Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

0
e2e
Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7

İlgili Yazılar

Viyana GNU/Linux'a Geçme Operasyonuna Başladı

FZ

Daha önce FM'de duyurmuştuk, Viyana, tıpkı Münih gibi radikal bir bilgi işlem dönüşümüne hazırlanıyordu ve bu iş için yine ağır yük işçisi, kara gün dostu Debian seçilmişti. Son alınan haberlere göre Viyana operasyona başladı. Viyana Belediyesi, 2006 yılına dek yaklaşık 16.000 bilgisayarlık sistemini dönüştürmeyi ve açık kodlu özgür yazılım olan GNU/Linux tabanlı işletim sistemine geçmeyi planlıyor.

Kaynaklar: http://www.radikal.com.tr, http://www.zdnetindia.com

Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı

namixari

Türkiye'de bilgisayar kullanıcısı Insanların büyük bir kısmı işletim sistemi denen yazılımların farkında değil, daha doğrusu ne olduğunu bilmiyor ve bilgisayar kullanmanın yalnızca MS Windows kullanmak oldugunu sanıyor.

Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.