Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

0
pcextra
Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.
PC Extra’nın tamamen Linux platformuna adanan bu ilk sayısında ayrıca Windows işletim sistemi kullanıcıları için karşılaştırmalı Linux’a göç senaryoları, sıkça sorulan sorular, gündelik hayatta Linux kullanımı, İnternet’te açık kaynak alemine ilişkin referans siteler, en belalı donanımlardan olan WinModem’lerle kolayca nasıl başa çıkılabildiği (Mandrake Linux 9.1 için HSF ve HCF modem sürücüleri Knoppix CD’sine konuldu), OpenOffice.org ve her yönüyle KDE 3.1 tanıtımı var. PC Extra’nın bu ilk sayısındaki konuların ayrıntılı listesini http://www.pcextra.com.tr adresinde bulabilirsiniz. Ayrıca http://www.pcextra.com.tr/forumadresinde de fikirlerinizi ve soru(n)larınızı paylaşabileceğiniz bir forum bölümü bulunuyor. Dergiyi satın almak isteyip de bölgelerinde ya da şehirlerinde bulamayanlar, PC Extra’nın web sitesindeki “Online Satış” linkine tıklayarak, seçkin online alış-veriş sitelerinden birinden sipariş verebilirler.

Görüşler

0
crematorium
Derginin çıktığı haberini dün sundance'dan aldım ve koştura koştura gidip gazete bayiinden satın aldım. Gerçekten de çok yararlı bir hizmet. Mandrake 9.1 kur diye ısrar edenler vardı, kuracağım (sağlam bi cdrom drive bulup)

Teşekkürler FM!
0
ftp_finger
Mandrake Linux 9.1'in tam surumu mu bu?
Gazete bayilerinde bulabilir miyim?
0
FZ
Evet. Evet.
0
crematorium
Kesinlikle TAM SÜRÜM ve gazete bayilerinde kolayca bulabilirsin... ;)
0
crematorium
Kendi yorumuna cevap yazmak da ilginç bir duyguymuş! :) Sonunda KURDUM!!! Süper çalışıyo, çok memnunum! KDE 3.1'e bayıldım! Kesinlikle tavsiye ederim... :)
0
sametc
gercekten mukemmel dergi olmuş harika dergi ve içerikleri mutlu etti insanı herkese tavsiye ederim
ayrıca sundance-butch-gorkemcetin de katkısı ;)
0
sundance
Açıkcası, sundance-butch-larweda asıl editörler. Burada özellikle kurulum yazısında büyük emeği geçen Larweda'yı ve derginin editörlerinden Murat'ı es geçmememiz lazım.
0
mos
bu dergi aylik bir Linux / bilgisayar dergisi mi?
0
sundance
Hayır, aylık değil, bir iki ayda bir çıkacak bir özel sayı. Yani bir konu seçilip onun üzerine hazırlanan bir dergi.

Tabi Linux/Programcılık vs. dergisi isteruk diye tutturursanız onun için de elimizden geleni yaparız :)
0
terapi
İSTERUK.... İSTERUK..... İSTERUK....

0
crematorium
İstemezmiyiz hiç! :) Harbi bi Linux/Programcılık dergisi olsa ne süper olur! :)
0
FZ
Benim düşüncem odur ki, eğer ciddi anlamda sektörde çalışan ya da üniversite ortamlarında araştırma geliştirme yapan yazılımcılara, sistem yöneticiliği ile uğraşan kişilere, vs. yönelik programlama, sistem yönetimi, yazılım ürünleri tanıtımı vs. içerikli, yüksek kaliteli (hem içerik hem de fiziksel baskı kalitesi) bir dergi çıkarsa gayet güzel reklam alır ve bir hayli de satar.

Böyle bir dergi, hem profesyonel yazılım geliştiricilere hem de bu konu ile ilgilenmek isteyen gençlere (lise seviyesinde falan) hitap edecek ve ciddi bir izleyici kitlesi oluşturacaktır.

