OpenBSD 2.9 Çıktı!

0
PCc0d3r
OpenBSD 2.9 çıktı! Bilindiği gibi OpenBSD BSD çeşitleri arasında güvenliğe en çok önem veren işletim sistemleri arasında.
\r Daha fazla bilgi için: Release Notes ChangeLog

Görüşler

0
Max
Kesinlikle guvenlik konusunda asmislar. Kac firma sayfalarina OpenBSD nin yazdigi bu kelimeleri yazabildi, ben bilmiyorum sizler biliyorsaniz soleyin Four years without a remote hole in the default install!
http://www.openbsd.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wireless avlamanın yararları: Özgür Knoppix Kitabı

sundance

New Jersey'de jetlagi atlatmak için 26 saatten sonra uyuyup uyandığımda (laptopı açtığım ana denk geliyor bu) yarısından fazlası açık 37 tane kablosuz ağ buldum. Tesadüf o ki ;) en yakını FreeLinuxCd.org'un ağıydı, hemen daldım.

Eşe dosta mailları attıktan sonra, bir de uzun süredir bakamadığım freelinuxcd.org'a bir göz atayım dedim veee hayırsız FM takipçilerinden Conan'ın Knowing Knoppix isimli özgür knoppix kitabından bahsettiğini gördüm. Bu vesileyle OpenOffice formatında yazılmış bu kitabı sizlerle paylaşayım istedim.

Kim demiş war driving anca bela getirir diye. Neyse wlan'ın sahibi (Oktay) içerde hala uyuyor, o kalkmadan kaçsam iyi olur ;)

Linus da artık fulltime fazlamesaici ;)

sundance

Yaklaşık altı yıldır Transmeta için çalışmakta olan, Linux hareketinin öncüsü Linus Tornvalds, kernel listelerine dün attığı şu mesajla artık Transmeta şirketinden ayrıldığını ve tüm zamanını Linux kernele ayıracağını belirtmiş.

Zaten Transmetanın da çok nazik bir şekilde, kendisine bunca zaman kernel üzerinde çalışması için imkan tanıdığını fakat artık tüm zamanını buna adayabileceğini söylüyor. Hepimize hayırlı olsun diyelim. Kariyer meraklılarına özenle duyrulur :)

Mandrake´den Gizemli açıklama!

ghanthar

Mandrake Linux un yaratıcısı Gael Duval tarafından Mdk Kulüpe bir mesaj atıldı.
"Mandrake Linux seçim özgürlüğü olduğu için
Mandrake Linux insanları güçlendirmek olduğu için
İnsanların hareket etme kapasitesi olduğu için
İnsanların yeni ürünlerle neler yaptığını izlemeyi sevdiğimiz için
Onu yıl sonuna doğru bir tatil hediyesi olarak yayımlayacağız"
Mdk Club'ta herkes bu aralar bunun ne olabileceğini konuşuyor. Hareketten bahsedildiği için herkesin ilk aklına gelen laptop veya cep bilgisayarı için özel bir sürüm. Bir ay daha beklememiz gerekecek sanırım ne olduğunu anlamak için.
Kaynak:LinuxMerkezi

Microsoft Windows: Insecure by Design

DJENGIN

Washington Post´ta yayınlanan “Microsoft Windows: Insecure by Design” başlıklı makalesinde Pegoraro, alternatif işletim sistemleri Mac OS X ve Linux’un daha korumalı olduğunu belirtirken Microsoft firmasının virüs koruma stratejilerini eleştiriyor. Kısa bir süre önce dünya çapında milyonlarca kullanıcı So.Big virüsü saldırısını yaşadı. E-posta kutuları şişerken internet trafiği yavaşladı, anonim e-postalar kutuları doldurdu.

HP Linux Sistemleri Satışına Başladı

anonim

Linux kullanıcıları Dell'in Linux sistemlerini satmayı bırakmasından çok üzülmüştü.Bu seferki iyi haber.HP önceden Red Hat 7.1 yüklenmiş Intel tabanlı sistemlerin satışına başladı.Bu sistemler firmanın sadece iş yerlerine satılan PC modellerinde bulunuyor.Ev kullanıcıları için üretilen modeller WinXP ile satılmaya devam edilecek. www.hp.com/products1/linux/