Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

0
tupac
Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Görüşler

0
m1a2
Öncelikle bu yazıyı tercüme etme zahmetine katlanan Deniz Akkuş Kanca`ya çok teşekkürler. Zahmetten kaçmayıp bu haberi geçen arkadaşa da teşekkürler. Bu önemli mektuba bundan sonra VILLANUEVA MEKTUBU olarak refer edilmesi de uygun olacaktır kanaatimce. Haberde belirtilen `Oku! Okut!` sloganına katılmamak ta mümkün değil. Özellikle ısrarlı şekilde `insanlar XXWord`e alışmış, sen şimdi OpenYYY`yi nasıl önerebilirsin` argümanıyla ergonomiyi ve insanların pek malum alışkanlıklarını ön plana çıkararak, proprietary teknolojilerin birçok hususun yanısıra özellikle veri sürekliliğini (mektuptan alıntı) menfi yönde etkilemesini göz ardı eden görüş sahiplerinin mektubun çıktısını alıp açık bir zihinle okumalarını öneririm ;) Maalesef durum çok vahim, mektupta adı geçen terim ve isimlerden bir tanesinde dahî kulak dolgunluğu hisseden bir milletvekilimiz var mıdır acaba? Sizi gidi RTÜK`çüler sizi...

P.S. Askerde iken K.K.K.lığı karargâhında `veri sürekliliği, casus yazılımlar` vb. konularda `yaw bu işin başka bir yolu yok mu?` diye benden görüş isteyen Albayıma da (ki zannediyorum paşa olmuştur artık) selâmlar bu arada. Nasıl yapsakta okutsak şu mektubu ona???
0
FZ
Bağlantılı bir haber.
0
sundance
Sizi bilmem ama bende ağlama hissi uyandırdı bu mektup :) Ne kadar güzel dört dörtlük idrak edip olayı ortaya koymuş Villanueva amca pes doğrusu. Artık MS bunu kapak yapar herhalde ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...

Yeniden okullu olmak isteyen?

anonim

Aranızda benim gibi acemi linux çular olduğuna eminim ve büyük olasılıkla siz de benim gibi nette döküman avına çıkmışsınızdır. Ben safarim sırasında ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir adrese rastladım http://www.mandrakecampus.com bu site popüler linux dağıtımı mandrake nin eğitim sitesi... Hayatında ilk defa linux kullanmaya başlayanlar için hazırlanmış, oldukça anlaşılır bir dile sahip olan sitenin adı da konuya cok uymuş :) yeniden okullu olmak isteyenler, bir ziyaret edin bence...

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.