Şu anda piyasadaki dergileri düşündüğümüzde (belki PC Extra hariç) insanların bu dergilerle ilgili bana genellikle söyledikleri şey şu: Niye gidip yarısı reklam geriye kalanının da yarısından çoğu saçma sapan donanım kıyaslamaları ve testleri olan, kalan bölümlerinde de abuk sabuk Word, Excel, Access, (her zaman giriş seviyesinde) VB, Delphi, vs. anlatan bir dergiye paramı ve vaktimi ayırayım ki?

Doğrusu yukarıdaki eleştirilere hak vermemek elde değil. İşte bu eleştiriler doğrultusunda ortaya konacak rafine bir dergi, tanıtımı iyi yapıldığı takdirde alanında bir ilk ve öncü olacaktır diye düşünüyorum.
0
yuxel
Evet de fiyat da şöyle daha makul bişeyler olursa güzel olur
bi 5 milyon gibi bişeye ve her ayda ufak bi promosyonla yok satar böyle bi dergi

0
FZ
Sanırım biraz farklı kavramlardan bahsediyoruz. Yanılıyorsam düzeltin ama bahsettiğim kalitede ve içerikte bir dergi, IBM, HP gibi firmalardan bir miktar reklam alsa ve yüksek satış rakamlarına erişse dahi dergi fiyatının 10.000.000 TL'den aşağı olacağını sanmam.

Ayrıca promosyon derken ne kast ediliyor bunu anlamadım. Kast ettiğim türden dergiyi alan insanlar, dergiyi promosyondan ya da vereceği ekstra şeylerden ötürü değil kalitesinden ve içeriğinden ötürü alacaklardır.
0
terapi
FZ, dediklerine tümüyle katılıyorum.

Bahsi geçen dergi 10 MTL bile olsa kurumsal müşterilerde kendisine ciddi bir müşteri potansiyeli yaratacaktır.

Ve benzeri formda ama farklı alanlardaki dergiler kurumsal müşteriler tarafından takip edilmekte.
0
yuxel
promosyondan kastım bi CD babında olabilir mesela,
ufak ufak updateler veren cdler ....
Kalite ne kadar iyi olursa olsun 10 milyonluk bi dergiyi herkesin alamayacağı da kesin ..

0
sundance
Zaten herkes almayacak.

Her sayısında üç dört tane cd veren, sayfalarca saçmasapan donanım incelemelerinden bıkmış, ulan bu derginin her tarafı reklam diyen, 200 sayfalık dergide okuyacak bir şey bulamamaktan yakınanlar alacak.

Promosyon mevzuuna gelince zaten asıl problem bu. O yüzden bu dergiler bu halde, bu CD mevzuu çıkmadan önceki dergiler çok daha doyurucuydu (bkz. bilgisayar pazarı vs.)
0
yuxel
peki her sayısında üç dört tane cd veren, sayfalarca saçmasapan donanım incelemelerinden bıkmış, ulan bu derginin her tarafı reklam diyen, 200 sayfalık dergide okuyacak bir şey bulamamaktan yakınan ama bi dergiye 10 milyon lirayı pahalı bulan biriyim o zaman ben :)
0
mos
yahu su linux/programcilik isteriz mevzuunu az mi yaptik linux.org.tr listelerinde? :/
isteriz tabi ki, her ay cd vermek zorunda da degil, doyurucu bilgi olsun her seviyeden kullaniciya yeter..
tabi bu halk agzi, bi de isletmeci/mutesebbis boyutu var isin, promosyonsuz, reklamsiz,hedehodosuz, donanim testsiz dergi yapmak oyle her babayigidin harci degildir herhalde..

