Linux How To: Videolu Belgeler

0
talat
GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bende buna benzer bir fikir düşünmüştüm her video kursu için 1USD$ ücret talep edecektim ama :P neyse galiba rakip olacağız.0 (Rekabet iyidir)
0
yilmaz
şahsi kanaatim çekirdek kurulumundan sonra masaüstü yöneticilerinin kurulumu ve konfigüre edilmesi. ses kartı tv kartı gibi bazı problemli donanımların sisteme tanıtılması daha faydalı bir video içeriği olacaktır.
0
sametc
bence ufuk geliştirici , vayyyyy süper dedirten videolarıda unutmamak lazım tabii..
0
purple_overdose
Kesinlikle super bir olay. buna benzer bir video dizisi PHP ve MYSQL icin izlemistim ve oturup kitap okuyup da calismaktan cok daha yararli olmustu benim icin. hele birde anlatanlar espiriler filan yapiyolar cekim esnasinda o yuzden hic sikilmadan eylenerek ogrenmistim.nezaman birkonuyu unutsam bu konular hakkinda o vieolara bakiyorum. bazi sikici kitaplardan ve ezberci anlatimdan cok cok daha iyi : )
0
talat
bende ses kayıdınıda yapmak isterdim ama dosya boyutlarının cok buyumesinden dolayı yapmıyorum. Birde suan kayıt icin kullandıgım program bunu desteklemiyor .. Ama video dersler icin fikirlerinizi bekliyorum ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux'da Fransa ve Çin Ortaklığı

Soulblighter

Fransız Atom Enerjisi Kurumu (CEA), Linux üzerinde çalışacak bir yazılım için Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışmaya başlayacak.
Devlet kurumları, beraber çalışarak PC, PDA, Sunucular gibi çeşitli ortamlarda çalışacak Linux temelli bir platform oluşturmak için örgütlenecek. Ayrıca oluşturulacak sistem çevrimiçi hizmetleri ve iletişim uygulamalarını da destekleyecek.

Henüz ayrıntılar verilmese de CEA, Fransız teknoloji şirketi Bull ve Fransız kökenli Avrupalı şirket ST Microelectronics ile beraber de çalışacak.
Fransız Hükümeti son zamanlarda Linux'a ilgisini arttırdı. Son olarak Fransız Danışmanlık şirketi Unilog'dan, Pariste'ki 17.000 devlet bilgisayarına Linux yüklenmesi ile ilgili çalışma yapmasını istemişti.

Kaynak: C|NET Asia

Tarihi bir gün!

sundance

Dün (22 Mart 2004 günü), Türkiye´nin önde gelen gazetelerinden Milliyet´te tam sayfa Linux International´ın ilanı yayınlandı.

MS´a yakınlığı ile bilinen Doğan Grubu´nun önde gelen gazetesi olan Milliyet´te yayınlanan bu ilanda ´Linux ve Açık Yazılımlar´ kullanımının neden daha güvenilir, daha geliştirmeye açık ve daha ucuz olduğu anlatılıyor. Dahası, ´Siz isterseniz bunu devrim diye adlandırın, biz basitçe özgürlük diyoruz´ ibaresi geçiyordu. İlanı veren ise Linux International adına http://www.acikyazilim-turkiye.org

Çerçeveletip duvrarıma asmayı düşünüyorum, sanırım taşlar yerinden oynuyor.

Mono + Knoppix = Monoppix !

demolish

Monoppix, Knoppix tabanlı bir çalışan cd dağıtımı. Adından da anlaşılacağı üzere Mono teknolojisini tanıtmak ve yaymak için oluşturulmuş. Mono, .Net teknolojisinin sadece framework kısmının özgür alternatifi ve daha fazlası. Cd içerisinde:
Mono runtime environment,complier and class libraries.
Mono enabled IDE.
ASP.NET web server.
MySQL DB.
ve Mono ile ilgili dokümanlar mevcut.

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)