Linux Counter: Hala sayılmadınız mı???

0
conan
Off! Çok zaman olmuş birşeyler yazmayalı! Neden bu kadar tembelleştim acaba? :P Neyse şu tembelliğime "Linux Counter" sitesi konusunda birşeyler yazarak son vermeyi deneyeyim! :)

Linux Counter adından da anlaşılacağı üzere dünya üzerinde linux kullanıcılarını ve linux kullanan bilgisayarları saymayı amaç edinmiş bir site.

Siteye kayıt olarak linux'unuzu saydırabilir, istatistiğin bir parçası olabilirsiniz. Temel olarak iki tip kayıt seçeneği bulunmakta. İster makinanızı, isterseniz de linux kullanıcısı olarak kendinizi kaydettirebiliyorsunuz.

Linux kullanıcılarının sayısını ve dünya üzerinde dağılımını gösteren grafiksel ya da sayısal verilere de ulaşmak mümkün. Diğer işletim sistemleriyle birlikte Linux'un kullanım artışı, uptime, kayıtlı makinaların kernel versiyonlari, gibi çeşitli istatistikler de incelemeye değer.

Herkese Linux'lu günler diliyorum ben =;)

İlgili Yazılar

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Compex Dijital Yaşam Fuarı

anonim

7-10 Şubat 2002 tarihleri rasında Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde (Harbiye/istanbul) düzenlenen Compex Dijital Yaşam Fuarına ücretsiz davetiye almak için www.compex.com.tr adresini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, Gelecek A.Ş, yılın ilk Compex fuarına katılıyor ve Gelecek Linux`u tanıtmak için A-27 standından hazır olacak.

Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

anonim

Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517

Linux 2.6 çıktı

tongucyumruk

Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...