Looking Glass 3D Live CD'de

0
sfp
Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.
java.net sitesinde duyrulan Looking Glass 3D çalışabilmesi için yüksek ram kapasitesine ihtiyaç duyuyor. Looking Glass 3D Projesi java.net Anasayfası, Looking Glass 3D Live-CD Projesi java.net Anasayfası, Looking Glass 3D Download adresi iso, Looking Glass 3D Download adresi iso.MD5, Looking Glass 3D Projesi sun.com Anasayfası, Looking Glass 3D basın toplantısı Video

Daha önce FM'den nehuse arkadaşımız bu konu ile ilgili bir haber göndermişti o da burada

Görüşler

0
Soulblighter
Ben 1.5 hafta önce Live CD'yi indirdim. Grafik arayüzü hata verdi. Farklı donanımlara sahip bir çok bilgisayarda denedim yine de çalışmadı. Bu bahsettiğin LiveCD yeni mi yayınlandı? Benim elimde olandan daha mı yeni acaba?

Fırsat bulduğumda tekrar deneyip ne tür bir hata aldığımı da bildireceğim...
0
Soulblighter
"Desktop manager 'lg3d' is not supported" hatası alıyorum. Bu hatayı TWM üzerinde alıyorum. Bir çok sistemde denedim hep aynı hata...
0
y0rk
lg3d yi bir kaç ay önce fc3 e kurmuştum, oldukça zor olmuştu. Alttaki tracker a program linki koymak için kodu modifiye etmek gerekiyordu. Sonra tekrar ant ile derlemek init 4 - init 5 ile sessionu yeniden başlatmak(fullscreen) falan gerekiyordu. 1 gun ugraştım çalıştırmak için. Ama sonuc bekledigim gibi olmamıştı. Full screende daha hızlı çalışıyordu ama hiçbir zaman pencerelerin arkasını çevirip bişeyler yazamamıştım :/ Standart uygulamalar (terminal penceresi,browser vs..) ben buraya ait degilim diye bagırıyorlardı.
Linuxta alışık olmadigiz kadar çok ram, işlemci ve yüksek kapaiteli grafik kartı istiyor. Güzel proje cok ram , cok işlemci gücü, bizi bozar yani :) ( en azından beni;) )
0
sfp
lg3d yi merakla bekliyorduk. sonunda live cd de olsa görebilceğimiz umuduyla indirdik ben haberi yazarken kendi makinamda denemiştim lg 3d nin splash screen i ni gördüm tam masa üstüne geçmeden önce gri bir ekranda kaldı. heralde ram im yetmiyor diye düşündüm. sonradan gelen yorumlarda gördümki herkezde hemen hemen aynı sorun var. java.net teki lg3d-live cd email listlerine mail gönderdim sorun ile ilgili hala bir cevap gelmedi. indirip te gri ekran görebilirsiniz sadece üzgünüm. :(
0
yilmaz
çok stabil olduğunu soylemek zor. şua bazı kartlar üzerinde çalışıyor sadece.
https://lg3d-core.dev.java.net/lg3d-getting-started.html#Platform_Requirements
adresinde linux ve solaris kurulumları için ayrıntılı döküman var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

sametc

www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

Paylaşmak istediğim bir anı

cayfer

Dün akşam evde ilginç bir olay yaşadım: 14 yaşındaki küçük oğlum Murat sinirli bir şekilde odasından çıkıp "Yetti artık!" diye yanıma geldi. "Hayrola?" diyince "yarından başlayarak LINUX'a geçiyorum!" dedi. Nedenini sorunca "bu çakılmalardan, ikide bir reboot etmek zorunda kalmaktan ve virüslerden bıktım artık." yanıtını verdi. "Ama o zaman oyunlarını oynayamazsın" falan diyince "Abim benim sevdiğim oyunların hepsini halletmis, üstelik MSN, AIM hepsi varmış. MP3'ler için de çok iyi bir program varmış. Filim de seyrediliyormuş. Ödevlerimi de LINUX'un ofis programıyla yaparım" dedi ve makinasındaki önemli dosyalarını benim makinama yedeklemeye başladı. "Bi tek photoshop yokmuş, onu da kullanmayabilirim" diyince GIMP'ten söz ettim ve çok sevindi.

14 yaşında bir çocuk... Benden ve ağabeyinden etkilenmemiş olmasına olanak yok elbette ama hiç kimsenin zorlaması olmadan, bir akşam durup dururken odasından "Yeter artık..." diye fırlıyorsa MS ürünleriyle profesyonel iş yapmaya girişeceklerin bir kez daha düşünmesi gerekir gibime geliyor.

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...

Hangi Linux Sertifikası?

anonim

CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.