One linux to rule them all?

0
conan
Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.
Bir çatı altında birleşen bu linux firmalarının coğrafi yerleri de bu söylentileri doğrular şekilde. Pazar analistleri, birçok linux dağıtımının olmasının ticari açıdan oldukça kötü olacağını bir iki yıldır bas bas bağırıyorlardı. Bu 4 dağıtımın da ticari kaygıları olan dağıtımlar olduğu gözönünde bulundurulursa birleşmelerinin de ticari bir nedeni olacağını kestirmek o kadar da güç değil doğrusu.

UnitedLinux herkese açık bir konsorsiyum olacak. UnitedLinux basın açıklamasında RedHat ve Mandrake'yi de bu konsorsiyumda görmek istediklerini açık açık belirtmiş. RedHat ise dün kendi ortaklık (alliance) programını yayınlamıştı.

Bu konsorsiyum içerisinde bulunan diğer büyük şirketler ise şöyle: AMD, Fujitsu, Hewlett-Packard, Intel, NEC, Progress Software, SAP, Borland, Computer Associates ve IBM. (Bu listede kalın harflerle yazılmış olanlar aynı zamanda RedHat'in ortaklığında iş yapan firmalar)

Daha fazla bilgiyi bu sabah (30-05-2002 Persembe) açılan www.unitedlinux.com sitesinden edinebilirsiniz. Ya da zaten favori geek sitenizde kesin bu konu konuşuluyordur ;)

Görüşler

0
anonim
Suse 8.0 Gelecek linuxda dahil olmak uzere bugune kadar gordugum en iyi turkce destegine sahip surum..
Buna ragmen Suse''nin icinde oldugu bu olusumun Installation languages icinde turkceyi bulundurmamasi uzucu..

http://unitedlinux.com/en/release_plans/index.html
0
anonim
CONAN hakk?ndaki terbiyesizce yorum gözümüzden kaçt??? için herkesten özür dilerim. O yorumu silince thread de silindi, ama kusura bakmay?n.
Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 8.0 çıktı

conan

Slackware'in en yeni sürümü dün piyasaya çıktı. Dağıtım XFree86 4.1.0, kernel olarak 2.2.19 ve 2.4.5, KDE 2.1.2, GNOME 1.4, glibc 2.2.3 gibi paketleri içinde barındırıyor.
Detaylı bilgi için:
Slackware sitesi
Linuxtoday

Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

Soulblighter

Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.

Chip Özel Sayısı: Red Hat 9.0 Beta!

anonim

Chip Dergisi bu ay çıkarttığı özel sayısında, Red Hat 9.0 Beta'yı veriyor.

Gazete bayilerinde 9,5 milyona satılmakta olan bu sayıda neden 9.0'ın kendisini değil de Betasının verildiği, dahası bunun neden derginin hiçbir yerinde belirtilmeyip, ancak kuruluma başlayınca görülebildiği bir soru işareti.

Bir başka soru işareti de, 'Dünyada ilk defa bir dergi RedHat 9.0'ı çıkar çıkmaz veriyor'ifadesinde. Bilindiği üzere RedHat firması ismin imtiyaz sahibi ve ondan izin alınmadan RedHat adı altında bu dağıtımın dağıtılması kesinlikle yasak. Peki Chip bu işi nasıl yaptı ?
Az önce aldığımız bir habere göre Vogel, Chip Özel Sayısını piyasadan çekmek için harekete geçmiş! Şu anda derginin dağıtılmış sayıları bayilerden toplanıyor!

1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

polat

Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr

Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

anonim

Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...