Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

0
tupac
Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Görüşler

0
m1a2
Öncelikle bu yazıyı tercüme etme zahmetine katlanan Deniz Akkuş Kanca`ya çok teşekkürler. Zahmetten kaçmayıp bu haberi geçen arkadaşa da teşekkürler. Bu önemli mektuba bundan sonra VILLANUEVA MEKTUBU olarak refer edilmesi de uygun olacaktır kanaatimce. Haberde belirtilen `Oku! Okut!` sloganına katılmamak ta mümkün değil. Özellikle ısrarlı şekilde `insanlar XXWord`e alışmış, sen şimdi OpenYYY`yi nasıl önerebilirsin` argümanıyla ergonomiyi ve insanların pek malum alışkanlıklarını ön plana çıkararak, proprietary teknolojilerin birçok hususun yanısıra özellikle veri sürekliliğini (mektuptan alıntı) menfi yönde etkilemesini göz ardı eden görüş sahiplerinin mektubun çıktısını alıp açık bir zihinle okumalarını öneririm ;) Maalesef durum çok vahim, mektupta adı geçen terim ve isimlerden bir tanesinde dahî kulak dolgunluğu hisseden bir milletvekilimiz var mıdır acaba? Sizi gidi RTÜK`çüler sizi...

P.S. Askerde iken K.K.K.lığı karargâhında `veri sürekliliği, casus yazılımlar` vb. konularda `yaw bu işin başka bir yolu yok mu?` diye benden görüş isteyen Albayıma da (ki zannediyorum paşa olmuştur artık) selâmlar bu arada. Nasıl yapsakta okutsak şu mektubu ona???
0
FZ
Bağlantılı bir haber.
0
sundance
Sizi bilmem ama bende ağlama hissi uyandırdı bu mektup :) Ne kadar güzel dört dörtlük idrak edip olayı ortaya koymuş Villanueva amca pes doğrusu. Artık MS bunu kapak yapar herhalde ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gentoo Dışındaki Kaynak Kodu Tabanlı Dağıtımlar

ghanthar

Birçoğumuz, özellikle kaynak kodu tabanlı dağıtımlar ile ilgilenmeyenler Gentoo´yu tek kolay kurulabilen kaynak kodu tabanlı dağıtım sanırız. Oysa Gentoo´dan daha kolay olanları bile mevcut...
Kaynak:LinuxMerkezi

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.

Linux´un Geleceği

Nightwalker

http://www.vnunet.com/News/1138984 adresinde yer alan habere göre yıllık kazançları 1 milyar doları aşan 15 büyük Amerikan firmasıyla yapılan görüşmelerde firma yetkilileri GNU/Linux'un kritik görevlerde kullanımak için hala yeterli olmadığını belirttiler. Firmaların endişeleri Linux'a verilen destek konusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan röportajda görüşleri alınan bilişim uzmanlarından bazıları Linux'un büyük firmaların kritik görevlerinde kullanılmamasının sebebini algı yanlışlıklarına ve alışkanlıklara bağladılar.