neticede chip babasinin hayrina yapmiyor herhalde her sayisinda seagate ile quantumun sid*k yaristirmsini, ya da 2 sayfada bir gold pc'nin fiyat listesinin reklamini bosuna koymuyor, eger gonulluler trarafindan hazirlanmis online birseyden bahsediyosaniz fazlamesai ve bu cizgideki siteler yetiyor zaten, yok kagida basili, tum yurda olmasa da bir cok sehre dagitimini yapabilmek icin bir dagitim organiyla calisan birseylerden bahsediyorsak ya catir catir reklam doldurucaksin her boslugu ya da "bulten" halinde gazete kagidina basip 2 milyona saticaksin :)
0
crematorium
Kısacası bu işi promosyonsuz ve az reklamlı yapmak pek de kolay olmasa gerek. 10 milyon olsun hiç farketmez, gerçekten `doyurucu` bilgi içerirse bu parayı hakeder. Ve zaten doyurucu bilgi içermesi için (reklamların kapladığı alanlarda bilgi verebilmek için) 10 milyon güzel bir fiyat gibi görünmekte! :)
0
sundance
Dediğim gibi bu dergi de sen ve senin gibilere hitap etmeyecek o zaman. Çünkü adam gibi içeriğin bir bedeli var. Hem o olsun hem o olsun, iyi güzel, yapabiliyorsan sen yap, daha Türkiye'de yapılmadı bu. Topu topu on yirmi sayfa okunacak materyali olan dergiye 4,5 milyon vermektense, her sayfası ilgi çeken, arşivlenecek 90-100 sayfalık bir dergiye 10 milyon vermek sana pahalı geliyorsa zaten bence problem başka.
0
mysterious
Uzun lafın kısası sundace har ay yada her iki ayda bir çıkacak olursa bir kitap mahiyetinde saklanabilecek ve aydınlatıcı bilgilerle dolu bir dergiden bahsediyor burda ....
Bunun yanında illaki bi cd yada başka bişii vermesi mi lazım, 80-100 sayfalık olursa bence 10 milyon gayet makul.
Hem düşünsenize her ay aldığınız bir kitap ne kadar güzel birşey, Sanki başka biryerde bulabilecez bunun gibi bir dergide, işte yanında promosyon olmazsa burun kıvırrız gibi bir izlemin var. Bence versede olur vermese de önemli olan içerik...

Bu dergide emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla...
0
sametc
beyler derginin neresi pahalı bence dergi iyi bir fiyattı neden tam surum verioyr chip gibi pcnet gibi beta vermiyorlar ve kısa bilgilerde sunmuyorlar zaten iki ay da aldığınız dergi toplam 8500000 tutuyorken hem daha fazla bilgi hem guvenilir insanların yazılarıyla cok guzel bilgiler tecrubeeler kazanıyorsunuz iyi değilmi ?==??????
0
sundance
Ağzına sağlık. Aynen kafadamızdaki de bu, kitap gibi, bir kenarda duracak, zaman zaman başvurulacak bir dergi.

Ve inanın bana 10 milyon bu işi için pahalı değil.
0
murat09
Dergi Aydın'da yok..Ya geldi bitti yada hiç gönderilmedi. Dağıtıcı firmayla görüşülebilir mi...?
Ve, isterik ki, bir dahaki sayıda Debian olsa, nasıl olur?
0
yuxel
Aynı olay kıbrıs için de söz konusu sanırım
Ben de bulamadım
0
pcextra
Kıbrıs hariç, Aydın gibi doğrudan dağıtım merkezi sıfatı olmayan şehirlere PC Extra'nın gönderilmesi tamamen ana bayilerin insiyatifinde.

