E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

0
anonim
Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:
- Kısa Haberler
- Dağ başını Ubuntu almış
- Ayın Programı: LALE
- Çocuklar ve Linux
- Basit bir Linux kurulum teorisi
- Cedega ile oyun dünyası
- Samba: Benimle dans eder misin?
- Açık kaynak kod bildirgesi
- Multi User sistem olarak Linux
- Dosya erişim hakları
- OpenOffice.org dünyasında ilk adımlar
- Firefox: Sonsuz esneklik
- Televizyon seyretmeyin, Firefox seyredin
- Thunderbird: Postalarınıza imzanızı ekleyin
- LFS: Sıfırdan Linux
- Pine: Nostaljik bir postacı
- Gentoo: Deltup ile tasarruf edin
- Gdesklets: Kıskandıracak Masaüstleri
- gIFT: Paylaşım programları
- Çoklu ortam terimleri
- AVI dosyalarını SVCD yapalım
- Linux altında VCD kopyalanması
- GIMP: Resim düzenleme (2. bölüm)
- GTK ile programlama (2.bölüm)
- Ayın programları
- Ziyaretci defteri
- Seyyah Dedenin Defterinden

Hazırlanmasında emeği geçen diğer arkadaşlarıma, verdikleri ücretsiz emek için tekrar teşekkürler.


E-Lapis dergisini PDF formatında aşağıdaki adresden indirebilirsiniz:

http://www.e-lapis.org


Saygılar
erkaN kaplaN

Görüşler

0
sundance
Çok güzel bir iş yapıyorsunuz ellerinize sağlık. Umarım bu dergiyi birgün basılı olarak da okuma fırsatı buluruz.
0
hayalperest
çok hızlı ilerliyorsunuz. Bence bu yaptıgınız dergi basılı olarak okuyuculara ulaşmayı hakediyor. Başarılar
0
ieski
1.sayınızıda çok beğenmiştim 2.sayınızda aynı derecede mükemmel tadında. Sizleri tebrik ediyorum.
Böyle projeleri desteklemek gerektiğine inanıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

anonim

Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.