Wine 1.0 sürümü 15. yaş gününde çıkıyor

0
anonim
Wine geliştirici takımı 1.0.0 sürümünü Wine'nin doğum günü olarak kararlaştırdıkları 6 Haziran'da çıkaracak. Bu sürüm sembolik anlam taşıyor. O yüzden çok fazla değişiklik beklememek lazım. 1.0.0 sürümü için dört ürünün kararlı çalışması kriter (Wine 1.0 Release Criteria) olacak. Bilindiği üzere Google'dan bir ekip de wine için yama yayınlamaya başlamıştı ve kısa süre içerisinde Photoshop CS2 linux üzerinde daha kararlı çalışabilir hale gelmişti. Photoshop CS2'nin linux üzerindeki Font desteği ve katman desteği şimdilik yeterli olmasa da ilerisi için umut vaadediyor.
Oyun meraklısı olup linux kullananlar için Wine ayrı bir anlam ifade ediyordur. İrili ufaklı birçok oyun wine ile çalışabiliyor. AirStrike serisi, CS, WoW.. Oyunların tam listesine (eksiklerde var) şuradan ulaşabilirsiniz.
Wine'nin son sürüm notlarına , kaynak koduna ve işletim sisteminize uygun pakete şu adresten http://www.winehq.org/?announce=0.9.59 Wine hakkında eğlenceli yorumlara ise şuradan Dugg For Wine erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

SlackTR: Türk Slackware Kullanıcı Grubu

ghanthar

Uzun süredir Slackware in Türkiye de tanınmadığından ve desteklenmediğinden şikayet ediyordum. Bunu çözmenin en kolay yolu bir web sayfası ile başlamaktı. Ancak bu konuda teknik bir bilgim olmadığı için daha basit bir yol seçtim ve SlackTR yahoogroup'u kurdum. Tüm Türk Slackerlar'ı bu listeye üye olmaya davet ediyorum.

E-devlet kapısında GNU/Linux

anonim

Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.

Konqueror ActiveX´lendi

butch

KDE'nin web tarayıcısı Konqueror artık ActiveX destekliyor. Bu da artık Linux kullanıcılarının Shockwave ve bunun gibi mevzuları kendilerine dert etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Konuyla ilgili detaylı açıklama http://dot.kde.org/994747675/ adresinde. Konqueror'a gelen bu ekin adı da ilginç, Reaktivate. http://www.konqueror.org/... adresinde söylenenlere göre Apple QuickTime eki de yolda...

Lockheed Martin´den Linux projesi

urxalit

Newsalert´teki habere göre Lockheed Martin tasarım projelerinde Linux kullanmaya başlıyor. Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

sametc

www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...