GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

0
FZ
Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.

Görüşler

0
FZ
Evde uzunca bir süredir Debian ortamında Ogg Vorbis kullanan biri olarak bu haber beni sevindirdi.

Linux ve masaüstü, Linux ve multimedya, olur mu ki acaba, yaw oyun var mı yeterince, son kullanıcı ne der ki acep diye kısır tartışmalarla vakit kaybededursun bazı insanlar, görüldüğü gibi bazıları da laf yerine ``iş´´ yapmakla meşgul ;-)
0
anonim
Müzik kaydı türü işler yapmak için aslında bir server işletim sistemi kerneli olan Linux kabul edilemeyecek derecede yüksek latency değerlerine sahip olduğu için ne yazık uygun bir kernel değil_di_. Şu anda kernel patchleri ile bu sorunu aşabiliyorsunuz. 2.6 kerneli ile bu çözümler resmi olarak entegre ediliyor ( + alsa resmi oluyor) ve Linux bir server, desktop, embedded, super computer, cluster, ve daha pek çok role uygun bir OS şekline bürünüyor. Bekleyin, çok yakında ... :^)

/Maverick
0
FZ
Bildiğim kadarı ile düşük `latency´ konusunda BeOS nam salmış idi bu alemde. Şimdi kimbilir ne yapıyordur o adamlar...
0
anonim
Himm.. Bir baska istila hareketi daha yasiyoruz. ABD Irak'i istila ederken, Linux'da sessiz ve derinden ilerlereyek masaustlerini filan istila etmeye basliyor.

Birileri derhal bir sey yapmali. Guvendigimiz daglardan olan shibumi bile henuz bir yorum getirip bu yazida yazanlari curutemedi.

Bence derhal BM'den kara cikarmak lazim. Linux istilasi durdurulmali..

Tembel FM'ci.. skoylu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Looking Glass 3D Live CD'de

sfp

Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.

Penguence Sayı 5 Çıktı

wetware

İnternet üzerinde yayınlanan Penguence'nin 5. sayısı çıktı.

penguence.linux.org.tr adresinden indirebilirsiniz.

Şenliğin 3. günü, 13 Mayıs Cumartesi, 11:30-12:30 arasında C Salonunda toplanıyoruz. Dergimize dair fikri olan, eleştirileri olan, çalışmak isteyen, gönüllü olan , gönülsüz olan, sadece kimler varmış diye merak eden, ilk defa duyan, kısaca tüm penguenleri bekleriz...

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Vector Linux SOHO 5.1 Sahnede

GaripFakir

Slackware tabanlı bir sürüm olan Vector Linux SOHO 5.1 dağıtımını duyurdu. SOHO sürümü tek CD'lik bir dağıtım masaüstü olarak KDE ya da ICEVM ile geliyor. Slackware'in çevikliği ve sağlamlığına bir de kullanım kolaylığı ilave edilince karşı konulması güç bir GNU/Linux dağıtımı ortaya çıkıyor.

Vector linux kullanmak için aşağıdaki sebepler öne sürülebilir:

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)