Gelecek Linux 1.0

0
anonim
En önemli özelliği sitesinde de belirtildiği gibi "Her uygulama ile ekrana ve yazıcıya Türkçe yazma ve bastırma desteğini orijinal olarak içinde barındıran ilk ve tek dağıtım" olan Gelecek Linux, Gelecek Linux Sistemleri firması tarafından hazırlanmış. 3 CD halinde ve Türkçe StarOffice 5.1 ile beraber gelen Gelecek Linux, bizleri yüzlerce dolar lisans ücreti ödemekten kurtaracak ve sonunda Linux altında adam gibi bir Türkçe masaüstü ve ofise kavuşturacak gibi gözüküyor. Gelecek Linux'u FTP yansısından indirebilmeniz mümkün. Web sitesine ise http://www.geleceklinux.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Evet kurduk .. olay güzel. KDE2 arayüzü ile daha da karizmatik olacagı inancındayız. Hatta bi sürü insanın nerde resolv? diye basını da aarıttık (Sundance bilir) ve fakat;
bu güzel kardesimiz hiç gecinemiyo micro$oft kardesi ile onu söölim...
Bilgisayarı sadece naçizane grafik isleri için kullanan ve uzun bi sure bu ilgi seviyesinin ilerisine geçemeyecek olan bendeniz, Gelecek Linux 1,0 kurduktan soora (Gelecek ailesini yeri gelmisken kutlayayım) vindovzu ile birtakım problemler yasadı. Babacım valla bana linux için macromedia ve adobe programlarını yazsalar bi gusel, yeminlen; aramıycam bi daa vindovzu..
Sevgiler.
0
weirdall
macromedia dedinde aklıma geldi dreamweaver a yeni bir rakip üstelik linux üzerinden geliyor Bluefish html editorü daha çok alleire homesite a benziyor aslında kullanın ve kıyaslatın..
resmi sitesi :http://bluefish.openoffice.nl
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

sundance

FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha

Slackware 10.0 Çıktı

Challenger

Tüm zamanların en sert Linux dağıtımı Slackware'in 10.0 sürümü duyuruldu. Daha önce bu haberde de duyurulduğu gibi XFree86 yerine X.org' un 6.7.0 sürümünü kullanan Slackware 10.0, ön tanımlı çekirdek olarak Linux 2.4.26 ile geliyor. Ancak, Linux 2.6.7 de opsiyonel olarak pakete eklenmiş. GCC 3.3.4 (GCC 3.4.0 da alternatif olarak dağıtımda mevcut), Mozilla 1.7, GNOME 2.6.1 ve KDE 3.2.3 paketlerlerini de içeren sürüm ile ilgili ayrıntılı değişiklik kaydı ve iso dosyalarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Değişiklik Kaydı: http://www.slackware.com/changelog/i386/ChangeLog-stable.txt
ISO Dosyaları: http://www.slackware.com/torrents/index.html

Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

sundance

Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz