Looking Glass 3D Live CD'de

0
sfp
Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.
java.net sitesinde duyrulan Looking Glass 3D çalışabilmesi için yüksek ram kapasitesine ihtiyaç duyuyor. Looking Glass 3D Projesi java.net Anasayfası, Looking Glass 3D Live-CD Projesi java.net Anasayfası, Looking Glass 3D Download adresi iso, Looking Glass 3D Download adresi iso.MD5, Looking Glass 3D Projesi sun.com Anasayfası, Looking Glass 3D basın toplantısı Video

Daha önce FM'den nehuse arkadaşımız bu konu ile ilgili bir haber göndermişti o da burada

Görüşler

0
Soulblighter
Ben 1.5 hafta önce Live CD'yi indirdim. Grafik arayüzü hata verdi. Farklı donanımlara sahip bir çok bilgisayarda denedim yine de çalışmadı. Bu bahsettiğin LiveCD yeni mi yayınlandı? Benim elimde olandan daha mı yeni acaba?

Fırsat bulduğumda tekrar deneyip ne tür bir hata aldığımı da bildireceğim...
0
Soulblighter
"Desktop manager 'lg3d' is not supported" hatası alıyorum. Bu hatayı TWM üzerinde alıyorum. Bir çok sistemde denedim hep aynı hata...
0
y0rk
lg3d yi bir kaç ay önce fc3 e kurmuştum, oldukça zor olmuştu. Alttaki tracker a program linki koymak için kodu modifiye etmek gerekiyordu. Sonra tekrar ant ile derlemek init 4 - init 5 ile sessionu yeniden başlatmak(fullscreen) falan gerekiyordu. 1 gun ugraştım çalıştırmak için. Ama sonuc bekledigim gibi olmamıştı. Full screende daha hızlı çalışıyordu ama hiçbir zaman pencerelerin arkasını çevirip bişeyler yazamamıştım :/ Standart uygulamalar (terminal penceresi,browser vs..) ben buraya ait degilim diye bagırıyorlardı.
Linuxta alışık olmadigiz kadar çok ram, işlemci ve yüksek kapaiteli grafik kartı istiyor. Güzel proje cok ram , cok işlemci gücü, bizi bozar yani :) ( en azından beni;) )
0
sfp
lg3d yi merakla bekliyorduk. sonunda live cd de olsa görebilceğimiz umuduyla indirdik ben haberi yazarken kendi makinamda denemiştim lg 3d nin splash screen i ni gördüm tam masa üstüne geçmeden önce gri bir ekranda kaldı. heralde ram im yetmiyor diye düşündüm. sonradan gelen yorumlarda gördümki herkezde hemen hemen aynı sorun var. java.net teki lg3d-live cd email listlerine mail gönderdim sorun ile ilgili hala bir cevap gelmedi. indirip te gri ekran görebilirsiniz sadece üzgünüm. :(
0
yilmaz
çok stabil olduğunu soylemek zor. şua bazı kartlar üzerinde çalışıyor sadece.
https://lg3d-core.dev.java.net/lg3d-getting-started.html#Platform_Requirements
adresinde linux ve solaris kurulumları için ayrıntılı döküman var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 10.0 Çıktı

Challenger

Tüm zamanların en sert Linux dağıtımı Slackware'in 10.0 sürümü duyuruldu. Daha önce bu haberde de duyurulduğu gibi XFree86 yerine X.org' un 6.7.0 sürümünü kullanan Slackware 10.0, ön tanımlı çekirdek olarak Linux 2.4.26 ile geliyor. Ancak, Linux 2.6.7 de opsiyonel olarak pakete eklenmiş. GCC 3.3.4 (GCC 3.4.0 da alternatif olarak dağıtımda mevcut), Mozilla 1.7, GNOME 2.6.1 ve KDE 3.2.3 paketlerlerini de içeren sürüm ile ilgili ayrıntılı değişiklik kaydı ve iso dosyalarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Değişiklik Kaydı: http://www.slackware.com/changelog/i386/ChangeLog-stable.txt
ISO Dosyaları: http://www.slackware.com/torrents/index.html

KDE 3 Çıktı

tongucyumruk

Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.

Linux Kernel Fonksiyonlarını 'Hook'lamak

anonim

Linux çekirdeğindeki bir fonksiyonun işleyişini ona zarar vermeden değiştirmek istediğimizi düşünelim. Kaynak kodları değiştirir tekrar derleriz ancak bu yazıda daha farklı bir yöntem izleyecegiz ve hafızadaki kernel'a tamamen geçici bir yama yapacağız.

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.