E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

0
anonim
Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:
- Kısa Haberler
- Dağ başını Ubuntu almış
- Ayın Programı: LALE
- Çocuklar ve Linux
- Basit bir Linux kurulum teorisi
- Cedega ile oyun dünyası
- Samba: Benimle dans eder misin?
- Açık kaynak kod bildirgesi
- Multi User sistem olarak Linux
- Dosya erişim hakları
- OpenOffice.org dünyasında ilk adımlar
- Firefox: Sonsuz esneklik
- Televizyon seyretmeyin, Firefox seyredin
- Thunderbird: Postalarınıza imzanızı ekleyin
- LFS: Sıfırdan Linux
- Pine: Nostaljik bir postacı
- Gentoo: Deltup ile tasarruf edin
- Gdesklets: Kıskandıracak Masaüstleri
- gIFT: Paylaşım programları
- Çoklu ortam terimleri
- AVI dosyalarını SVCD yapalım
- Linux altında VCD kopyalanması
- GIMP: Resim düzenleme (2. bölüm)
- GTK ile programlama (2.bölüm)
- Ayın programları
- Ziyaretci defteri
- Seyyah Dedenin Defterinden

Hazırlanmasında emeği geçen diğer arkadaşlarıma, verdikleri ücretsiz emek için tekrar teşekkürler.


E-Lapis dergisini PDF formatında aşağıdaki adresden indirebilirsiniz:

http://www.e-lapis.org


Saygılar
erkaN kaplaN

Görüşler

0
sundance
Çok güzel bir iş yapıyorsunuz ellerinize sağlık. Umarım bu dergiyi birgün basılı olarak da okuma fırsatı buluruz.
0
hayalperest
çok hızlı ilerliyorsunuz. Bence bu yaptıgınız dergi basılı olarak okuyuculara ulaşmayı hakediyor. Başarılar
0
ieski
1.sayınızıda çok beğenmiştim 2.sayınızda aynı derecede mükemmel tadında. Sizleri tebrik ediyorum.
Böyle projeleri desteklemek gerektiğine inanıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

Enteresan Eylemler

roktas

Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

One linux to rule them all?

conan

Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.

Hey SCO! Bana dava aç çünkü Linux kullanıyorum!

FZ

Finansal problemler yaşayan SCO firması son birkaç ay içinde IBM başta olmak üzere nerede ise hemen herkese dava açtı ve "Lisansına sahip olduğum UNIX işletim sisteminden kod çaldınız, Linux adı altında kullandınız, suçlusunuz!" dedi.

Son haberlere göre sahip olduğu UNIX lisansını Microsoft´a satan SCO açık kodlu ve özgür yazılım camiasında büyük tepkiye yol açtı.

Siz de tepkinizi ortaya koymak ve insanlarla paylaşmak isterseniz tek yapmanız gereken Hey SCO, bana dava aç sitesine gidip oradaki mektubun imzalamak. Şu anda 2774 imza mevcut ve bu sayı giderek artıyor.