergi. Ben çok başarılı buldum.
0
aRda_
Cok basarili ve kaliteli bir dergi olmus, emegi gecenlerin eline saglik..
Fakat derginin "ilk ve tek" oldugu konusunda dusuncelerim var.Daha once PC EXTRA dergisi 6 aylik periotlarla birkac gnu/linux dergisi yayinlamisti zaten...
0
MaXCoDeR
PC Extra başlı başına bir dergi olmakla birlikte Linux dergisi değil. Tek bir Mandrake özel sayısı çıkarmış, sonra onu güncelleyerek bir kez daha dağıtımını yapmıştır. Kaldı ki Türkiye'de ilk Linux özel sayısı da SuSE 7.1 kampanyasıyla PCnet'e aittir.
LINUXnet de sürekli yayın olarak kendi alanın bir ilk ve şimdilik tek.
0
aRda_
Cevap ve konuyu aydınlatma icin tesekkurler.
Artik daha "rahatlikla" Turkiye'nin ilk ve tek GNU/Linux dergisi diyebilirim. :)
0
dcc
Tam alacaktım ki fiyatın 10 milyon olduğunu gördüm... Bütün sayılar böyle mi olacak?
0
mos
dergiyle birlikte 5cd verildigini de gormussunuzdur umarim.
0
MaXCoDeR
Dergide reklam olmadığı sürece fiyat böyle olacak gibi görünüyor. Ancak 2. sayı için aynı fiyata daha da fazla içerik sunmayı hedefliyoruz.
0
FZ
Açıkçası beni ilgilendiren böyle bir derginin kaç CD verdiği değil. Hiç CD vermediği halde sunduğu derin, kaliteli ve ileri seviyeli teknik makalelerden ötürü çok daha yüksek paralar vererek yıllar boyunca almış olduğum dergileri bilirim.

Emeği geçen, fikir aşamasından ürün aşamasına dönüşmesinde rolü olan herkese nice teşekkürler!

Bu kaliteyi artırarak devam edin, gerekirse hiç CD vermeyin ama 6 ayda bir ya da 2 ayda bir değil, dolu dolu, sağlam bir teknik içerikle HER AY DÜZENLİ olarak çıkarın ben de HER AY SATIN ALAYIM! Gerekirse reklam alın, malum IBM, HP gibi firmalar GNU/Linux´u epeydir destekliyorlar ve bu işe para yatırıyorlar, yapabiliyorsanız bu firmalardan reklam alın ve fiyatını 5-6 milyon seviyesine indirmeye çalışın, doya doya okuyabildiğimiz, rahatça insanlara tavsiye edebileceğimiz bir dergi olsun.
0
aRda_
Isterseniz o kadarda abartmayalim..(Neyi abartmayalim?)
1. "Dergi CD vermesede olur.."
2. "Ileri seviye teknik dokumanlar..."

1. Bana sorarsaniz (sormasaniz bile soylicem) dergi CD versin :) Dergi yaninda ek olarak verdigi CDlerin birindeki bi program(su an adi aklima degil ne yazik ki) benim baya isime yaradi.Sadece benim isime yaradigindan da eminim.Sonucda verilen CDlerin icinde saman yok, birilerinin islerine yariyacak seyler var..Hem cogu kisi denemeden bir GelecekLinux 3.0 kurmak/kullanmak baska oluyor ;)

2. Belki siz cook iyi derecede GNU/Linux biliyor olabilirsiniz, artik bir GelecekLinux kurulum yazisi sizi cok fazla alakadar etmeye bilir.Fakat bu dergiyi sadece sizin gibi "bilmis"lerin almadigini/okumadigini hatirlatirim.Ileri seviye dokumanlar tabii ki bir yerde gerekli ve faydali yazilardir.Fakat esit agirlik okuyucu oldugunu umarim dergi editorleri farkindalardir.

Kucuk dusunmeyelim, lutfen...
0
SHiBuMi
FZ'nin bahsettiği derginin ileri seviye yazılar içermesi değil. FZ, yayın kaliteli olduğu takdirde, CD de vermese ben daha çok para ödemeye razıyım diyor.