Aydın için BBD'ye sormadan emin olamayız ama en azından Migros 3m varsa, orada satışa çıkmış olabilir. Aksi takdirde, PC EXTRA'yı ne yazık ki internet üzerinden sipariş vermeniz gerekecek. Ayrıntılı bilgi www.pxectra.com.tr sitesindeki online satış linkinde var.
0
murat09
Aydında Migros 2M. Ve internetten almaya gelince, kredi kartı kullanmıyorum, 8 milyonluk bir dergi içinde 12 milyon havale masrafı biraz fazla. Ben yine de araştıracağım, ama daha önce de bazı böyle özel sayıları (örn:PCnet SuSE özel sayısı) bulamadığımı hatırlayınca yine bulamayacağımı düşünüyorum ve Aydın ve birçok diğer benzer şehri 'Taşra' statüsünde sayarak yüzbinlerce potansiyel okuyucuyu hiçe sayan dağıtım şirketlerini de protesto ediyorum.
Ben mecbur muyum İstanbulda İzmirde oturmaya.. Tatil deyince herkes buralara gelir, yer içer çeker gider kışın da "taşra" oluruz, hava durumunda bile çıkmaz adımız. Matematik nerede gelişti, Thales kimdir nerelidir bir bakmalı insanlar...Saygılar.
Not: Tepkim dergiye değil, dağıtım şirketleri ve bunları yöneten zihniyetedir, yanlış anlaşılmasın.
0
murat09
Dergiyi tüm aramalarıma rağmen Aydın'da bulamadım, zaten gelmediğini de öğrendim, ne Migrosa nede başka bir bayiye. E, naptım, Bodrum'da arkadaş sağolsun CD leri kopyalayacak ve gönderecek. Bende ona Gelecek Linux 2 CDsini göndereceğim. Geldiğinde boş bir Hdd de denerim. Ama esas çıkmasını beklediğim Debian'dır.. Saygılar.
0
caglar_onur
Dergi için elinize sağlık fakat benim sorum daha başka olacak yabancı linux dergilerinden hangilerini takip ediyorsunuz geçenlerde öyle bir hevese kapıldım sayıca çok olduklarını gördüm tavsiye edebileceğiniz hangisi var?Ankara'da bir yerlerde (D&R v.s) bulabilirmiyim yoksa abone mi olunsa ?
0
sametc
beyler derginin neresi pahalı bence dergi iyi bir fiyattı neden tam surum verioyr chip gibi pcnet gibi beta vermiyorlar ve kısa bilgilerde sunmuyorlar zaten iki ay da aldığınız dergi toplam 8500000 tutuyorken hem daha fazla bilgi hem guvenilir insanların yazılarıyla cok guzel bilgiler tecrubeeler kazanıyorsunuz iyi değilmi ?
ayrıca sacma sapan donanım karşılaştırmaları yok bu dergide ayrıca FM felsefesiyle cıkan dergide oyle birşey olurmu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´de Linux - Son Durumlar

FZ

Brezilya´daki son gelişmeleri bir önceki haberimizde okudunuz. ebola arkadaşımızın haklı talebi üzerine bir bakalım bakalım memleketimizdeki GNU/Linux´un kamuda kullanımına dair son durumlar neler.

Internet üzerinde varolan web sitelerinin teknik altyapısı konusunda bilgi veren netcraft.com isimli web sitesi bilgilerine göre Türkiye’de toplam 482 tane gov.tr uzantılı alan adı bulunuyor. Bu web sitelerinin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından hazırlanmış. Bu siteler arasında valilikler, belediyeler ve hastanelere ilişkin web siteleri yer alıyor. Bunun yanında bakanlıklar, Başbakanlık, Cumhurbaskanlığı ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin web siteleri de gov.tr uzantılı siteler arasında listeleniyor. Netcraft.com üzerinde yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kamu web sitelerinin %30’unda Linux işletim sistemi çalışmakta.

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Slackware 10.2 Duyuruldu

GolgeHan

Unix'e en çok benzeyen Linux işletim sistemi Slackware'in 10.2 sürümü duyuruldu. Çekirdek 2.4.31, fakat kurulumda açılış esnasında SCSI ,RAID, SATA desteği olan test26.s ile sistemi kurabilirsiniz. Masaüstü ortamı olarak Kde 3.4.2 ve XFce 4.2.2 dağıtımla birlikte sunulmakta.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.slackware.com/announce/10.2.php

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.