One linux to rule them all?

0
conan
Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.
Bir çatı altında birleşen bu linux firmalarının coğrafi yerleri de bu söylentileri doğrular şekilde. Pazar analistleri, birçok linux dağıtımının olmasının ticari açıdan oldukça kötü olacağını bir iki yıldır bas bas bağırıyorlardı. Bu 4 dağıtımın da ticari kaygıları olan dağıtımlar olduğu gözönünde bulundurulursa birleşmelerinin de ticari bir nedeni olacağını kestirmek o kadar da güç değil doğrusu.

UnitedLinux herkese açık bir konsorsiyum olacak. UnitedLinux basın açıklamasında RedHat ve Mandrake'yi de bu konsorsiyumda görmek istediklerini açık açık belirtmiş. RedHat ise dün kendi ortaklık (alliance) programını yayınlamıştı.

Bu konsorsiyum içerisinde bulunan diğer büyük şirketler ise şöyle: AMD, Fujitsu, Hewlett-Packard, Intel, NEC, Progress Software, SAP, Borland, Computer Associates ve IBM. (Bu listede kalın harflerle yazılmış olanlar aynı zamanda RedHat'in ortaklığında iş yapan firmalar)

Daha fazla bilgiyi bu sabah (30-05-2002 Persembe) açılan www.unitedlinux.com sitesinden edinebilirsiniz. Ya da zaten favori geek sitenizde kesin bu konu konuşuluyordur ;)

Görüşler

0
anonim
Suse 8.0 Gelecek linuxda dahil olmak uzere bugune kadar gordugum en iyi turkce destegine sahip surum..
Buna ragmen Suse''nin icinde oldugu bu olusumun Installation languages icinde turkceyi bulundurmamasi uzucu..

http://unitedlinux.com/en/release_plans/index.html
0
anonim
CONAN hakk?ndaki terbiyesizce yorum gözümüzden kaçt??? için herkesten özür dilerim. O yorumu silince thread de silindi, ama kusura bakmay?n.
Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware Türkiye Resmi Yansısı

experience

Slackware Linux Projesi Resmi Türkiye Yansısı hizmete girdi.Siteye buradan, yansıya da buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.slackware.com/getslack/list.php?country=Turkey

Linux for Playstation 2!!!

larweda

Sony, oyun konsolu Playstation 2`nin için uzun süredir beklenen Linux işletim sistemli paketini ilk sürümününü duyurdu.

Maalesef sadece Japon pazarı için...

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Linux yüklü dizüstü!

velista

Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...