GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

0
FZ
Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.

Görüşler

0
FZ
Evde uzunca bir süredir Debian ortamında Ogg Vorbis kullanan biri olarak bu haber beni sevindirdi.

Linux ve masaüstü, Linux ve multimedya, olur mu ki acaba, yaw oyun var mı yeterince, son kullanıcı ne der ki acep diye kısır tartışmalarla vakit kaybededursun bazı insanlar, görüldüğü gibi bazıları da laf yerine ``iş´´ yapmakla meşgul ;-)
0
anonim
Müzik kaydı türü işler yapmak için aslında bir server işletim sistemi kerneli olan Linux kabul edilemeyecek derecede yüksek latency değerlerine sahip olduğu için ne yazık uygun bir kernel değil_di_. Şu anda kernel patchleri ile bu sorunu aşabiliyorsunuz. 2.6 kerneli ile bu çözümler resmi olarak entegre ediliyor ( + alsa resmi oluyor) ve Linux bir server, desktop, embedded, super computer, cluster, ve daha pek çok role uygun bir OS şekline bürünüyor. Bekleyin, çok yakında ... :^)

/Maverick
0
FZ
Bildiğim kadarı ile düşük `latency´ konusunda BeOS nam salmış idi bu alemde. Şimdi kimbilir ne yapıyordur o adamlar...
0
anonim
Himm.. Bir baska istila hareketi daha yasiyoruz. ABD Irak'i istila ederken, Linux'da sessiz ve derinden ilerlereyek masaustlerini filan istila etmeye basliyor.

Birileri derhal bir sey yapmali. Guvendigimiz daglardan olan shibumi bile henuz bir yorum getirip bu yazida yazanlari curutemedi.

Bence derhal BM'den kara cikarmak lazim. Linux istilasi durdurulmali..

Tembel FM'ci.. skoylu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)

One linux to rule them all?

conan

Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu IX. Geleneksel Programlama Yarışması

hayalci

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun düzenlediği Geleneksel Programlama Yarışması'nın dokuzuncusu için ön elemeler başladı. Finali 30 Nisan 2006'da yapılacak olan yarışmanın ön eleme sorularına ve yarışmayla ilgili detaylara http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden erişilebilir. Son cevap gönderme tarihi 20 Nisan 2006 olan ön eleme sorularının puanlandırılmasıyla seçilecek olan finalistler, 30 Nisan 2006 tarihinde ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yapılacak olan finale katılmaya hak kazanacaklar. Ayrıca finallerden bağımsız olarak özel ödüllü bir soru da tüm yarışmacılar tarafından cevaplanabilir. Finalde dereceye giren ve özel ödüllü sorudan en yüksek puan alan yarışmacılara finalle aynı gün düzenlenecek olan törende ödülleri verilecektir. Dünyadaki benzerleri arasında (IOI, ACM, Tübitak) Linux platformunda düzenlenmiş yarışmaların ilki olma ayrıcalığına sahip olan yarışmaya, bilgisayar bilimine ilgi duyan ve gönül veren tüm üniversite lisans öğrencileri davetlidir.

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.