Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

0
tupac
Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Görüşler

0
m1a2
Öncelikle bu yazıyı tercüme etme zahmetine katlanan Deniz Akkuş Kanca`ya çok teşekkürler. Zahmetten kaçmayıp bu haberi geçen arkadaşa da teşekkürler. Bu önemli mektuba bundan sonra VILLANUEVA MEKTUBU olarak refer edilmesi de uygun olacaktır kanaatimce. Haberde belirtilen `Oku! Okut!` sloganına katılmamak ta mümkün değil. Özellikle ısrarlı şekilde `insanlar XXWord`e alışmış, sen şimdi OpenYYY`yi nasıl önerebilirsin` argümanıyla ergonomiyi ve insanların pek malum alışkanlıklarını ön plana çıkararak, proprietary teknolojilerin birçok hususun yanısıra özellikle veri sürekliliğini (mektuptan alıntı) menfi yönde etkilemesini göz ardı eden görüş sahiplerinin mektubun çıktısını alıp açık bir zihinle okumalarını öneririm ;) Maalesef durum çok vahim, mektupta adı geçen terim ve isimlerden bir tanesinde dahî kulak dolgunluğu hisseden bir milletvekilimiz var mıdır acaba? Sizi gidi RTÜK`çüler sizi...

P.S. Askerde iken K.K.K.lığı karargâhında `veri sürekliliği, casus yazılımlar` vb. konularda `yaw bu işin başka bir yolu yok mu?` diye benden görüş isteyen Albayıma da (ki zannediyorum paşa olmuştur artık) selâmlar bu arada. Nasıl yapsakta okutsak şu mektubu ona???
0
FZ
Bağlantılı bir haber.
0
sundance
Sizi bilmem ama bende ağlama hissi uyandırdı bu mektup :) Ne kadar güzel dört dörtlük idrak edip olayı ortaya koymuş Villanueva amca pes doğrusu. Artık MS bunu kapak yapar herhalde ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))

WineX 2.0; Tabuta Bir Çivi Daha ;)

sundance

Transgaming özellikle DirectX konusunda iyi çalışması hedeflenen Wine versionu WineX`in yeni versionunu çıkarttı.

\r \r DirectX 8.1 destekleyen bu version denediğim kadarıyla Wolfenstein, Homeworld ve Starcraft`ı sorunsuz çalıştırıyor. Eğer nVidia grafik kartınız varsa hem DirectX, hem de OpenGL altında Windows`daki FPS oranlarını yakalıyorsunuz. Dahası DirectX kullanmayan bir çok Windows 98 uygulamasını da gayet iyi çalıştırabiliyorsunuz

\r \r WineX 2.0 paketleri şu an için sadece kayıtlı üyeler için. Ama source indirip compile edebilirsiniz. Unutmadan, tahmin edebileceğiniz gibi site SLASHDOTTED ;)

Wine 1.0 sürümü 15. yaş gününde çıkıyor

anonim

Wine geliştirici takımı 1.0.0 sürümünü Wine'nin doğum günü olarak kararlaştırdıkları 6 Haziran'da çıkaracak. Bu sürüm sembolik anlam taşıyor. O yüzden çok fazla değişiklik beklememek lazım. 1.0.0 sürümü için dört ürünün kararlı çalışması kriter (Wine 1.0 Release Criteria) olacak. Bilindiği üzere Google'dan bir ekip de wine için yama yayınlamaya başlamıştı ve kısa süre içerisinde Photoshop CS2 linux üzerinde daha kararlı çalışabilir hale gelmişti. Photoshop CS2'nin linux üzerindeki Font desteği ve katman desteği şimdilik yeterli olmasa da ilerisi için umut vaadediyor.

Chip Özel Sayısı: Red Hat 9.0 Beta!

anonim

Chip Dergisi bu ay çıkarttığı özel sayısında, Red Hat 9.0 Beta'yı veriyor.

Gazete bayilerinde 9,5 milyona satılmakta olan bu sayıda neden 9.0'ın kendisini değil de Betasının verildiği, dahası bunun neden derginin hiçbir yerinde belirtilmeyip, ancak kuruluma başlayınca görülebildiği bir soru işareti.

Bir başka soru işareti de, 'Dünyada ilk defa bir dergi RedHat 9.0'ı çıkar çıkmaz veriyor'ifadesinde. Bilindiği üzere RedHat firması ismin imtiyaz sahibi ve ondan izin alınmadan RedHat adı altında bu dağıtımın dağıtılması kesinlikle yasak. Peki Chip bu işi nasıl yaptı ?
Az önce aldığımız bir habere göre Vogel, Chip Özel Sayısını piyasadan çekmek için harekete geçmiş! Şu anda derginin dağıtılmış sayıları bayilerden toplanıyor!

GNUstep live CD

yuxel

Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum