Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

0
tupac
Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Görüşler

0
m1a2
Öncelikle bu yazıyı tercüme etme zahmetine katlanan Deniz Akkuş Kanca`ya çok teşekkürler. Zahmetten kaçmayıp bu haberi geçen arkadaşa da teşekkürler. Bu önemli mektuba bundan sonra VILLANUEVA MEKTUBU olarak refer edilmesi de uygun olacaktır kanaatimce. Haberde belirtilen `Oku! Okut!` sloganına katılmamak ta mümkün değil. Özellikle ısrarlı şekilde `insanlar XXWord`e alışmış, sen şimdi OpenYYY`yi nasıl önerebilirsin` argümanıyla ergonomiyi ve insanların pek malum alışkanlıklarını ön plana çıkararak, proprietary teknolojilerin birçok hususun yanısıra özellikle veri sürekliliğini (mektuptan alıntı) menfi yönde etkilemesini göz ardı eden görüş sahiplerinin mektubun çıktısını alıp açık bir zihinle okumalarını öneririm ;) Maalesef durum çok vahim, mektupta adı geçen terim ve isimlerden bir tanesinde dahî kulak dolgunluğu hisseden bir milletvekilimiz var mıdır acaba? Sizi gidi RTÜK`çüler sizi...

P.S. Askerde iken K.K.K.lığı karargâhında `veri sürekliliği, casus yazılımlar` vb. konularda `yaw bu işin başka bir yolu yok mu?` diye benden görüş isteyen Albayıma da (ki zannediyorum paşa olmuştur artık) selâmlar bu arada. Nasıl yapsakta okutsak şu mektubu ona???
0
FZ
Bağlantılı bir haber.
0
sundance
Sizi bilmem ama bende ağlama hissi uyandırdı bu mektup :) Ne kadar güzel dört dörtlük idrak edip olayı ortaya koymuş Villanueva amca pes doğrusu. Artık MS bunu kapak yapar herhalde ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Geliştiricileri'nden Teklif: Tarif Edin Sizin için Sürücüyü Biz Yazalım

FZ

Linux çekirdek programcılarından ve "Linux Kernel in a Nutshell"in yazarı Greg Kroah-Hartman blogunda çok önemli bir haber duyurdu. Bu haberde bahsedilenler gerçekleşirse GNU/Linux kullanıcıları kısa sürede çok daha fazla donanım desteğine, açık kodlu sürücülere ve kaliteli donanım sürücülerine kavuşabilir.

Asus EePc Linuxlanıyor

3lobyte

Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

Vector 3.0 çıktı

anonim

DistroWatch'un haberine göre Vector Linux 3.0 versiyonu cikti. Bu versiyonda önemli yenilikler var. Tamamen Slackware tabanlı hale getirilen dağıtımda ayrıca Slackware'in paket araçları pkgtools da bulunuyor. Bu sayede Slackware için olan her paketi (ve update'leri) yükleyebilirsiniz. Ayrica LSB uyumlu ve versiyon 2.5'a göre sadece 20MB daha büyük !