GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

0
FZ
Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.

Görüşler

0
FZ
Evde uzunca bir süredir Debian ortamında Ogg Vorbis kullanan biri olarak bu haber beni sevindirdi.

Linux ve masaüstü, Linux ve multimedya, olur mu ki acaba, yaw oyun var mı yeterince, son kullanıcı ne der ki acep diye kısır tartışmalarla vakit kaybededursun bazı insanlar, görüldüğü gibi bazıları da laf yerine ``iş´´ yapmakla meşgul ;-)
0
anonim
Müzik kaydı türü işler yapmak için aslında bir server işletim sistemi kerneli olan Linux kabul edilemeyecek derecede yüksek latency değerlerine sahip olduğu için ne yazık uygun bir kernel değil_di_. Şu anda kernel patchleri ile bu sorunu aşabiliyorsunuz. 2.6 kerneli ile bu çözümler resmi olarak entegre ediliyor ( + alsa resmi oluyor) ve Linux bir server, desktop, embedded, super computer, cluster, ve daha pek çok role uygun bir OS şekline bürünüyor. Bekleyin, çok yakında ... :^)

/Maverick
0
FZ
Bildiğim kadarı ile düşük `latency´ konusunda BeOS nam salmış idi bu alemde. Şimdi kimbilir ne yapıyordur o adamlar...
0
anonim
Himm.. Bir baska istila hareketi daha yasiyoruz. ABD Irak'i istila ederken, Linux'da sessiz ve derinden ilerlereyek masaustlerini filan istila etmeye basliyor.

Birileri derhal bir sey yapmali. Guvendigimiz daglardan olan shibumi bile henuz bir yorum getirip bu yazida yazanlari curutemedi.

Bence derhal BM'den kara cikarmak lazim. Linux istilasi durdurulmali..

Tembel FM'ci.. skoylu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppixe Kardeş Geldi...

anonim

Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Penguence 2. sayı PDF olarak yayınlandı

resilence

Penguence Sayı 2 PDF formatında çıktı.

Penguence Dergisi, Linux Kullanıcıları Derneği bünyesinde sürekli bir yayın çıkartmak amaciyla oluşturulmuş bir topluluk projesidir. Şubat 2005 tarihinde ilk sayısı çıkan dergi 2. sayısı ile okuyucuların karşısında. PDF formatında hazırlanan dergiyi http://penguence.linux.org.tr sitesinden indirebilirsiniz.

2.sayıda yer alan konulardan bazıları:

GNOME 2.6 beta1

roktas

GNU/Linux masaüstü cephesinde gelişmeler devam ediyor. Kısa bir süre önce yapılan KDE 3.2 duyurusundan sonra şimdi de GNOME 2.6 beta1 duyuruldu. Bu yeni sürümde benim bilgim dahilindeki en göze çarpıcı yenilik GtkFileChooser widget değişiklikleri. (2.6`yı kuran arkadaşların görsel deneyimlerini bekliyorum.)

Kernel Mentors Projesi

anonim

Linux çekirdeği ile ilgili projelere yeni başlayan hevesli genç topluluk ile tecrübeli çekirdek geliştirecilerini buluşturarak onlara yol göstermelerini sağlayan "Kernel Mentors" projesi Matt Mackall tarafından duyuruldu.

Bu projenin kernel newbies veya kernel janitors projelerine alternatif olmadığı onlarla beraber çalışacağı da ifade ediliyor. Projeye ait e-posta listesine buradan ulaşılabilir.

gnuLinEx ile 'Bilgi Toplumu' Hedefleri

anonim

İspanya'nın federe eyaletlerinden biri olan Extremadura, özgür ve açık kaynak yazılımları üniversite, özel sektör, ve kamu işbiriliği ile destekleyen, geliştiren ve uyarlayan ilk yerel yönetimlerden biridir. 1997'den beri tekno-politik bir kararla süreç resmi yönetimin insiyatifi ile başlatılmış ve başarı ile sürdürülmüştür.