Linux How To: Videolu Belgeler

0
talat
GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bende buna benzer bir fikir düşünmüştüm her video kursu için 1USD$ ücret talep edecektim ama :P neyse galiba rakip olacağız.0 (Rekabet iyidir)
0
yilmaz
şahsi kanaatim çekirdek kurulumundan sonra masaüstü yöneticilerinin kurulumu ve konfigüre edilmesi. ses kartı tv kartı gibi bazı problemli donanımların sisteme tanıtılması daha faydalı bir video içeriği olacaktır.
0
sametc
bence ufuk geliştirici , vayyyyy süper dedirten videolarıda unutmamak lazım tabii..
0
purple_overdose
Kesinlikle super bir olay. buna benzer bir video dizisi PHP ve MYSQL icin izlemistim ve oturup kitap okuyup da calismaktan cok daha yararli olmustu benim icin. hele birde anlatanlar espiriler filan yapiyolar cekim esnasinda o yuzden hic sikilmadan eylenerek ogrenmistim.nezaman birkonuyu unutsam bu konular hakkinda o vieolara bakiyorum. bazi sikici kitaplardan ve ezberci anlatimdan cok cok daha iyi : )
0
talat
bende ses kayıdınıda yapmak isterdim ama dosya boyutlarının cok buyumesinden dolayı yapmıyorum. Birde suan kayıt icin kullandıgım program bunu desteklemiyor .. Ama video dersler icin fikirlerinizi bekliyorum ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Windows: Insecure by Design

DJENGIN

Washington Post´ta yayınlanan “Microsoft Windows: Insecure by Design” başlıklı makalesinde Pegoraro, alternatif işletim sistemleri Mac OS X ve Linux’un daha korumalı olduğunu belirtirken Microsoft firmasının virüs koruma stratejilerini eleştiriyor. Kısa bir süre önce dünya çapında milyonlarca kullanıcı So.Big virüsü saldırısını yaşadı. E-posta kutuları şişerken internet trafiği yavaşladı, anonim e-postalar kutuları doldurdu.

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.

NTV Radyo´da GNU/Linux programı başlıyor

thisisawar

NTV Radyo'da bu hafta bir GNU/Linux programı başlayacağı açıklandı.

Oracle'ın sponsorluğunda hazırlanan "Oracle Linux Magazin" adlı program her Perşembe 12:35'te yayınlanacak. NTV Radyo'da Erdal Kaplanseren'in sunacağı program her ne kadar Oracle merkezinde yürüyecekse de, içinde Linux geçen bir radyo programının olması keyif verici. NTV Radyo frekansları bilgisi NTVMSNBC'nin sitesinde (www.ntvmsnbc.com) bulunabilir. Sanıyorum programı dinleyerek içerik kalitesinin artırılmasını sağlamak mümkün olabilir. Bakalım neler olacak...

Çin de Linux dedi !!!

anonim

/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.