Hacking Windows for Linux

0
yuxel
Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)

İlgili Yazılar

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"

Vector Linux SOHO 5.1 Sahnede

GaripFakir

Slackware tabanlı bir sürüm olan Vector Linux SOHO 5.1 dağıtımını duyurdu. SOHO sürümü tek CD'lik bir dağıtım masaüstü olarak KDE ya da ICEVM ile geliyor. Slackware'in çevikliği ve sağlamlığına bir de kullanım kolaylığı ilave edilince karşı konulması güç bir GNU/Linux dağıtımı ortaya çıkıyor.

Vector linux kullanmak için aşağıdaki sebepler öne sürülebilir:

Linux yarışması başladı!

FZ

Bugün başlayan ve 15 gün boyunca sürecek olan IBM Roadshow kapsamındaki Linux Başarı Öyküleri 2002, bu konuda iddia sahibi projeleri bekliyor.

8 ilde 21 üniversitede gerçekleştirilecek olan etkinliğe bugün Sabancı Üniversitesi'nde başlandı. Kazanan üniversitenin ödülüyse IBM tarafından kurulacak olan bir bilgisayar laboratuvarı olacak. Dereceye giren ilk 10 kişi de yurtiçi ve yurtdışında en az 8 hafta staj imkânı ve Linux on Intel seti kazanacak.

Linux'ta 3G ile VINN'lamak

eu

3G konusunda 3 GSM şirketinin reklamlarında ve dökümanlarında Linux'ta çalışır/çalışmaz konusunda bir bilgi bulamıyorsunuz. Birtanesinin müşteri hizmetlerini aradığımda 3G modemlerinin çalışıp çalışmadığını sordum, teknik arkadaşa yönlendirdiler ve o da dökümana baktı ve sadece Windowsta çalışır dedi, ama biraz zorlayınca test için birtane ayarladılar.