XBox Linux´tan yeni haberler

0
tongucyumruk
Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler
-Xbox Linux için yazılan ilk oyun Tux vs Clippy (isimler tanıdık geliyor mu?) duyuruldu. Oyunda Tux veya Clippy karakterlerinden birini seçip çeşitli "düşmanlara" karşı savaşıyorsunuz. Düşmanlarınızın bazılarının isimleri: BIL, STV, RMS, LNS (bunları bir yerden gözüm ısırıyor ama...). Oyunda her düşmanın kendine ait bir savaş çığlığı bulunuyor. Örneğin "Developers! Developers! Developers!" veya "GNU!". Oyuna buradan ulaşmanız mümkün.

-Mandrake 9 çıktı. Bunun XBox'la alakası ne mi? Bu Mandrake 9 XBox üzerinde çalışıyor. Doğrusu XBox üzerinde Mandrake'nin kullanım kolaylığına sahip olmak enteresan bir tat olmalı. Bildiğimiz 3 cd'lik Mandrake'nin yerine 350MB gibi ufak sayılabilecek bir boyuta sahip olan dağıtım KDE, Gnome gibi masaüstü ortamlarını da içerisinde barındırıyor (fluxbox varmıdır acep?). XBox sahipleri kendisini buradan indirebilirler

Görüşler

0
anonim
e bnun yapan arkadaş Türkmüş http://freshmeat.net/~tarzeau/
0
conan
bunun ve de knoppix'in :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

Linux açılış logosunu değiştirelim

tongucyumruk

Tux'u sever misiniz? Ben severim, oldukça sevimli bir penguen, ve güzel bir maskottur... Ama bilgisayarınızın her açılışında o penguen'i görünce bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Peki sıkıldıysak neden bu logo'yu değiştirmeyelim? İşte size adım adım Debian'da açılış logosu değiştirme rehberi. Tabii anlatılanlar temel anlamda diğer dağıtımlarda da çalışacaktır, ama Debian dururken, ne gereği var?

ipcop 1.3.0 çıktı

raistlinthewiz

Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

IBM`den Linux Tutoriallar

sundance

IBM Linux`a verdiği desteği sürdürüyor.

Bu sayfada yeralan Linux tutorialları Proxy kurulumundan, Python ile programlamaya kadar birçok konuda oldukça iyi bilgi veriyor.

IBM böyle devam ederse birilerinin SUNcıları depreşeceğe benziyor :))