XBox Linux´tan yeni haberler

0
tongucyumruk
Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler
-Xbox Linux için yazılan ilk oyun Tux vs Clippy (isimler tanıdık geliyor mu?) duyuruldu. Oyunda Tux veya Clippy karakterlerinden birini seçip çeşitli "düşmanlara" karşı savaşıyorsunuz. Düşmanlarınızın bazılarının isimleri: BIL, STV, RMS, LNS (bunları bir yerden gözüm ısırıyor ama...). Oyunda her düşmanın kendine ait bir savaş çığlığı bulunuyor. Örneğin "Developers! Developers! Developers!" veya "GNU!". Oyuna buradan ulaşmanız mümkün.

-Mandrake 9 çıktı. Bunun XBox'la alakası ne mi? Bu Mandrake 9 XBox üzerinde çalışıyor. Doğrusu XBox üzerinde Mandrake'nin kullanım kolaylığına sahip olmak enteresan bir tat olmalı. Bildiğimiz 3 cd'lik Mandrake'nin yerine 350MB gibi ufak sayılabilecek bir boyuta sahip olan dağıtım KDE, Gnome gibi masaüstü ortamlarını da içerisinde barındırıyor (fluxbox varmıdır acep?). XBox sahipleri kendisini buradan indirebilirler

Görüşler

0
anonim
e bnun yapan arkadaş Türkmüş http://freshmeat.net/~tarzeau/
0
conan
bunun ve de knoppix'in :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Freespire

anonim

Andrew Betts isimli bir geliştirici, Linspire'ın açık depolarını kullanan bir dağıtım hazırlamış ve adını Freespire koymuş. Ancak bu dağıtım Linspire'ın bedava sürümü değil. Linspire'daki ücretli yazılımların ( mp3, Java, Flash, Quick Time, Windows Media, Bitstream fontlar, Real media, müzik diye geçiyor sitede) olmadığı, ayrı bir dağıtım. Bu karışıklığı önlemek için Andrew Betts dağıtımın yeni adını squiggle olarak değiştirmiş. Ancak Linspire, bu kargaşayı biraz hafifletmek için 6 Eylül'e kadar, Linspire'ı bedava olarak dağıtıyor.
Daha fazla bilgi

Linux, Renault F1 testlerini hızlandırdı

Soulblighter

IBM e1350 Linux kümeleme sistemi Renault F1 takımının test için harcadığı zamanı 3 haftadan 18 saate düşürdü.

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305

Gelecek A.Ş.'den Her İhtiyaca Yönelik Kolay Linux

anonim

Gelecek Desktop Vision

Gelecek A.Ş.'nin son ürünü Gelecek Desktop Vision, son yıllarda hızla değişen ve gelişen donanımlara, buna bağlı olarak ortaya çıkan ürünlere büyük bir uyumlukla çalışan ve diğer yandan yazılımlarda meydana gelen değişikliklere ve farklılıklara uyum sağlamış ayrıca tüm bunları çok modern, çok gelişmiş bir arayüzle (2 ve 3 boyutlu) ve kolaylıkla son kullanıcıya desteğiyle birlikte ulaştırmaktadır.