Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

0
sundance
Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.

Görüşler

0
oktay
Online alisveris yapmiyorum, guvenemem tipi seyler duydum daha once Linux34'u tavsiye ettigimde. Iciniz rahat olsun, linux34 kendi icimizden bir arkadas. Gonul rahatligiyla alisveris yaparken bir yandan da Turkiyede linux'un gelismesine yardimci oldugunuzu unutmayin.

Oktay
0
sundance
Yaaa kusura bakmasın kimse ama bütün bunlar düşünce tembelliği ! Lafa bak 'Onlayn alışveriş yapmam güvenmiyorum', herşeyden önce Sanal Kart diye bir nane var. Ne kadarlık alışveriş yapacaksan o kadarlık para koyuyorsun alışverişten on saniye önce sonra alışverişi yapıp artan parayı hesaptan çekiyorsun, bitti gitti. Beş kuruş para olmayan bir kredi kartını da isteyen kullanmaya çalışsın. Güvenmiyorum da bilmemne.

Onu geçtim, Linux34'e bir baksınlar, BANKA HAVALESİ ile çalışıyor. Yani hiçbir şekilde paranızı kaybetmek, kredi kartı numarası vermek gibi bir şey de yok.

Dur tahmin edeyim, bu sana 'online alışverişe güvenmiyorum' diyen arkadaşlar aynı zamanda da '56K modemim var, nasıl indirip deneyeyim dağıtımları' da diyorlar di mi ?

Kendi çözüm üretemeyen bir çok insan, önlerine konulan çözümleri kabul etmeme konusunda dehaya varan bahanelere bulmaktadırlar. Niye, çünkü kabul ederlerse önlerine konan çözümü, düşünce tembeli oldukları, dogmaları kabul ettikleri, kafalarını üç kuruşluk çalıştırmaktan üşendikleri ortaya çıkacak.

Not: Abarttıysam kusura bakmayın, NetCat beni sabah 5'de uyuttu :) Hayatta da en illet olduğum insanlar kafalarını ilk günkü gibi bomboş tutmaya çalışanlardır...
0
anonim
Ya bu arkadasin sattigi urunler arasinda bir cok lisansi ucretsiz olmayan urun var.

Lindows, Quake3, Unreal Tournament, Suse, ...

Bunlari satmasi yasal mi?
0
sundance
Bu konuyu araştıracağım. Quake3 ve Unreal Tournament (eger Linux executablelardan oluşuyorlarsa yasal olarak dağıtılabiliyorlar, Quake3 sahiplerinin bunları kullanması yasal, ama orjinal Q3 cdsi ise problemli)

Diğerlerine gelince, burada alınan ücret CD kopyalama, kutulama ve nakliye ücreti, yani öyle üstüne kar koyup tanesini 10-15 milyondan satma gibi bir durum yok. Tabi bu arada biri çıkıp da bana bir cd 300,000TL. demesin, bu da anlamsız.

O doğrultuda yapılan işlem dağıtmak diye geçiyor ve cdleri kopyalamak için makul bir ücret alınması
yasal.

Fakat dediğim gibi oyunlar konusunda bir şey söyleyemeyeceğim.
0
dfisek
Aslında sorun ücret alınması değil, ücret alınmaması olmalı... :-)

Lindows'un en ucuz paketi 119$. İçinde GPL paketler var ama kapalı lisansı olan bölümleri de var. GPL kısımları dağıtabilirsin ama diğer kısımları hayır. Parasını verip alsan bile arkadaşıma kopyalayayım diyemiyorsun.

Suse'nin dağıtımı da benzer koşullarda olmalı. Çünkü Yast'ın kendisi zaten farklı bir lisansa sahip. İstersen ftp'den kurulum yapabiliyorsun ama 7 cd'lik professional sete göre eksikleri oluyor.
0
acemi_
linux34`den Debian CD`lerini almistim. Havaleyi Cuma gunu saat 16:00 gibi yapip aksam da bir mail atmistim.

O aksam siparisin ellerine gectigini ve pazartesi gonderilecegini soyleyen bir mail geldi. Pazartesi işe gittigimde ise CD`ler hazir bekliyordu. Ben cok memnun kalmistim linux34 ile calismaktan.


