XBox Linux´tan yeni haberler

0
tongucyumruk
Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler
-Xbox Linux için yazılan ilk oyun Tux vs Clippy (isimler tanıdık geliyor mu?) duyuruldu. Oyunda Tux veya Clippy karakterlerinden birini seçip çeşitli "düşmanlara" karşı savaşıyorsunuz. Düşmanlarınızın bazılarının isimleri: BIL, STV, RMS, LNS (bunları bir yerden gözüm ısırıyor ama...). Oyunda her düşmanın kendine ait bir savaş çığlığı bulunuyor. Örneğin "Developers! Developers! Developers!" veya "GNU!". Oyuna buradan ulaşmanız mümkün.

-Mandrake 9 çıktı. Bunun XBox'la alakası ne mi? Bu Mandrake 9 XBox üzerinde çalışıyor. Doğrusu XBox üzerinde Mandrake'nin kullanım kolaylığına sahip olmak enteresan bir tat olmalı. Bildiğimiz 3 cd'lik Mandrake'nin yerine 350MB gibi ufak sayılabilecek bir boyuta sahip olan dağıtım KDE, Gnome gibi masaüstü ortamlarını da içerisinde barındırıyor (fluxbox varmıdır acep?). XBox sahipleri kendisini buradan indirebilirler

Görüşler

0
anonim
e bnun yapan arkadaş Türkmüş http://freshmeat.net/~tarzeau/
0
conan
bunun ve de knoppix'in :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 9.0 RC1

mos

Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2

Galiba sonunda geliyor..

Gentoo 2005.1 Hizmetinizde!

zekeriya_akyildiz

Gentoo 2005.1 duyuruldu. Hemen edinmek istiyorsanız buyrun;
http://www.gentoo.org

Not: Eğer isterseniz GLIS 0.1 ile görsel bir kurulum yapma olanağına da sahipsiniz. Ancak henüz beta aşamasında olduğu için ufak bir numara gerektiriyor.

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.

Linux Journal Ödülleri

sundance

Gelenexel :) Linux Journal.org okuyucu seçimleri yayınlandı...

En tutulan grafik programı Gimp 2
En tutulan editör Vim
En tutulan desktop KDE 2
En tutulan programlama dili C (C++ üçüncü :))
En tutulan web sitesi Slashdot (FM altıncı :)) vs. vs. Bir göz atın

Hata Toleranslı Shell

lifesdkver0_1

ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.