XBox Linux´tan yeni haberler

0
tongucyumruk
Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler
-Xbox Linux için yazılan ilk oyun Tux vs Clippy (isimler tanıdık geliyor mu?) duyuruldu. Oyunda Tux veya Clippy karakterlerinden birini seçip çeşitli "düşmanlara" karşı savaşıyorsunuz. Düşmanlarınızın bazılarının isimleri: BIL, STV, RMS, LNS (bunları bir yerden gözüm ısırıyor ama...). Oyunda her düşmanın kendine ait bir savaş çığlığı bulunuyor. Örneğin "Developers! Developers! Developers!" veya "GNU!". Oyuna buradan ulaşmanız mümkün.

-Mandrake 9 çıktı. Bunun XBox'la alakası ne mi? Bu Mandrake 9 XBox üzerinde çalışıyor. Doğrusu XBox üzerinde Mandrake'nin kullanım kolaylığına sahip olmak enteresan bir tat olmalı. Bildiğimiz 3 cd'lik Mandrake'nin yerine 350MB gibi ufak sayılabilecek bir boyuta sahip olan dağıtım KDE, Gnome gibi masaüstü ortamlarını da içerisinde barındırıyor (fluxbox varmıdır acep?). XBox sahipleri kendisini buradan indirebilirler

Görüşler

0
anonim
e bnun yapan arkadaş Türkmüş http://freshmeat.net/~tarzeau/
0
conan
bunun ve de knoppix'in :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNOME 2.6 beta1

roktas

GNU/Linux masaüstü cephesinde gelişmeler devam ediyor. Kısa bir süre önce yapılan KDE 3.2 duyurusundan sonra şimdi de GNOME 2.6 beta1 duyuruldu. Bu yeni sürümde benim bilgim dahilindeki en göze çarpıcı yenilik GtkFileChooser widget değişiklikleri. (2.6`yı kuran arkadaşların görsel deneyimlerini bekliyorum.)

Linux Zamanlayıcı Konusunda Açıklayıcı Makale

raistlinthewiz

Uzun zamandır gelişmektirilmekte olan kernel 2.5 ile ilgili sık sık haberlere rastlıyoruz: Yeni O(1) zamanlayıcı (scheduler), NUMA hafıza desteği vs.

İşte linux gazette'de çıkan bir makalede bu konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde açıklanmış:

http://www.linuxgazette.com/issue89/vinayak2.html

E-devlet kapısında GNU/Linux

anonim

Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.