Securing Linux Version 2

0
sundance
Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

Görüşler

0
anonim
ne gerek var bunlarla ugrasmaya bence en guzel sistem Windows ME canavar gibin linuxa da bes basar bece
0
anonim
Hakkatten ya iyi dedin, ben de düşünüyordum bunlara ne gerek var diye. Arkadaşlara ısrar edelim böyle konularda haber yapmasınlar. Ne gerek var, bir gün gelir gerekirse buluruz elbet bir çaresini, özür diler sorarız en kötü bu arkadaşlara, ben eşşeğim deriz.
0
anonim
Haklisin son 6 aydir windows ME altinda hem ftp web mail news ve database serverlari calistiriyorum hemde Bir yandanda quake3 vb.. oyunlar oynuyorum multiplayer 6 aydir hic kilitlenmedi. server 1 dakika bile down olmadi hattaa islemciyi sokup taktim calisirken banamisin demedi (bu son dedigim olay solaris serverlarda gercekten mumkun smp makinalarda islemcilerden birini makina calisirken takip cikarabiliyorsunuz)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Lapis Dergisi Çıktı (Sayı 1)

anonim

Gönüllü olarak hayata geçirmeye çalıştığımız projelerden birisi olan e-lapis online derginin ilk sayısı çıktı. PDF formatında indirilebilir.

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Linux for Playstation I & II, bu sefer tamamı bedava ve açık!

larweda

Sony'nin Linux`lu Playstation II kutusunu çıkaracağını duyurmasının ardından PS üzerinde Linux çalıştırabilmek için sabırsızlıkla bekleyenler için bu sefer tamamı açık kodlu olan ve bedava olan bir alternatif var: Çek bir firma olan Blokman Trading`in Runix'i. Playstation 1 için 2.4 Linux çekirdeğinin alfa sürümünü piyasaya süren Blokman Trading, temmuz ayında çekirdeğin beta sürümünü, ekim ayında da kararlı bir sürümünü çıkaracağını duyurdu. Playstation II için de bir çekirdek yazıldığı söyleniyor, ancak PS2 için verilen bir tarih yok.
Sony, Linux for Playstation II`den sadece 1000 adet üreteceğini ve sadece Japon pazarında piyasaya süreceğini duyurmuştu.

Looking Glass 3D Live CD'de

sfp

Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.

Dizüstü bilgisayarınızda Linux!

larweda

Georgia, Amerika`daki Emperorlinux şirketi, bütün ayarlamaları yapılmış, donanım sürücüleri yüklenmiş, ve sorunsuz olarak linux yüklenmiş dizüstü bilgisayarlar pazarlıyor. IBM, Sony Toshiba ve Dell marka Laptop`lar ve Notebook`lar için istenilen dağıtımdan linux yükleyip, USB`sini, PCMCIA ethernet kartını ve modemini, ekran kartını(1600*1200 X gösterecek şekilde), ses kartını vs. ayarlayıp, hazır yüklenmiş halde satıyorlar. Sonra da 1 sene teknik destek hizmeti sağlıyorlar.