:)))
Tam reklam mesaji gibi olmus.
0
anonim
peki sana gelen cdler gerçekmiler yoksa kopya mıydı arkadaşım.
0
FZ
İki CD-ROM sürücü içine konmuş iki adet Debian CD´si arasındaki 1500 farkı bulunuz :-P Hangisi gerçek hangisi kopya! İşte soru bu! :-P
0
ebola
erdoğan yabanci değildir.
Rahatça güvenebilirsiniz.
Bu isi ticari amacla yapmiyor.
0
oktay
erdogan mi? ben linux34 saniyordum adini :PP
0
acemi_
Debian'in kopyasi mi olur yahu :))
0
inoxes
Gecen aylarda debian 3.0 için kadıköy yazıcıoğlunda
bir bilgisayar firması 30 milyon istemişti.
Sanırım Linux34.com ve benzerlerinin değeri bu örnekle açıklanabilir :)
0
oktay
30 milyona da deger , 100 milyona da. Tabi ki ucuzunu bulup almak daha iyi. Fakat adam satabiliyorsa, helal olsun.. satsin. Bosa giden bir para degildir.

Oktay
0
inoxes
Geçenlerde bir yazı okumuştum gnu/linux yazilimlarinin iktisadi değerinin 2 trilyon dolar'lar mertebesinde olduğuna dair :)

Ama bildiğim kadarıyla debian cd'lerinin 1 dolar civarında satılması gerekiyor eğer yanında destek vermiyorsanız(verdiklerinide düşünmüyorum). Açıkcası fiyatı duyunca çok kızmıştım. Bana eski günleri hatırlattı biraz, 1 megabyte için 0,2 dolar isterdi eski korsan program satan bilgisayarcılar :)
0
anonim
Yok 1 dolara satılması gerek diye bir şey. Özellikle de Debian ve Slackware sözkonusu olduğunda istediği fiyata satabilir. Hiç problem yok.

Fakat RedHat ve Suse´de dağıtma hakkı diye geçen mevzu var o da $1 olmak zorunda değil, makul bir fiyat diye geçiyor, Internet üzerinde Linux dağıtım CD´si yollayan sitelerin %90´ında da fiyat $5´ın üstünde.
0
anonim
slm :)
Öncelikle Benim Hakkımda yazılan + ve - yorumlara
teşekkür etmek istiyorum. Bana güvenen arkadaşlar olması çok güzel. :)
Oyunlar konusunda haklısınız.. Ama dayanamadım..
Yani open GL oyunların Linux altında çalışmasını herkez görsün istedim.. Ama en kısa zaman da iptal edeceğim ve Oyun demolarının olduğu CD leri vermeye devam edecem. (Daha mantıklı ve daha az yer kaplıyorlar)

SuSE ise 7.1 ve 7.3 professionel verisyonlarını bana kendileri gönderdi dağıtmam için... ve konuyada galiba inanmayanlar çıktı.. Ve otarihlerde suseden bana gelen maiileri gönderdim
inanmayanlara.. okuyunca hak vermişlerdi..

sanirim yakında yine bir kıyak yapabilirler bana :)

Saygilarimla
Erdoğan Bilgici
www.linux34.com

Not:Linux34-Box ile birlikte küçük bir kitapçık verilmesini istiyoruz .Bu vesile ile bu kitpçığın ortaya çıkması için Sponsorların bana destek vermesi gerekiyor.. :)

Bol bol linuxxx :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Open Source File Sharing

anonim

Windows`daki imesh`ler, kazaa`lar, napster`lar hepsini bir kenera bırakın. kurtuluş open source`da dememiş miydik size? giFT (internet file transfer), açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı ve shareware programlardan eksiğinden çok fazlası var. hımmm bunu kanıtlamak lazım, şöyle ki: matrix`in 538 mb`lik divx filmini indiriyorum şu an, darısı sizin başınıza...matrix divx yazdığımda yaklaşık 10 tane sonuç buldu ve elbette bu bağlantıların en yavaşı 56 k modemde 2.5 kb'lık bir dosya transferine sebep oluyor, eğer bağlantınız hızlı ise gerisini siz düşünün...
Bunun dışında sadece video değil her ama her türlü dosyayı aratabiliyorsunuz, yeterki karşıdaki adam sharing'e açık tutmuş olsun... ne diyim artık gözümüz aydın...
gift.sourceforge.net

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.