E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

0
anonim
Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:
- Kısa Haberler
- Dağ başını Ubuntu almış
- Ayın Programı: LALE
- Çocuklar ve Linux
- Basit bir Linux kurulum teorisi
- Cedega ile oyun dünyası
- Samba: Benimle dans eder misin?
- Açık kaynak kod bildirgesi
- Multi User sistem olarak Linux
- Dosya erişim hakları
- OpenOffice.org dünyasında ilk adımlar
- Firefox: Sonsuz esneklik
- Televizyon seyretmeyin, Firefox seyredin
- Thunderbird: Postalarınıza imzanızı ekleyin
- LFS: Sıfırdan Linux
- Pine: Nostaljik bir postacı
- Gentoo: Deltup ile tasarruf edin
- Gdesklets: Kıskandıracak Masaüstleri
- gIFT: Paylaşım programları
- Çoklu ortam terimleri
- AVI dosyalarını SVCD yapalım
- Linux altında VCD kopyalanması
- GIMP: Resim düzenleme (2. bölüm)
- GTK ile programlama (2.bölüm)
- Ayın programları
- Ziyaretci defteri
- Seyyah Dedenin Defterinden

Hazırlanmasında emeği geçen diğer arkadaşlarıma, verdikleri ücretsiz emek için tekrar teşekkürler.


E-Lapis dergisini PDF formatında aşağıdaki adresden indirebilirsiniz:

http://www.e-lapis.org


Saygılar
erkaN kaplaN

Görüşler

0
sundance
Çok güzel bir iş yapıyorsunuz ellerinize sağlık. Umarım bu dergiyi birgün basılı olarak da okuma fırsatı buluruz.
0
hayalperest
çok hızlı ilerliyorsunuz. Bence bu yaptıgınız dergi basılı olarak okuyuculara ulaşmayı hakediyor. Başarılar
0
ieski
1.sayınızıda çok beğenmiştim 2.sayınızda aynı derecede mükemmel tadında. Sizleri tebrik ediyorum.
Böyle projeleri desteklemek gerektiğine inanıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2.Linux Şenliği: Bin atlı o gün çocuklar gibi şen miydi ?

sundance

Çok yoğun geçen dört günden sonra, dünkü kapanış töreni ile ikinci Linux Şenliği sona erdi. Şenlikte neler oldu, neler olmadı, artıları eksileri nelerdi bir değerlendirelim istedim.

Herşeyden önce, yılın Pengueni, Doruk Fişek başta olmak üzere, organizasyon ekibi, canını dişine takarak her türlü soruna koşuşturarak, sabahın 7-7:30'undan itibaren okula gelip düzenlemeleri yaparak, insanüstü bir çaba gösterdi.

Linux`a IDE-CDWriter Kuruyoruz!!!

sundance

Eğer Kablonet veya DSL`iniz varsa, hiçbir zaman yeteri kadar harddiskiniz olamaz :) Bu düşünceden yola çıkarak bugün gidip kendime bir CD-Writer aldım. Yaklaşık birbuçuk yıldır gururla kullandığım Linux sistemime bu CD-Writerı tanıtabilmek için sekiz saat kadar uğraştıktan sonra başarılı oldum.

\r\r \r\r Sizlerin en azından uğraşmamanız için, Fazlamesai ürünlerine bir yenisini daha ekleyelim dedim ve bu sancılı süreci mümkün olduğu kadar pratikleştirdim. İyi cd basmalar (en iyi p2p MLDonkey, işte o kadar ;)

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

anonim

Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

adervis

Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.