Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

0
tupac
Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Görüşler

0
m1a2
Öncelikle bu yazıyı tercüme etme zahmetine katlanan Deniz Akkuş Kanca`ya çok teşekkürler. Zahmetten kaçmayıp bu haberi geçen arkadaşa da teşekkürler. Bu önemli mektuba bundan sonra VILLANUEVA MEKTUBU olarak refer edilmesi de uygun olacaktır kanaatimce. Haberde belirtilen `Oku! Okut!` sloganına katılmamak ta mümkün değil. Özellikle ısrarlı şekilde `insanlar XXWord`e alışmış, sen şimdi OpenYYY`yi nasıl önerebilirsin` argümanıyla ergonomiyi ve insanların pek malum alışkanlıklarını ön plana çıkararak, proprietary teknolojilerin birçok hususun yanısıra özellikle veri sürekliliğini (mektuptan alıntı) menfi yönde etkilemesini göz ardı eden görüş sahiplerinin mektubun çıktısını alıp açık bir zihinle okumalarını öneririm ;) Maalesef durum çok vahim, mektupta adı geçen terim ve isimlerden bir tanesinde dahî kulak dolgunluğu hisseden bir milletvekilimiz var mıdır acaba? Sizi gidi RTÜK`çüler sizi...

P.S. Askerde iken K.K.K.lığı karargâhında `veri sürekliliği, casus yazılımlar` vb. konularda `yaw bu işin başka bir yolu yok mu?` diye benden görüş isteyen Albayıma da (ki zannediyorum paşa olmuştur artık) selâmlar bu arada. Nasıl yapsakta okutsak şu mektubu ona???
0
FZ
Bağlantılı bir haber.
0
sundance
Sizi bilmem ama bende ağlama hissi uyandırdı bu mektup :) Ne kadar güzel dört dörtlük idrak edip olayı ortaya koymuş Villanueva amca pes doğrusu. Artık MS bunu kapak yapar herhalde ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apache TOM CAT 4.0 çıktı

anonim

Apache'nin Java Servlet'i ve JSP yorumlayıcısı Tom Cat'in 4.0 versiyonu internet'e sunuldu. Tom Cat 4.0 Java Servlet 2.3 and JSP 1.2 özelliklerini içinde barındırıyor. Daha önceki sürüm olan 3.3'e göre tamamen farklı bir kod mimarisi kullanılmış. Daha detaylı bilgi ve indirip denemek için: jakarta.apache.org/tomcat/news.html

Linux`a IDE-CDWriter Kuruyoruz!!!

sundance

Eğer Kablonet veya DSL`iniz varsa, hiçbir zaman yeteri kadar harddiskiniz olamaz :) Bu düşünceden yola çıkarak bugün gidip kendime bir CD-Writer aldım. Yaklaşık birbuçuk yıldır gururla kullandığım Linux sistemime bu CD-Writerı tanıtabilmek için sekiz saat kadar uğraştıktan sonra başarılı oldum.

\r\r \r\r Sizlerin en azından uğraşmamanız için, Fazlamesai ürünlerine bir yenisini daha ekleyelim dedim ve bu sancılı süreci mümkün olduğu kadar pratikleştirdim. İyi cd basmalar (en iyi p2p MLDonkey, işte o kadar ;)

Yeni bir linux dağıtımı : MagmaLinux 9.3

ccvural

Linux kurmak normal bilgisayar kullanıcıları için daima korkulan bir şey olmuştur. MagmaLinux bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor. Kurulum son derece basitleştirilmiş.

Linux 'a geçmek isteyen bormal bilgisayar kullanıcılarının zorlandığı bir başka konu ise hangi paket/programları kuracağı. Magma , uzman olmayanların paket seçme sorununa da çözüm getirmeyi hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için http://www.magmalinux.org

Türkiye`de profesyonel Linux eğitimi

larweda

Son yılların gözde iş sektörlerinden biri olan bilgisayar eğitim sektörü, Türkiye`de de geçen sene büyük eğitim firmaları ve büyük yatırımlar (aynı zamanda büyük batırımlar :-) ile hızlı bir ilerleme kaydetti. Piyasada gördüğümüz eğitim firmalarının tamamı M$, CISCO, Digital, Sun, Oracle gibi yüksek fiyatlı, yüksek telif hakkı ödenen konularda eğitim vermeyi tercih ettiler. Yeni açılan bir eğitim firması olan BTeğitim ise eğitim portföyüne toplam 3 Kur / 18 Hafta süren bir Linux Sertifika Programı ile başlıyor.

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.