Sahip olduğu bilgi / paylaşım şekli dengesini düzgün biçimde kurabilen ender adamlardan biri FZ, o yüzden "bilmis" lafinin rahatsız ettiğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Selamlar
0
aRda_
Rahatsiz olduguysaniz pardon.Ama buradaki "bilmis" kelimesini kucuk afacan cocuklarda soylenen "seni gibi bilmiiss seni" tarzinda ve anlaminda kullanmadim.
Bilen kisi anlamindaydi...
0
sametc
ben dergiyi halen bulamadım ama bulursam alırım diyorum iceriğini cok merak ediyorum onyargılı olmamak lazım..

gercekten benim icinde derginin kac CD verdiği değil iceriği beni ne kadar bilgilendiriyormu bu onemli. bende pcworld byte falan alırdım ama cd icin değil konu icin ;)

aylık olarak cıksında beynimiz ve pcmiz doyuma ulassın. >>
0
mturker
Ankara'da nerden bulabilirim. Baktığım hiçbiryerde yok.
0
tongucyumruk
Ankaray'ın içindeki gazetecide vardı yanılmıyorsam
0
yuxel
Ben de kıbrıs kara suları içersinde bulamadım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Viyana GNU/Linux'a Geçme Operasyonuna Başladı

FZ

Daha önce FM'de duyurmuştuk, Viyana, tıpkı Münih gibi radikal bir bilgi işlem dönüşümüne hazırlanıyordu ve bu iş için yine ağır yük işçisi, kara gün dostu Debian seçilmişti. Son alınan haberlere göre Viyana operasyona başladı. Viyana Belediyesi, 2006 yılına dek yaklaşık 16.000 bilgisayarlık sistemini dönüştürmeyi ve açık kodlu özgür yazılım olan GNU/Linux tabanlı işletim sistemine geçmeyi planlıyor.

Kaynaklar: http://www.radikal.com.tr, http://www.zdnetindia.com

Pardus Projesi Tatilde!

cuneytturanli

http://liste.uludag.org.tr/duyuru/2007-July/000060.html adresinde aşağıdaki şekilde belirtildiği üzere Pardus projesi tatile çıkmış. Bu süreç içerisinde projedeki kimsenin proje ile ilgilenmeyeceğine dair olarak şunlar yazılmış.

Selamlar;
Bağlı olduğumuz enstitü UEKAE, işlerin düzgün programlanabilmesi için ara verilemeyecek durumda olmayan tüm projeler için toplu izin tercih ediyor ve bu haftadan başlayarak üç hafta boyunca kapalı olacak.
Ara sıra uğrarsak şaşırmayın, artık bu bir sır değil, hepimiz deliyiz; ama resmi olarak 13 Ağustos'a kadar e-posta listelerinden, hata takip sisteminden uzakta günler geçireceğiz... Bu süre içinde kişisel e-postalarımızı okumamak/yanıtlamamak da büyük bir olasılık :-)

Ağustos'ta görüşmek üzere...


Tübitak destekli büyük kurumların kullandığı proje tatilde. Peki büyük kurumlar nasıl güvenecek o zaman bu projeye? Pardus tatilde ise ciddiyet nerede?

Novell+RedHat+Sun = Masaüstü Linux

yuxel

Gizli haber alma örgütü Slashdot'a göre Novell, Redhat ve Sun, bir Linux masaüstü için güçlerini birleştirmiş. Ancak hangi masaüstü ortamının seçileceği tartışma konusu. Tartışma, Ximian'ı, Gnome'u elinde bulunduran Novell'ın, SuSE'yi de bünyesine kattıktan sonra en büyük sponsorlarından birisi SuSE olan KDE'nin durumu ve SuSE gibi KDE'yi en iyi taşıyan dağıtımlardan birisinin Gnome'a daha fazla ağırlık vermesi ile ilgili.

Şimdi Linux için de var

e2e

DesktopLinux.com'a bugün girdiğimde alt alt geçen iki başlıkta da bu, "Şimdi Linux için de var" ifadesi geçiyordu. Artık Linux üzerinde çalışacak programlar ise Adobe'un Acrobat Reader 7.0'ı ile Nero'nun CD yazma programıydı.

Acrobat 7.0'a, RPM ve .tar.gz formatlarında buradan,
NeroLinux hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Acaba RMS bu durumu nasıl karşılıyor.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.