Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

0
maeqlin
Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.
Bahsi geçen iki distrodan birinin Red Hat olması bekleniyor. Larry Ellison aynı röportajda Red Hat'le görüşmelerin devam ettiğini belirtmiş. Haberle ilgili daha geniş bilgi ve Larry Ellison'ın open source hareketi hakkındaki görüşleri şu adresten okunabilir:
http://news.ft.com

Kaynak:
www.ft.com
www.nethaber.com

Görüşler

0
acemi_

Bu haber, Hürriyet Gazetesi'nde de yer almıştı. Haberin başlığı söyleydi:
Oracle: Linux’u satın alabiliriz

Madem bu konu hakkında bilgin yok, yazma! Ya da bir bilene danış, "Ben söyle bir haber yazdım, saçmalamış mıyım, bir kontrol etsene" de!

Hürriyet'teki haberin linki

0
Tarık
bir yorum yazmaya çalıştım ama sanmıyorum yayınlansın :(
0
mow
diğeri için atıyorum; centos :)
0
yilmaz
Oracle JBOSS ile de ilgileniyor idi. RedHat JBOSS u aldı. Oracle da belki RedHatı alır. Oracle yüklü fedoralarımız olur :D
0
Zebani
Aslında ne kadar ilginç :) artık kendi uygulamasını satmak isteyen kendi işletim sistemiyle birlikte uygulamasını dağıtabilir. :) Uygulamalar adedince Linux. Yaşasın Linux! :))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çin de Linux dedi !!!

anonim

/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Linux Yerelleştirme

butch

Yerelleştirme konusunda yaptığımız bir konuşma sonrasında, Görkem Çetin bu konuda ciddi bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi bana. Onun bu konudaki görüşleri şöyle:

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...

Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

FZ

Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)

Son 2.4

yuxel

Kernel 2.6'yı beklerken, 2.4.22'nin duyurulmasından 3 ay sonra 2.4.23 duyuruldu. Jens Axboe'nun yazdığı "Laptop mode" adı verilen sistem; pillerin daha uzun kullanılmasını sağlayacak. 2.4.23 deki yenilikler için şu adrese göz atabilirsiniz.
Kaynak: kerneltrap.org