Linux Counter: Hala sayılmadınız mı???

0
conan
Off! Çok zaman olmuş birşeyler yazmayalı! Neden bu kadar tembelleştim acaba? :P Neyse şu tembelliğime "Linux Counter" sitesi konusunda birşeyler yazarak son vermeyi deneyeyim! :)

Linux Counter adından da anlaşılacağı üzere dünya üzerinde linux kullanıcılarını ve linux kullanan bilgisayarları saymayı amaç edinmiş bir site.

Siteye kayıt olarak linux'unuzu saydırabilir, istatistiğin bir parçası olabilirsiniz. Temel olarak iki tip kayıt seçeneği bulunmakta. İster makinanızı, isterseniz de linux kullanıcısı olarak kendinizi kaydettirebiliyorsunuz.

Linux kullanıcılarının sayısını ve dünya üzerinde dağılımını gösteren grafiksel ya da sayısal verilere de ulaşmak mümkün. Diğer işletim sistemleriyle birlikte Linux'un kullanım artışı, uptime, kayıtlı makinaların kernel versiyonlari, gibi çeşitli istatistikler de incelemeye değer.

Herkese Linux'lu günler diliyorum ben =;)

İlgili Yazılar

Ücretsiz Linux CD Projesi

anonim

Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.

Knoppix´le Kendi Live CD´nizi Hazırlayın

yuxel

Knoppix, GNU/Linux tanıtmlarında veya GNU/Linux altında yazılmış bir programın/belgenin sunumunda, bir eğitim CD'si olarak, bir sistem kurtarma CD'si olarak ve tabii ki normal günlük işlerinizde de kullanabileceğiniz bir dağıtımdır. Peki "bu Knoppix'de şu program fazla, keşke şunun yerine şu olsaydı" dediğiniz oldu mu? Bu belge Knoppix kullanarak kendi istekleriniz doğrultusunda bir Live Bootable CD hazırlamanıza yardım edecektir.

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Bekliyor!

anonim

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği sırasında geçen yılki gibi bu sene de yılın penguenleri çeşitli dallarda ödül alacaklar. "Ödül almazsa olmaz" diye düşündüğünüz penguenleri aday göstermek icin http://senlik.linux.org.tr/odul_oneri.php adresinden öneride bulunabilirsiniz

Editörün notu: FM'i henüz kimse önermemiş

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.